reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam Was Kobietni ponownie po kilku latach mojej nieobecnosci :) to nie znaczy ze nie próbowałam :) mialam 5 inseminacji z nasieniem dawcy bo moja pamiątka ślubna ma azospemie :( wczesniej bylam w rządowym programie in vitro i wykorzystałam 2 próby z wycinkami z tesa ale niestety :( teraz znowu zaczynam bój!!! Czy ktoras z Was leczy sie w Katowicach w gyncentrum? Ide protokolem długim, teraz miedzy 10 a 20 tabletka musze sie zjawić w klinice i zobaczymy co dalej :)
Witamy :)
Mój mąż też ma azoospermię. Możemy się wymieniać doświadczeniami. ;)
Jesteśmy w trakcie pierwszej procedury i przygotowujemy się do czwartego transferu. Tym razem już będzie zarodek z nd. Jeśli nam się nie uda, to przechodzimy właśnie do Katowic. :)

reklama
Lol to u was różnica będzie z 16mscy. Prawie jak bliźniaki :happy: między mną s bratem jest dokładnie rok. Niby najlepszy czas dla dzieciaków a dla rodziców masakra. U nas będzie 3,5 jak dobrze pójdzie, ale i to dla mnie za mało. A czasu nie mam żeby czekać na, aż młody będzie miał z 7lat. Bo jak się trafi klęska urodzaju to po trzecie tez kiedyś trzeba wrócić. A ja mam 34l

Moim zdaniem nie ma co czekac...

Nie zabespieczalam sie bo co 5 lat ciazy nie bylo ...
nie znamy przyszlpsci I lepi byc zaskoczonym pozytywnym testem niz znow czekac czekac czekac[emoji85][emoji85]

Jest ciezko ja 9 mscy termin za 24 dni ale powiem wam ze jestem b szczesliwa mimo ze mi kombinuje coraz ciekawiej
IMG_2968.JPG
IMG_2965.JPG

Potem Jak spi to tak siedze I mowie ale Mam szcxescie [emoji16][emoji16]
IMG_2969.JPG

Domuslam sie tak jak mowisz rok roznicy bedzue ciezko ale Majac 38 lat co mi zostalo? Nianczyc dzieci[emoji2]

Trzymam Za ciebie by szybko sue udalo Kate [emoji110][emoji110][emoji173]️

Załączniki

• IMG_2968.JPG
    IMG_2968.JPG
    164 KB · Wyświetleń: 569
  • IMG_2965.JPG
    IMG_2965.JPG
    239,8 KB · Wyświetleń: 558
  • IMG_2969.JPG
    IMG_2969.JPG
    270,8 KB · Wyświetleń: 558
Dziękuję :), u mnie gorzej z tym, że ja mieszkam z teściami i już czasem szajbki dostaję, oni myślą, że my tu zostaniemy na zawsze z nimi, a my mamy inne plany, ale mąż boi się o nich powiedzieć... powiedziałam, że jak nie powie im, że nie planujemy z tym domem przyszłości to sama to zrobię, najwyżej mnie znienawidzą. Mój teść już planuje, że będzie gospodarz-dziedzic, tak strasznie mnie to złości, zamiast się cieszyć, że udało nam się, że w końcu będzie wyczekiwane dziecko to ja chodzę i się denerwuję, że muszę tu mieszkać z nimi, że ciągle coś komentują, spowiadaj się gdzie jedziesz i po co, no po prostu to jest silniejsze ode mnie...ehh.. ale się żalę, jednak nie mam z kim o tym pogadać

No to gorzej, ja teścia rzadko widuję :-) musisz męża uświadomić, że to Ty i Wasz Skarb jesteście teraz najważniejsi, po ślubie to nie rodzice są na pierwszym miejscu. Postaw na swoim, powiedz czego oczekujesz od Niego :-) nie możesz się bezsensownie stresować! :-*

Moim zdaniem nie ma co czekac...

Nie zabespieczalam sie bo co 5 lat ciazy nie bylo ...
nie znamy przyszlpsci I lepi byc zaskoczonym pozytywnym testem niz znow czekac czekac czekac[emoji85][emoji85]

Jest ciezko ja 9 mscy termin za 24 dni ale powiem wam ze jestem b szczesliwa mimo ze mi kombinuje coraz ciekawiej
Zobacz załącznik 861762Zobacz załącznik 861763

Potem Jak spi to tak siedze I mowie ale Mam szcxescie [emoji16][emoji16]Zobacz załącznik 861764

Domuslam sie tak jak mowisz rok roznicy bedzue ciezko ale Majac 38 lat co mi zostalo? Nianczyc dzieci[emoji2]

Trzymam Za ciebie by szybko sue udalo Kate [emoji110][emoji110][emoji173]️
:baffled::baffled::baffled: @Peugeotka36 napisz proszę, że to tylko czekolada:rofl2::baffled::rofl2:

No to gorzej, ja teścia rzadko widuję :-) musisz męża uświadomić, że to Ty i Wasz Skarb jesteście teraz najważniejsi, po ślubie to nie rodzice są na pierwszym miejscu. Postaw na swoim, powiedz czego oczekujesz od Niego :-) nie możesz się bezsensownie stresować! :-*
Tak mu mówię, ogólnie mąż jest po mojej stronie, ale jak zaczynam się żalić to on się denerwuje, to są jego rodzice, więc on jakoś to wytrzymuje, a "tatuś" to świętość, powiedziałam mu, że zobaczę jak będzie jak się dziecko urodzi, że już nie będzie tatuś tylko dziecko, jeśli w dalszym ciągu tatuś będzie nim dyrygował wyprowadzam się do rodzinnego domu, bo ja nie mam zamiaru cały czas słuchać się teściów... a najlepszy tekst teściowej... niby w żarcie, "dopóki mieszkacie z nami macie się nas słuchać":szok:

Ja mam taki problem ze zawsze zakładam ten gorszy scenariusz :-/ wole się miło zaskoczyć niż gorzko rozczarować. Chociaż podobno czarne myślenie przyciągaja problemy :-/ ah. Trzymam kciuki i staram się wierzyć że się uda :-) na pewne rzeczy nie mamy wpływu niestety.
Jodzia jak ma nie byc to i tak nie bedzie ,chocbys sie miala ugryzc w wiesz co:pjak sie czlowiek zle nastawia to rozczarowanie jest wieksze, pozostan w realiach ale nie tych czarnych. A zycie nas lubi sluchac, dostajesz to o co prosisz, wiec wiesz...;)

Tak mu mówię, ogólnie mąż jest po mojej stronie, ale jak zaczynam się żalić to on się denerwuje, to są jego rodzice, więc on jakoś to wytrzymuje, a "tatuś" to świętość, powiedziałam mu, że zobaczę jak będzie jak się dziecko urodzi, że już nie będzie tatuś tylko dziecko, jeśli w dalszym ciągu tatuś będzie nim dyrygował wyprowadzam się do rodzinnego domu, bo ja nie mam zamiaru cały czas słuchać się teściów... a najlepszy tekst teściowej... niby w żarcie, "dopóki mieszkacie z nami macie się nas słuchać":szok:

Tragedia... Chyba nie zostaje nic innego jak TYLKO się wyprowadzić :-\ mieszkanie z teściami jak widać często jest destrukcyjne... Mąż musi sobie uświadomić, że to najlepsze dla Waszej rodziny

reklama
Do góry