reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny chciałam się przywitać i napisać kilka słów o mojej sytuacji. Jestem w trakcie stymulacji, dziś 9 dzień menopuru (200 jednostek) oraz Gonapeptyl Daily to już chyba 22 dzień. Podglądanie pęcherzyków w 7 dc stymulacji (13 po około 8-10 mm) i 9 dc stymulacji (około 20 sztuk po około 11-12 mm). Dziś dawka leku została utrzymana, boję się że za dużo tych pęcherzyków i za wolno rosną. Lekarz na moje obawy stwierdził, że lepiej tak niż za mało, tylko jajka słabo rosną, kazał napić się wina. Hormony z 7 dnia - E2 - 340, z 9 dnia - 1091. Proszę napiszcie mi jak to wygląda z waszej perspektywy. To moje pierwsze podejście jestem zielona w temacie.

Ja mam 20 już pobranych w środę, bo mi wystrzeliły w ciągu 2 dnia I teraz cierpię bo mam hiperke. Lekarz jak zobaczył co się dzieje od razu odstawił leki. Dziwie się ze twój dalej to ciągnie Ci lekarz skoro tylko 6 można zapłodnić. Ale pewnie ma swoje powody. Każdy przypadek jest inny więc zaufaj lekarzowi.

No właśnie nie wiem i nie rozumiem co się dzieje. Do in vitro podeszłam z marszu i niewiele wiem. Jednak 20 pęcherzyków to jest za dużo a do tego są małe i nie rosną jak należy. Co do zapładniania to mam powyzej 35 lat i mogą zapłodnić mi wszystko co pobiorą. Nie spodziewałam się takich cyrków, moje AMH wynosi 2,3 więc nie wskazuje na jakiś problem z większa ilością jajek przy stymulacji. Co do lekarza to niestety dziś wszystko w pośpiechu i w zastępstwie. Mimo wszystko to doświadczony lekarz. No nic wizyta następna w poniedziałek jeszcze u innego byle to jakoś przetrwać.

@dzoasia Asiu 3 dzieciaczków to niezła gromadka, wypoczywaj teraz bo niedługo nie będziesz miała czasu, jak będzie trza trójkę ogarnac [emoji6]

@dżoasia Mentorko moja [emoji173][emoji173][emoji173] tak jak juz dziewczyny pisały 3 to nie 0 , jeszcze będziesz narzekać jak te 3 małe bąble zaczną Ci pyskowac :p:D trzymam za was ogromne kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] i wiem ze sie uda , teraz odpocznij wyluzuj sie i zabieraj maluchy do domu najszybciej jak sie da :)
@Kurcia [emoji173][emoji173] wyczekuje Twojej bety [emoji110][emoji110][emoji110] kciuki zaciśnięte , oby Ci się bliźniaki zrobiły [emoji14]

@PaulinkaP [emoji173][emoji173][emoji173] kochana cudownie w końcu i na Ciebie przyszla pora , kochana więc Tobie życzę przytulania muszli:p:p:p i biore przyklad z Ciebie , urodziny 25 mam we wrzesniu i jak by ktos pytał to tez chce taki prezent:p:p:p:p:biggrin2::tak:
@lama70 lamciu a Ty mi daj znac czy termin jest wolny czy juz sprzedany:rofl::rofl2:

Miłego Słonecznego dnia :)

A tak na marginesie , to kurde tylko jeden wieczór mnie nie bylo i sie odkopać nie mogłam , tyle piszecie:cool2:
Dziekuje :*
Asia obie zaskoczycie :-) wiesz że czasami i trzy wystarczą.. :) Asia czyli ten płyn oznacza hiperke???
@Kurcia to kiedy w końcu betujesz?
Oficjalnie dla kliniki mialam 10dpt w piatek 03.08. Ale waham sie czy nie isc 9dpt w czwartek.

reklama
dzoasia... ja w czerwcu też szłam krótkim protokołem u dr G ale mialam tylko dwie komórki które zamroziłam teraz idę długim. .. dzisiaj byłam u dr Gajewskiej i powiem szczerze ze bardzo mi ona odpowiada. zastanawiam się czy u niej nie zostać. ona proponuję mi menopur i Gonal...ale narazie mam jakąś torbiel. A za twoje komórki trzymam kciuki.
Powiem ci ze mi tez bardzo ona podeszla bo z charaktetu jest pofobna do mohej ingi z krk;) nastepna wizyta na pewno u niej bo G tak czy inaczej jeszcze nie bedzie. to moze cie gdzies widzialam na korytarzu :D
Ja wlasnie na gonalu i menopurze taki kijowy rezultat mam. Jesli bede miec nastepny to chce tez jednak dlugi i te same leki co za pierwszym razem w innej klinice.

Ostatnia edycja:
Do góry