reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ladies wytłumaczycie mi różnice między sztucznym a naturalnym cyklem? Sztuczny to ten kiedy okres wywoływany jest przez luteinę a naturalny kiedy okres po prostu przychodzi i wtedy zaczyna się stymulacja?
Przy sztucznym od 2dc biorę leki na wzrost endometrium,hamowana jest owulacja i przed crio w zależności od wieku zarodków aplikuje się luteinę, a naturalny to chyba bez leków jest,w każdym razie dostosowują podanie zarodka do Twojego naturalnego cyklu.

Dziewczyny wątek jest rozległy i ciężko mi znaleźć informacje- jak się czulyscie po punkcji? Ja miałam w pon, wiem że generalnie może boleć brzuch, być wzdety itp. Ale ja w pierwszą noc po zabiegu traciłam przytomność tak mi się kręciło w głowie i było niedobrze że kleczalam nad wc. Teraz idzie 3 dzień a ja dosłownie nic nie mogę jeść tak mnie strasznie ciągle mdli, do tego boli brzuch: na górze w okolicy żołądka mega skurcze, na dole jajniki. Boli cały czas tak samo i obwód ma duży ale się nie powiększa. Tylko skąd te cholerne mdłości? Aż mnie naciąga. Transfer przesunięty ale to chyba nie hiperka z tymi mdlosciami?? Jakie mialyscie objawy i jak szybko minęły?:-/
Podobno mdłości to też objaw hiperki. Ja miałam tylko brzuch trochę wzdęty i osłabienie.

@Kurcia teraz doczytałam o Twoich pęcherzykach. Mam nadzieję, że jeszcze coś naprodukujesz,a jak nie,to że w tej czwórce będzie ten (nie)jedyny szczęśliwy zarodeczek. :* Ogólnie te kolejne stymulacje są pod względem psychicznym gorsze,bo na początku to człowiek nie zakłada porażki,a teraz już się wie,że nie jest tak kolorowo. Zostaje nam wierzyć,że to ten szczęśliwy dla nas raz :)

Dziewczyny wątek jest rozległy i ciężko mi znaleźć informacje- jak się czulyscie po punkcji? Ja miałam w pon, wiem że generalnie może boleć brzuch, być wzdety itp. Ale ja w pierwszą noc po zabiegu traciłam przytomność tak mi się kręciło w głowie i było niedobrze że kleczalam nad wc. Teraz idzie 3 dzień a ja dosłownie nic nie mogę jeść tak mnie strasznie ciągle mdli, do tego boli brzuch: na górze w okolicy żołądka mega skurcze, na dole jajniki. Boli cały czas tak samo i obwód ma duży ale się nie powiększa. Tylko skąd te cholerne mdłości? Aż mnie naciąga. Transfer przesunięty ale to chyba nie hiperka z tymi mdlosciami?? Jakie mialyscie objawy i jak szybko minęły?:-/
To hiperka kontaktuj sie z lekarzem albo jedz na ip

Kochana Jeśli chodzi o cykl sztuczny to od początku jesteś na estrofemie i sprawdza się jako jest przyrost endo do tego zazwyczaj są też inne leki zależy od.lekarza kliniki , jeśli chodzi o naturalny to transfer musi być.dokładnie dopasowany do Twojego cyklu wtedy jest więcej wizyt bo pilnuje się kiedy pęknie pęcherzyk i wtedy jest ustalane Kiedy transfer , jeśli chodzi o sztuczny cykl można troszeczkę manipulowac i wybrać datę transferu

Aaaa to ja miałam sztuczny ;)
Dziękuje za tak wyczerpujące info ;)))

reklama

Ja się czułam super, kobiety na recepcji się śmiały ze mnie chyba nie znieczulili.
Ale potem zaczęły się jazdy z bolącymi jajnikami i wielkim brzuchem l, czasem zwijałam się z bólu tak mnie skurcze dopadały- musiałam spodnie wieksze kupic. Przeszło po jakiś dwóch tygodniach.

Do góry