reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A to tak sie moze pozmieniac czy ktos poprostu zle ci wyliczyl to wszystko
Mam trochę inne wyniki biochemii (a to się podobno może zmieniać), no np pomiar NT też się różni.Więc chyba może się różnić.Roznica miedzy badaniami to ok tydzień,tylko tak myślę teraz ze przy tym pierwszym mialam kilka dni odstępu między biochemią a usg,a przy tym drugim wszystko zrobili mi jednego dnia(tylko na sam wynik musiałam poczekać).Może z tego wynika różnica,bo ponoć wyniki biochemii mogą kazdego dnia być nieco inne

reklama
Dziewczyny jakbyscie mialy zdecydowac czy przeciwciala p/plemnikowe czy p/jajnikowe? Czy w ogole zaczelybyscie od czego innego diagnostyke ? Kolezanka ma zbadane hormony i chce poszerzac. Ja ja namawiam na komorki nk no i przede wszystkim trombofilie.

Dziewczyny jakbyscie mialy zdecydowac czy przeciwciala p/plemnikowe czy p/jajnikowe? Czy w ogole zaczelybyscie od czego innego diagnostyke ? Kolezanka ma zbadane hormony i chce poszerzac. Ja ja namawiam na komorki nk no i przede wszystkim trombofilie.
Jedno i drugie. Jest tez coś takiego jak p/c przeciwplemnikowe z nasienia - jak tu wychodzą dodatnie to leczy się męża np sterydem

Asiu, wlasnie widze ze Diagnostyka tez prowadzi to badanie 3461
Komórki NK
tylko ceny brak. Dodatkowo maja w katalogu cos takiego 3248
Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.).

Mhm, to cos takiego?
Nie wiem, ten profil limfocytarny chyba byłby ok, ale jeśli wolałabyś mieć np badanie na wizytę do Paśnika to chyba warto te subpopulacje w synevo zrobić - tak czy inaczej odsyłają do APC, a to badanie jest rozszerzone i więcej można wywnioskowac na jego podstawie. Tylko uprzedzam, że w macierzyństwie Paśnika nie znają i nie chcą brac jego zaleceń pod uwagę. Odsyłają do Pituchowej, która tak czy srak zaleci ci immunoglobuliny.

Nie wiem, ten profil limfocytarny chyba byłby ok, ale jeśli wolałabyś mieć np badanie na wizytę do Paśnika to chyba warto te subpopulacje w synevo zrobić - tak czy inaczej odsyłają do APC, a to badanie jest rozszerzone i więcej można wywnioskowac na jego podstawie. Tylko uprzedzam, że w macierzyństwie Paśnika nie znają i nie chcą brac jego zaleceń pod uwagę. Odsyłają do Pituchowej, która tak czy srak zaleci ci immunoglobuliny.
Wiem, juz slyszalam od nich, ze immunologia to czary mary. Ostatnio jak bylam u immunologa na luxmedzie, w zaleceniach wpisal mi, ze badania dotychczasowe nie wskazuja na immunologie, ale ze warto skonsultowac wlasnie z Pituch kolejne podejscie. Czyli odsylanie po znajomemu pewnie po globulki.

Mam metlik w glowie, bo przez tydzien i tak nic nie wskoram. Pewnie zrobie to co szybciej sie da, aczkolwiek wtedy nie moge scratchingu czekajac na wyniki wykonac przed urlopem i lipa. Wszystko znow pod gorke, jak zwykle :)

Hm. Tak mysle ze ja tych przeciwcial nie robilam...mialam tylko ANA1 a Pasnik ich nie wymagal... moze powinnam zrobic? Eh.
Kochana nic nie rob na wlasna reke. Zaraz pewno bedzie na mnie hejt ale zauwazylam.ze strasznie duzo badan robia dziewczyny w ciemno. Ja sama od siebie nie zrobilam ani jednego badania. Na forum np popularne jest badanie na mutacje MTHFR. Mamaginekolog mowila ostarnio ze.polowa populacji bodajze ma to. Ja bylam u bardzo wielu gibekologow w trakcie leczenia, bylam u 3 immunologow i nikt mi tego bsdania nie zlecił a zobacz ile dziewczyn to robilo pewno na wlasna rękę. Moj m robil te przeciwciala bo macierzynstwo je chcialo ale tam bylo.mase badan na ktore pewno nikt nie patrzyl a kosztowaly kupe kasy

Kochana nic nie rob na wlasna reke. Zaraz pewno bedzie na mnie hejt ale zauwazylam.ze strasznie duzo badan robia dziewczyny w ciemno. Ja sama od siebie nie zrobilam ani jednego badania. Na forum np popularne jest badanie na mutacje MTHFR. Mamaginekolog mowila ostarnio ze.polowa populacji bodajze ma to. Ja bylam u bardzo wielu gibekologow w trakcie leczenia, bylam u 3 immunologow i nikt mi tego bsdania nie zlecił a zobacz ile dziewczyn to robilo pewno na wlasna rękę. Moj m robil te przeciwciala bo macierzynstwo je chcialo ale tam bylo.mase badan na ktore pewno nikt nie patrzyl a kosztowaly kupe kasy
Nie no nie robie. Bede o nich pamietac w razie niepowodzenia transferu. Wtedy zapytam ze dr G czy Pasnika czy ich nie dolozyc.

reklama
Do góry