Często nie chodzi o klinikę tylko o lekarza. W wybranej przez nas klinice są lekarze do rany przyłóż jak i Ci gburowaci. Jedni robią swoje dobrze i drudzy. Bywa ze, lekarz przemiły a wyników nie ma. On nie ma być miły tylko skuteczny. Należy patrzeć na skuteczność danej kliniki- ilość ciąż na transfer itp, dostępność wyszukanych procedur, bo to może zablokować później. Mało jest klinik które udostępniają takie dane. Tylko Novum chyba. Są kliniki ukierunkowane na czynnik męski, KD czy czynnik żeński. Novum jest przeciwne PGD dla przykładu. A invicta ma pełny wachlarz procedur. Moim zdaniem Novum Invicta, invimed nie powala. Napewno lepiej rozwinięty niż mniejsze kliniki. Klinika to nie tyle lekarz tylko embriolog, wyposażenie labu. Procedury nad którymi panują...Ja z kolei odradzam medart. Zupełny brak zainteresowania pacjentem. Nie dość ze mimo ze z malzem byłam normalnie zapisana na wizytę to po upływie 1,5h okazało sie ze po prostu o nas zapomniano... No straszne podejście. Jak juz weszliśmy W KOŃCU to w gabinecie nawet 5 min nie spędziliśmy. 0 wywiadu z nami o problemie niepłodności tylko wypisanie skierowania na badania i tyle. To była moja 1 i ostatnia wizyta tam. Mogę polecić jak juz jedna koleżanka polecala invimed Poznań. Obecnie 23 tc