reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No to sie oboje dobraliscie z tym ginem :D Beta zwalnia od 1200 a od 6 tys to juz w ogole ledwo sie podnosi :) Rozumiem Twoj strach ale nie masz powodow, nie masz zadnych plamien, bolow, beta wysoka, widac pecherzyk, progesteron w normie. Ale nerwow przysparzasz kropkowi :(
Jesli nie zrozumialas po angielsku to co Ci wkleilam to kopjuje z polskiego arykulu:

"Im ciąża późniejsza, tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje badanie USG."
Kasia a podalabys zrodlo? [emoji4]
To z Twojego szpitala inf?

reklama
Kasiu, juz pisalam to Koliberkowi ze beta po osiagnieciu wartosci 1200 nie podwaja sie co 2 dni wiecej tylko co 3-4. Ona teraz bedzie Ci coraz wolniej rosla dlatego juz jej nie testuj skoro Ci lekarz nie kaze :) Z reszta jak pojdziesz na wizyte to zobaczysz ze jego juz te pozniejsze bety nawet nie zainteresuja :) Wklejam ponownie tabelke: Zobacz załącznik 873921
Teraz dopiero widze ze mi odpisalas wczesniej [emoji4] dzieki

Kruszynka moja mała 12 mm [emoji173][emoji173][emoji173]

Wlasnie wracam od gina, dzis 20dpt, powiedzial ze wszystko jest tak jak ma byc i mowil ze pieknie rosnie maluch, momentalnie go zlokalizowal :) Za 2 tyg wizyta serduszkowa :)

Okazalo sie ze zostala mi jedna cysta na jajniku 2,5cm od stymulacji... On mowil ze sama zniknie, czy wam zostawaly jakies polipy czasem i co z nimi robilyscie?Zobacz załącznik 873837
no jak pięknięę, śłicznie, gratulacje !!!!! :)

WITAJCIE. mam pytanie, myślę ze wy znacie się w temacie, otóż czy jeśli moje jajniki i co za tym idzie komórki jajowe zostaną zniszczone radioterapią to jest możliwości żebym zaszła w ciążę metodą in vitro jakąś inną komórką jajową? Wybaczcie mi jeśli mało profesjonalnie ale nie wiem jak to wszystko teraz nazwać.
Niektóre miasta które refundują in vitro mają nawet taką szybkà ścieżkę dla osob z problemami onkologicznymi.

Dzisiaj bylam na podgladzie. Jestem w 5 dniu stymulacji ale progesteron za niski na ilosc jajek jakie wyprodukowalam. Pytalam sie o atosiban i dr G powiedzial ze jak najbardziej. Co wy na ten wynik ?
Screenshot_20180705-125626_Chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180705-125626_Chrome.jpg
    Screenshot_20180705-125626_Chrome.jpg
    41,3 KB · Wyświetleń: 438
Kasiu, juz pisalam to Koliberkowi ze beta po osiagnieciu wartosci 1200 nie podwaja sie co 2 dni wiecej tylko co 3-4. Ona teraz bedzie Ci coraz wolniej rosla dlatego juz jej nie testuj skoro Ci lekarz nie kaze :) Z reszta jak pojdziesz na wizyte to zobaczysz ze jego juz te pozniejsze bety nawet nie zainteresuja :) Wklejam ponownie tabelke: Zobacz załącznik 873921
zgadza się ja już nie chodzę, tak jak mi Panie Doktor z forum kazały, jutro idę do swojego lekarza na wizytę, tj. 27 dpt. ciekawe co tam u mego maluszka słychać i czy siedzi sobie spokojniutko???
a nerwy ma , że o jejuuu.

Dzisiaj bylam na podgladzie. Jestem w 5 dniu stymulacji ale progesteron za niski na ilosc jajek jakie wyprodukowalam. Pytalam sie o atosiban i dr G powiedzial ze jak najbardziej. Co wy na ten wynik ?Zobacz załącznik 873954
Wynik masz jak najbardziej dobry. Progesteron na razie musi byc niski i z jajkami nie ma nic wspolnego. To estradiol . Tez jest na razie niski bo dopiero zaczyna sie cos dziac.

reklama
dziękuje za odpowiedzi trochę mi się rozjaśniło, chociaż jest dla mnie jakaś nadzieja na dziecko, ramach wyjaśnienia mam 26 lat i nowotwór odbytu jestem przed leczeniem, a może jest tu ktoś z warszawy bądź okolic i może mi polecić jakąś klinikę bądź lekarza od zadań specjalnych.
Mogę się was zapytać jak się pogodziłyście z wiadomością ze być może nie będziecie mogły mieć dziecka.
Przepraszam że tak dziwnie pisze ale jeszcze jestem pod wrażeniem choroby, chociaż nawet nie tyle choroby co tego że mogę nie mieć już dziecka a dziecko jest moim marzeniem.

Do góry