reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja pilam bialko whey protein bo moj maz to pije jak ćwiczy. Ma tryliony smakow. Pije sie 1 miarke czyli 30g bialka dziennie.
Ja to pilam jak tylko zaczelam juz wlasciwa stymulacje.
Glupia jestem bo sie mega balam hiperki, a mialam ledwo 11 pęcherzyków z czego bylo 6 dobrych komorek i mega niski estradiol.
Ale bialko polecam :)
Ja też wczoraj zakupiłam bo nadal mnie wszystko boli i tez się boje.

Ja pilam bialko whey protein bo moj maz to pije jak ćwiczy. Ma tryliony smakow. Pije sie 1 miarke czyli 30g bialka dziennie.
Ja to pilam jak tylko zaczelam juz wlasciwa stymulacje.
Glupia jestem bo sie mega balam hiperki, a mialam ledwo 11 pęcherzyków z czego bylo 6 dobrych komorek i mega niski estradiol.
Ale bialko polecam :)
My kupilismy bialko na allegro firmy olimp czekam na dostawe. Jak tylko przyjdzie to zaczne pic.
Dziekuje za pomoc!

7dpt -19,5
9dpt -61

Blastki dwie
Na razie cieszę się baaardzo cicho jeszcze, żeby mi to felerne 100 beta chociaż przekroczyła - takie moje osobiste fatum biochemicznych
Cała noc nie spałam czekajac na wynik !!!!
Mowiłam zrob gdzieś gdzie wynik jest po godzinie czy 4 a nie qurwa po 24 !!!!
No to czekam na środę. Słuchaj sie ciotki ;)
Kciuki Alicjia i Leon :D ciocia wita :)

Dziewczyny dzwoniłam do kliniki z wczorajszą betą i wizytę umówili mi dopiero na za tydzień... Oszaleje do tego czasu chyba...

Ale czym Ty się martwisz? Przyrost bety jak marzenie. Ja bym się umówiła jeszcze później, bo za tydzień tylko pęcherzyk będzie. Zarodek przy blastce to ok 23dpt.
Ciesz się ciążą i nie stresuj Bejbika :)

Ale czym Ty się martwisz? Przyrost bety jak marzenie. Ja bym się umówiła jeszcze później, bo za tydzień tylko pęcherzyk będzie. Zarodek przy blastce to ok 23dpt.
Ciesz się ciążą i nie stresuj Bejbika :)
Nie wiem czym, niby nie mam powodów, a w głowie same czarne myśli, że coś będzie nie tak... Boli mnie brzuch to się martwię, że boli, jak nie boli, to już myślę dlaczego przestał.... Piersi z rana mniej bolą to od razu w głowie myśl , że pewnie z kropkiem coś nie tak, że przestaje się rozwijać... Chyba jestem nienormalna

Nie wiem czym, niby nie mam powodów, a w głowie same czarne myśli, że coś będzie nie tak... Boli mnie brzuch to się martwię, że boli, jak nie boli, to już myślę dlaczego przestał.... Piersi z rana mniej bolą to od razu w głowie myśl , że pewnie z kropkiem coś nie tak, że przestaje się rozwijać... Chyba jestem nienormalna

Twoje odczucia są całkiem normalne. Niestety przez cała ciążę czymś się martwimy, a i po urodzeniu trosk pewnie nie będzie mniej. Nie stresuj Maluszka, On odczuwa Twoje emocje. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

reklama
@Inulka Moge sie zapytac jakie bialko zakupilas?
Dieta wysokobialkowa faktycznie moze pomoc, aby zlagodzic lub zapobiedz hiperstymulacji?

U mnie ze wzgledu na poprzednia procedure tym razem bedzie dlugi protokol. Lekarz stwierdzil, ze sprobujemy wychodowac jak najwiecej jajek ale dodal tez ze calkiem mozliwa hiperstymulacja bedzie. Troche mnie to przeraza, bo po pierwszej stymulacji moglqm spac tylko siedzac, balonikiem bylam.

Ja przy pierwszej stymulacji miałam hiperkę, przy drugiej piłam to białko i też miałam, przy trzeciej od początku stymulacji dieta wątrobowa, dużo jajek i kurczaka (gotowane). Odżywek białkowych nie piłam bo są dla mnie wstrętne. Dużo wody i od punkcji essenciale forte. I hiperki nie było a jajek o 3 więcej niż we wcześniejszych stymulacjach :)

Do góry