reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kobity a czy ktoras z Was jest weterynarzen? Bo mam pytanko, jakos na tych upalach brak sil na wizyte u weta a coś mi.sie kojarzy ze któraś pisala ze jest

reklama
To głupie może pytanko?
Czemu w takim razie wszystkich i wszędzie nie trzyma się do 5?
Ja myślę że to zależy ile jest zarodków, jak są np. 2 to nie ma sensu trzymać do piątej doby w macicy ich szanse rozwoju są większe. Jak zarodków jest dużo i rozwijają się podobnie to lepiej potrzymać na szkle i zobaczyć które przezyja. Szansa ciąży większa. Tak to sobie kombinuję.

Murawka - jak zarodki nie dziela się zbyt dobrze to je trzymają do 5tej doby, coby nam ewentualnie zaoszczędzić niepotrzebnych nadziei. Tak jak np w moim przypadku - sa słabiaki, więc jeśli dadzą radę do czwartku to może i w bazie się im spodoba. Jak padną to przynajmniej od razu będę wiedziec że nic z tego :/
Żeby to wyeliminować to niektóre kliniki wszystkie trzymają do blastek

To jak ja miałam blastkę 5.2.1- tylko w życiu nie pamiętam w której dobie mrozili-tzn ,że na początku była lipna?

W moim przypadku było tak, że moje "wariaty" za szybko się rozwijały i embriolodzy 3mali do 5 doby z informacją że nie mają pojęcia co się z nimi stanie, bo takich przypadków jest niewiele.... i odpadł tylko jeden zarodek w 4 dobie. Reszta dotrwała do blastki.
Wiec nie wiem kto i czym się dokładnie sugeruje, ale uważam, że Ci co tam siedzą wiedzą co robią i znają się na robocie i jednak trochę trzeba im zaufać ;)

Czyli znaczy się ,że nie ma reguły :) i jak to w naturze nigdy nic nie wiadomo ;)

No dziewczynki zaraz zastrzyk na wyzwolenie. Dziś jakis mam ciężar w brzuchu i podczas chodzenia jajnik prawy mi doskwiera. Obwód brzucha też nieco mi się powiększył. Liczę że to normalne i nie czeka mnie nic złego. W czwartek rano po 8 pobranie jajek.

reklama
Do góry