reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie no tak, zle sie wyrazilam [emoji14] Pecherzyk zoltkowy czy tam ciazowy :) Jasne, to dopiero pierwsze USG. Mam nadzieje ze na nastepnej wizycie zobacze zarodek... Chyba nie wytrzymam 2 tyg i pojde wczesniej do prywatnego [emoji14] Chociaz doktor mnie pocieszal ze nie ma podstaw zeby sie obawiac pustego jaja, ze beta rosnie prawidlowo i pecherzyk tez. No ale jak to w naturze wszystko sie moze zdarzyc.
Piękny pęcherzyk. [emoji8] będzie piękne maleństwo. [emoji7]

reklama
A czy przeciwciala p/plemnikowe to to samo co Ana 1 i Ana2, i przeciwciala p/jajeczkowe to przeciwciala lozyskowe? Czy to cos kompletnie innego? Poglubilam sie.
Kochana te wszystkie co wymieniasz to sa oderbne przdciwciala, jak wejdziesz na liste wykonywanych badan na stronie APC to mozesz sobie sprawdzic.

No właśnie nie bo ja trochę z tych niedowiarkow jestem. No i nasze pierwsze podejście do ivf sie udało więc nigdy się nie zastanawiałam. A co myślisz, że coś może być nie tak? A jeśli tak to co Ci przeszło przez myśl ?
Kochana przez mysl mi przeszlo ze masz prawie identyczna historie jesli chodzi o naturalne starania. Hehe domyslam sie ze w momencie gdy wierzylas ze naturalnie sie uda to hehe bzykaliscie sie w dzien i w nocy hehe kiedy sie dalo a tu dalej lipa. Gdybym ja wiedziala te 4 lata temu o Pasniku to pewnie bym miala dzieciaki z naturalsa jeszcze wtedy nasienie emka bylo wrecz idealne i gdyby nie to ze moj organizm zabijal wszystko co moglo sie pieknego stworzyc to nie mialabym 4 procedur ivf. Wtedy tylko wiedzialam o hashimoto ale wiadomo moze obnizyc skutecznosc zajscia w ciaze ale jej nie uniemozliwia gdybym tylko wiedziala ze oprocz hashi moja immunologia jest juz dalej rozjechana. Hashi jest 1 z chorob z autoagresji ktora sie ujawnia a po niej bardzo prawdopodobne jest ze zaczna sie uaktywniac inne. Ja mimo ze moje wszystkie wyniki do diagnostyki chorob reumatycznych wykluczyly je narazie wiem ze siedze troche na tykajacej bombie ktora kiedys moze sie uaktywnic poniewaz tak wysokie ana 1:2675 nie wychodza z niczego.
Kochana i powiem szczerze ze mialamcjec sprobowac po leczeniu immunosupresyjnym naturalnie ale niestety tu nas goni czas poniewaz leczenie dziala przez 3 miesiace i trzeba je powtorzyc a kuracja nie byla fajna. Gdyby leczenie dzialalo tak jak szczepienia przez pol roku na bank bym sprobowala staran naturalnych

@hope322 kochana mamusko ✊✊ za przywitanie Córci ma świecie ❤ niech wszystko pojdzie gładko jak po maśle :D ❤ jak dojdziesz do siebie czekamy na info ❤
@Gosia892 kochana ✊✊ za badania :) niech maluszek da się ładnie pomierzyc ❤
@Sabina1212 kochana ✊✊ za bete! Niech to będzie piękna ciążowa beta! ❤
@koliber091987 @Oczekiwanie2017 kochane ✊✊✊✊ za wizyty ! Samych dobrych wiadomości i pięknych widoków ❤

My też mamy dziś podglądanie Lenki ❤ @Oczekiwanie2017 widzimy się! :D

MIŁEGO DNIA KOCHANE! ❤
Powodzenia dziewczyny ❤❤❤

U mnie serduszko było widać w 24dpt 3-dniowego zarodka. Kochana nie panikuj, tylko bądź dobrej myśli:) Bo przyjadę do Skawiny i zamknę Ci lodziarnię i dopiero będzie płacz:D
Jejku, to strasznie szybko było widać. Myślę, że wiele zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz.

