reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane jutro mam histeroskopię. Zastanawiam się czy sugerować lekarzowi, żeby pobrał wycinek nawet jeżeli wszystko będzie wyglądało ok? Czy też nie ma takiej potrzeby i jak nic lekarz nie widzi, to trzeba mu zaufać. Jakie macie w tym temacie zdanie?Jak to w waszym przypadku wyglądało?

reklama
@Iskra_82 tylko krzywa cukrowo-insulinowa, 3 punktowa, może dać odpowiedz, czyli badanie po podaniu glukozy. Samo badanie glukozy nie powie ci czy z insuliną jest ok.
@Lotta84 zdecydowanie z wycinkiem. To ze obraz może wyglądać ok, nie znaczy że nie ma jakiegoś zapalenia. Kosztu nie zwiększa a daje duży spokoj. Moim zdaniem robienie histero bez pobrania wycinka do badania histo-pat jest jak niedokładne badanie. Także ja bym bezwględnie upierała się na pobranie wycinka.
@Akatombo @Mieciu85 zrobiła bardzo dużo badań. Moim zdaniem poluj na wizytę wcześniej i czekaj co ci doktorek zleci. Może być, ze wizyta zgra ci się z terminem badan które chcesz wykonać [emoji5]

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki, dzisiaj kalendarz pusty, więc nie wrzucałam.
Miłego dnia wszystkim życzę.
U mnie do migren dołączyły wymioty, tak więc końcówkę I trymestru mam kolorową. ;) Maluchy dają czadu. Może jak się urodzą, to będą spokojne. :p
Justin a podczas transferu ile miałaś podawanych zarodków? Bo widzę z opisu że masz szczęśliwą dwójeczkę :)

Nie wiem na ile dokładnie to można mierzyć, trzech różnych wykonywało pomiary. Dosłownie przed transferem poprosiłam o pomiar. Swoją drogą zdziwiło mnie ze dr chce podać zarodek bez podejrzenia Endo, może mierza tylko nic nie mówią?
Nie mierzą @motylek24 przed samym transferem Endo..
Mnie też to zawsze dziwilo..
Ja kiedyś na fotelu dowiedziałam się jaki mam wynik progesteronu przed samym transferem - wtedy pomyślałam, że co by było jakby jednak był kijowy wynik?...
Nie raz dziewczyny pisaly też o pełnym pecherzu w dniu transferu... W B. nawet tego nie sprawdzają... teraz zamierzam o to spytać.
Dziewczyny pisały że czasami je lekarze kilkukrotnie odsylali bo pęcherz był pusty lub było za dużo aby transfer się udał... A tutaj nic :/

Paulinka a recepte wysylalas listem rejestrowanym na poczcie czy poprostu wrzucilas do skrzynki? Jesli do skrzynki tylko to dojdzie do Asi za ok 2.5 tygodnia tyle szla recepta dla Justynki [emoji23][emoji23][emoji23]
Rejestrowanym i nadal jest w Ostrołęce jak sprawdzam jak jutro wjadę na ta pocztę to ja im tam współczuje ;)

reklama
Nie mierzą @motylek24 przed samym transferem Endo..
Mnie też to zawsze dziwilo..
Ja kiedyś na fotelu dowiedziałam się jaki mam wynik progesteronu przed samym transferem - wtedy pomyślałam, że co by było jakby jednak był kijowy wynik?...
Nie raz dziewczyny pisaly też o pełnym pecherzu w dniu transferu... W B. nawet tego nie sprawdzają... teraz zamierzam o to spytać.
Dziewczyny pisały że czasami je lekarze kilkukrotnie odsylali bo pęcherz był pusty lub było za dużo aby transfer się udał... A tutaj nic :/
U mnie na szczescie nie robia transferu bez mierzenia, w pecherzu musialam miec okolo 250 ml .Powodzenia❤️❤️❤️

Do góry