reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie mierzą @motylek24 przed samym transferem Endo..
Mnie też to zawsze dziwilo..
Ja kiedyś na fotelu dowiedziałam się jaki mam wynik progesteronu przed samym transferem - wtedy pomyślałam, że co by było jakby jednak był kijowy wynik?...
Nie raz dziewczyny pisaly też o pełnym pecherzu w dniu transferu... W B. nawet tego nie sprawdzają... teraz zamierzam o to spytać.
Dziewczyny pisały że czasami je lekarze kilkukrotnie odsylali bo pęcherz był pusty lub było za dużo aby transfer się udał... A tutaj nic :/
No mina dr M. była bezcenna jak poprosiłam o pomiar, coś tam komentował ale zrobił co trzeba. Co ciekawe przy okazji niby wykrył że mam macicę dwurożną, miałam laparoskopię i histeroskopię i nic takiego nie wykryli. Jeszcze pytał jakim cudem mam dziecko i urodziłam naturalnie. Pytałam o picie wody to usłyszałam że nie ma to znaczenia, jak pęcherz pełny to podobno technicznie łatwiej wykonać transfer. Sam zabieg podania zarodka przebiegał bardzo szybko, dr M. nawet tłumaczył co widać. O edno informował mnie zarówno dr P. jak i dr G. tylko nie dr M. W sumie nie wiem co o nim sądzić. Następnym razem jak się zdecyduje to zarodki będę chciała w trzecim dniu. Mam jakieś wewnętrzne przekonanie że tak będzie lepiej.

Poczta ostatnio troche nawala paczka expres tez miedzy mna a Justyna szla 2 dni a miala byc w ciagu 24h na co tlumaczenie oni nic nie poradza ze kurier sie nie wyrobil. Porazka normalnie wrr
Złóż reklamacje, przynajmniej.Ci kase zwroca za opoznienie w doręczeniu. Złożysz przez internet tylko musisz miec potwiwrdzenie nadania.

Nie mierzą @motylek24 przed samym transferem Endo..
Mnie też to zawsze dziwilo..
Ja kiedyś na fotelu dowiedziałam się jaki mam wynik progesteronu przed samym transferem - wtedy pomyślałam, że co by było jakby jednak był kijowy wynik?...
Nie raz dziewczyny pisaly też o pełnym pecherzu w dniu transferu... W B. nawet tego nie sprawdzają... teraz zamierzam o to spytać.
Dziewczyny pisały że czasami je lekarze kilkukrotnie odsylali bo pęcherz był pusty lub było za dużo aby transfer się udał... A tutaj nic :/
Z tego co się orientuję, to pełny pęcherz pomaga lekarzowi w transferze. Lepiej wszystko widać, szczególnie jak jest tyłozgięcie macicy. Wiem, że wody nie może być też zbyt dużo, bo to też niedobrze.

Cudnie :) A którego dnia cyklu miałaś transfer i pamiętasz jakie miałaś endometrium? :) Przepraszam za tyle pytań :)
Ja miałam transfer na cyklu naturalnym, wtedy owulka wypadła 17 dc a transfer miałam na szósty dzień po owulacji. Nie mógł być piątego dnia, bo to była niedziela.
Endometrium nie miałam sprawdzanego w dniu transferu ale ostatnią wizytę miałam jakoś 13 dc i wtedy endometrium miało grubość coś ok. 8,8 mm.

Dziewczyny dzisiaj z rana zaczął mnie bolec brzuch potem trochę przeszło i znowu jest krew więcej niż było co ja mam ***** robić martwię się jak nie wiem mam jechać na szpital ????

Dziewczyny dzisiaj z rana zaczął mnie bolec brzuch potem trochę przeszło i znowu jest krew więcej niż było co ja mam ***** robić martwię się jak nie wiem mam jechać na szpital ????
Ja bym jechala i ja jezdzilsm.za kazdym razem bo mnie to.uspakajalo.jak lekarz mnie zbadal i.powiedzial ze wszystko ok

reklama
Do góry