@Kurcia podpowiedz jej aby zrobila i to i to przeciwplemnikowe tez u meza. Jesli zaczyna diagnostykę niech zrobi. Wiadomo , że to kosztuje trochę pieniążków ale ... gdybym weszła na to forum dużo wcześniej , nie straciła bym tyle czasu - od Was dowiedzialam się o cudotwórcy , o ANA o przeciplemnikowych o tym , ze jajka mozna podrasowac suplami itd. itd. Lekarze bynajmniej w moim przypadku nie zlecali tych badań. Zlecili podstawowe i już transfer , nawet wg nich miesniaki nie przeszkadzały . Stracilam czas i pieniądze. Mozna było poszerzyć diagnostykę ale nie ! Jak to lekarz w poprzedniej klinice powiedział po nieudanym transferze " no nic, zaczniemy procedurę , a jak teraz nie wyjedzie - bedziemy szukać dalej" nosz quwa - a człowiek im ufa ! Dlaczego szukać po kolejnym nieudanym , a nie przed by sie ten udał ! Więc to moje zdanie - lepiej mieć wiecej niż mniej ! Tez muszę zrobić przeciwjajnikowe jeszcze , ale w mojej wsi nie robią - musze mieć wolne by pojechać gdzie indziej. Miłego dzionka dziołchy.

a ile masz tych mięśniaków ? i gdzie umiejscowione ?
Ja mam jednego i w pierwszą ciążę zaszłam naturalnie i za pierwszym razem. Mięśniak był cały czas trochę się powiększył podczas ciąży.
Nikt z lekarzy nie podjął się usunięcia mięśniaka podczas cesarki.
Mija 7,5 r. mięśniaka mam. W marcu miałam usuniętą endometriozę.
Żaden lekarz nie chce usunąc mi mięśniaka. I w moim przypadku cały czas powtarzają że mięśniak nie jest przyczyną tego, że nie mogę aktualnie zajść w ciążę.
A usunięcie mięśniaka może przysporzyć więcej problemów bo to kolejne zrosty na macicy.
Dlatego pytam jaki Ty masz. Bo to nie jest do końca, że każdy mięśniak stanowi problem.
A akurat na temat mięśniaka konsultowałam się z kilkoma lekarzami. Każdy mówił mi to samo.

@hope322 kochana mamusko ✊✊ za przywitanie Córci ma świecie ❤ niech wszystko pojdzie gładko jak po maśle :D ❤ jak dojdziesz do siebie czekamy na info ❤
@Gosia892 kochana ✊✊ za badania :) niech maluszek da się ładnie pomierzyc ❤
@Sabina1212 kochana ✊✊ za bete! Niech to będzie piękna ciążowa beta! ❤
@koliber091987 @Oczekiwanie2017 kochane ✊✊✊✊ za wizyty ! Samych dobrych wiadomości i pięknych widoków ❤

My też mamy dziś podglądanie Lenki ❤ @Oczekiwanie2017 widzimy się! :D

MIŁEGO DNIA KOCHANE! ❤

Dziewczyny pięknych widoków, cudnych wyników i szczęśliwego rozwiązania:):):)

Surykatko jak będziesz coś wiedzieć to daj znać.:angry:
Kochana, beta mi spadła dwukrotnie - to dobrze. Na usg obraz jednak średni - ciąża pozamaciczna się powiększa i pojawił się płyn wokół przydatków. Zostawili mnie do poniedziałku na obserwacji, nie podali metotreksatu, bo beta spada i jest szansa że sie wchłonie samo. Alternatywą gdyby się coś działo jest usunięcie jajowodu. Wolałabym żeby obyło się bez zabiegu i bez chemii, bo wtedy mogę od razu przystępować do następnego transferu.
Czekam na wyniki bety i usg, w piątek za tydzień mieliśmy wyjechać na wyczekany 3-tygodniowy urlop... Bardzo chciałabym na niego pojechać i po powrocie przyatakować kolejny transfer - mam zarodków jeszcze na 3 próby (sztuk 5, ale 4 mi pozamrażali podwójnie). Tyle co u mnie.
A Ty jak się czujesz, już uwierzyłaś??? :)

reklama
Kochana te wszystkie co wymieniasz to sa oderbne przdciwciala, jak wejdziesz na liste wykonywanych badan na stronie APC to mozesz sobie sprawdzic.
Osz kurcze, no to zmienia caloksztalt. Czyli wypadaloby dorobic, heh... Myslalam, ze to to samo. Dzieki.

PS. Jest cos co nie rozumiem patrzac na ich strone. Oznaczenie przeciwciał przeciwplemnikowych ASA surowica a to samo z nasieniem
Przeciwciała p/plemnikowe (ASA)
– SpermMar Test IgA i jeszcze podobny test tylko ilosciowy z nasienia :confused: Czyli robi sie wszystkie trzy? Gdzies na necie wyczytalam, ze tego typu testy robi sie swiezo po wspolzyciu. Czy to prawda?

Ostatnia edycja:
Do góry