reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam ostatnio progesteron 11.03 ng/ml i to jest w normie 1 trymestru, lekarz tez mi napisał ze jest wszystko ok, to dlaczego mówicie ze jest mały ?

reklama
A jak się wstrzymam do pn jeszcze to coś zmieni? Może to mieć wpływ na powodzenie? Bo dawki luteiny musza być równe, prawda? Nie mogę sobie dać raz jednego tabsa, potem 2 i potem 1.
Jak masz wiecej leku to bym zwiekszyla. Mi lekarz zakecil 3x2 lutinusy a ja sobie sama zakecilam 3x1 luteine. Mozesz choć jedba tabletke wiecej dziennie brac bo na prawde mslo Ci tego dali

Kochana a jakie leki bierzesz do transferów i w ciąży? Jakie miałas badania robione? Napisz coś więcej, w kupie razem cos doradzimy, lepiej niż nie jeden dr :)
Brałam żel dopochwowy i tabletki progonova. Mieszkam w UK. W Polsce robiliśmy badania genetyczne i też wszystko wyszło ok.
Oprócz tego drożność jajników ,badania krwi, usg

reklama
Ja miałam ostatnio progesteron 11.03 ng/ml i to jest w normie 1 trymestru, lekarz tez mi napisał ze jest wszystko ok, to dlaczego mówicie ze jest mały ?
Jak też nie rozumiem...
A w którym dniu po transferze robiłaś?

Znalazlam coś takiego
Normy progesteronu w ciąży
Wydzielanie progesteronu wzrasta w okresie ciąży ( w chwili poczęcia progesteron wydziela ciało żółte, potem wytwarza go łożysko).

Prawidłowe poziomy progesteronu podczas ciąży:

4 tydzień ciąży 21.6 ng/ml
6 tydzień ciąży 26.2 ng/ml
8 tydzień ciąży 25.9 ng/ml
10 tydzień ciąży 30 ng/ml
12 tydzień ciąży 33.4 ng/ml
14 tydzień ciąży 39.5 ng/ml
16 tydzień ciąży 47.8 ng/ml
18 tydzień ciąży 51.8 ng/ml
20 tydzień ciąży 55.6 ng/ml
22 tydzień ciąży 65 ng/ml
24 tydzień ciąży 72.2 ng/ml