myszkakiszka
Fanka BB :)
Dziewczyny czy któraś może polecić jakiegoś dobrego ginekologa z luxmedu w warszawie do prowadzenia ciąży?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj tak....Dziewczynki ktore przyjmuja progesterone w zastrzyku czy wy po nim tyjecie? Czy wogole tyjecie po tych calych lekach?
@Kurcia podpowiedz jej aby zrobila i to i to przeciwplemnikowe tez u meza. Jesli zaczyna diagnostykę niech zrobi. Wiadomo , że to kosztuje trochę pieniążków ale ... gdybym weszła na to forum dużo wcześniej , nie straciła bym tyle czasu - od Was dowiedzialam się o cudotwórcy , o ANA o przeciplemnikowych o tym , ze jajka mozna podrasowac suplami itd. itd. Lekarze bynajmniej w moim przypadku nie zlecali tych badań. Zlecili podstawowe i już transfer , nawet wg nich miesniaki nie przeszkadzały . Stracilam czas i pieniądze. Mozna było poszerzyć diagnostykę ale nie ! Jak to lekarz w poprzedniej klinice powiedział po nieudanym transferze " no nic, zaczniemy procedurę , a jak teraz nie wyjedzie - bedziemy szukać dalej" nosz quwa - a człowiek im ufa ! Dlaczego szukać po kolejnym nieudanym , a nie przed by sie ten udał ! Więc to moje zdanie - lepiej mieć wiecej niż mniej ! Tez muszę zrobić przeciwjajnikowe jeszcze , ale w mojej wsi nie robią - musze mieć wolne by pojechać gdzie indziej. Miłego dzionka dziołchy.Dziewczyny jakbyscie mialy zdecydowac czy przeciwciala p/plemnikowe czy p/jajnikowe? Czy w ogole zaczelybyscie od czego innego diagnostyke ? Kolezanka ma zbadane hormony i chce poszerzac. Ja ja namawiam na komorki nk no i przede wszystkim trombofilie.
Hehe domyslam sie domyslamA to tak bardziej na zarty, w pracy sie tak czesto smiejemy, bo mam teraz sama mlodziez [emoji16] normalnie dziewczatka tuz po technikum nam nawet zatrudniaja [emoji3] totez ja z moim wiekiem 33 jestem starsza pani dla nich [emoji6]
Kurcze no to zastanawiam sie jaki sens diagnostyczny maja takie badania skoro w ciagu tygodnia i w zaleznosci od wynikow moga sie pozmieniac. Tylko niepotrzebny stres dla rodzicow i maluszka. Powinni zaczac refundowac ktores z bardziej wiarygodnych badanMam trochę inne wyniki biochemii (a to się podobno może zmieniać), no np pomiar NT też się różni.Więc chyba może się różnić.Roznica miedzy badaniami to ok tydzień,tylko tak myślę teraz ze przy tym pierwszym mialam kilka dni odstępu między biochemią a usg,a przy tym drugim wszystko zrobili mi jednego dnia(tylko na sam wynik musiałam poczekać).Może z tego wynika różnica,bo ponoć wyniki biochemii mogą kazdego dnia być nieco inne
Oba przeciwcialaDziewczyny jakbyscie mialy zdecydowac czy przeciwciala p/plemnikowe czy p/jajnikowe? Czy w ogole zaczelybyscie od czego innego diagnostyke ? Kolezanka ma zbadane hormony i chce poszerzac. Ja ja namawiam na komorki nk no i przede wszystkim trombofilie.
Jejku! Jak pięknie. Gratuluję. Oby ten cud trwał do szczęśliwego rozwiązania. [emoji8][emoji8][emoji8]Dziewczynki może za chwilę zrobi się sentymentalnie i łzawo ale mam to w nosie że to forum jest ogólno dostępne. Codziennie przez rok czytałam wasze historie i płakałam razem z wami, cieszyłam się kiedy beta była pozytywna i drżałam czy urośnie. Mam 39 lat za sobą nieudane in vitro w parens krk ( brak zarodków), we wrześniu kolejny nieudany transfer w Novum. O to wszystko jestem pogniewana na Boga, bo do dziś nie rozumiałam czemu na mnie trafiło...Wczoraj zadzwoniłam rozstrzęsiona do Novum że menopauza mnie dopadła i że nawet crio planowane w tym miesiącu nie wyjdzie a mnie już brak sił i pomysłów co jeszcze zażyć co sobie wstrzyknąć by choć mieć cień szansy na drugie dziecko. I taka zrezygnowana udałam się po leki na wywołanie okresu do ginekologa, ustaliłyśmy co i jak mam zażywać i pani doktor zaprosiła mnie na usg. Wyobraźcie sobie....5 tydzień piękny pęcherzyk jesssu jestem w ciąży. Tak poprostu.
Kurcia ja tez ich nie robilam poprostu stwierdzilam ze biore sie najpierw za te grubsze badania.Hm. Tak mysle ze ja tych przeciwcial nie robilam...mialam tylko ANA1 a Pasnik ich nie wymagal... moze powinnam zrobic? Eh.