reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zestawy Ferinea dla kobiet - suplementy diety - Fertinea sklep internetowy - Ferti Pharm Sp. z o.o.
A czym one się różnią to nie wiem :/
Sprawdźcie sobie skład dziewczyny tych produktów. To żadne super suplementy, moim zdaniem szkoda kasy. Po pierwsze najpierw zobaczcie czego wam trzeba (badanie krwi) a dopiero potem bierzcie suple.

A odnoście pustego jaja, mi beta rosła wolno ale miarowo, w 25dpt (przy blastce) był pęcherzyk bez zarodka. Na kolejnej wizycie coś około 35dpt było bez zmian i dr kazała odstawić leki.
Koleżance beta pędziła jak szalona, i szok, puste jajo wyszło. Serio. Wszystkie byłyśmy w szoku, że przy takiej pięknej becie było pusto. Także niestety nigdy nic nie jest pewne.
Warto pójść na usg w 25dpt (lub mniej więcej) tak jak zalecają i sprawdzić umiejscowienie pęcherzyka, i zobaczyć czy jest zarodek, bo na tym etapie wg dr z No.vum już powinien być.

reklama
Ja widzialam dwa "błyski" na ekranie, glownie dlatego ze lekarz mnie uprzedzil gdzie patrzec i kiedy one sie pojawia. To trwa ok sekunde, wiec łatwo to przeoczyć.
Później embriolog sprawdza tą pipetke pod milroskopem i potwierdza, ze oba zarodki zostały podane
Hym....u mnie nic embriolog nie potwierdzal, ana monitorze widzia tylko jeden błysk. Na didayek one czekały na tej pipetce 30minut ja na fotelu jak zaba, a lekarz się tyle spóźnił. Kurcze mam nadzieję że zrobili to ok i przez ten czas kiedy one były na tej pipetce to nic im się nie stało.

Sprawdźcie sobie skład dziewczyny tych produktów. To żadne super suplementy, moim zdaniem szkoda kasy. Po pierwsze najpierw zobaczcie czego wam trzeba (badanie krwi) a dopiero potem bierzcie suple.

A odnoście pustego jaja, mi beta rosła wolno ale miarowo, w 25dpt (przy blastce) był pęcherzyk bez zarodka. Na kolejnej wizycie coś około 35dpt było bez zmian i dr kazała odstawić leki.
Koleżance beta pędziła jak szalona, i szok, puste jajo wyszło. Serio. Wszystkie byłyśmy w szoku, że przy takiej pięknej becie było pusto. Także niestety nigdy nic nie jest pewne.
Warto pójść na usg w 25dpt (lub mniej więcej) tak jak zalecają i sprawdzić umiejscowienie pęcherzyka, i zobaczyć czy jest zarodek, bo na tym etapie wg dr z No.vum już powinien być.
Okropne to puste jajo!!!:wściekła/y::angry: A kysz!!!!:angry: Żeby żadnej z nas się nie przytrafiło!!!!!

Ja czekam na termin transferu w czwartek usg i się okaże czy uda się w tym cyklu martwe się bo zarodki 3dniowe a klasy mi lekarz nie podał użył tyko określenia że są nie złe

Nadzieja - pytam się bo podobna walkę toczę.
tina - przy PcO nie jest tak różowo - te jajka są najczęściej kiepskiej jakości i mało się uzyskuje zarodków
Nie koniecznie. Ja mam PCO od wielu lat i chociaż faktycznie z 6 zapłodnionych był tylko jeden zarodek ale 4BB i póki co beta rośnie. Mam jeszcze zamrozonych 9 komórek.

reklama
Ta koleżanka mi to tłumaczyła tak, że tam są dwie żyłki: cieńsza odpowiedzialna za odczuwanie bólu i grubsza, w którą jak się anestezjolog niechcący wbije to odcina całkiem. Nie czujesz nie tylko bólu ale całkiem tracisz czucie i się nie ruszysz.
A pozniej wszystko powraca do normy, czy mozna trwale cos uszkodzic?

Do góry