reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiem czym, niby nie mam powodów, a w głowie same czarne myśli, że coś będzie nie tak... Boli mnie brzuch to się martwię, że boli, jak nie boli, to już myślę dlaczego przestał.... Piersi z rana mniej bolą to od razu w głowie myśl , że pewnie z kropkiem coś nie tak, że przestaje się rozwijać... Chyba jestem nienormalna
Jesteś calkiem normalna :laugh2:
Tak wyglada cała ciaza :laugh2: " kochanie bo dzis kopneła 200 razy a wczoraj to ze 400 "
" yy dzis kopnela 400 do śniadania moze cos ja denerwuje "
Takie mysli przechodza przez glowe cala ciążę ( przynajmniej mi ) grunt to umieć sie z tego smiac i wyluzować .
Dla mnie detektor tetna co rano to był rytułam uwielbiałam słuchać puk puk puk .
W gorszych chwilach bardzo poprawiał nastrój chodz czasem przez glowe przeszlo a moze za szybko bije a moze za wolno :zawstydzona/y:ale to takie chwile "normalnej" matki

Ja sie boje, ze w trakcie stymulacji lub transferu bede miala takie szopki. Kamieni nie zdiagnozowano, USG jamy brzusznej wypadlo ok a i tak mmie pobolewa pod prawym zebrem i na wysokosci woreczka. Poki co mam Hepatil i Ostroplast. Diete lekko strawna tez probuje trzymac. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale mimo wszystko kolejny stres, kolejna sytuacja ktora wyprowadza czlowieka z rownowagi.
Nie wiedzialam nawet, ze takie dlugie terminy sa na usuniecie woreczka/kamieni

Ja na jesień dostałam skierowanie do szpitala z przypuszczeniem zapalenia wyrostka. Dla pewności poszłam następnego dnia prywatnie na usg. Po długim, dokladnym badaniu dostałam diagnozę: kręgosłup kręg 5 lub 6. Ból tak promieniował, że miałam typowe objawy wyrostkowe.

A która z dziewczyn miała hiperstymulacje? Jak to się objawia i w którym dniu może się pojawić?;-)

Pojawia się na ogół po punkcji. Ja miałam mega wzdęty i bolący brzuch. Przekręcenie się z pleców na bok przyprawiało mnie o łzy w oczach, a do ubikacji to szłam zgięta w pół. 3 dni później na usg lekarz stwierdził znacznie powiększone jajniki, wodę w brzuchu. Dostałam kroplówkę i leki, transfer odwołany. Po tygodniu zaczęło odpuszczać.

Czesc dziewczyny...
Zycze Wam udanego dnia i radosci z wysokich bet, wizyt, jajcozbiorow :).
Niestety dobre wiadomosci przeplataja sie tu z tymi okropnymi i smutnymi...
Mam nadzieje ze kazda z nas w koncu doczeka sie tego malutkiego rozowego szczęścia -musimy mocno w to wierzyc..
Ja zdecydowalam ze w kolejnym cyklu zabiore mojego jednego 3-dniowego mrozaczka do domciu (bedzie to 3 cykl po immunosupresji) i jak sie nie uda to wtedy zrobie ta histeroskopie i powtorze immunosupresje...w czwartek mam wizyte w klinice i zobacze co P. Dr na to...
Powodzenia dziewczny:)

Nie wiem czym, niby nie mam powodów, a w głowie same czarne myśli, że coś będzie nie tak... Boli mnie brzuch to się martwię, że boli, jak nie boli, to już myślę dlaczego przestał.... Piersi z rana mniej bolą to od razu w głowie myśl , że pewnie z kropkiem coś nie tak, że przestaje się rozwijać... Chyba jestem nienormalna

Nienormalna...jak my wszystkie tutaj:-D
Co nie znaczy żeby z tym nie walczyć. Powtarzaj sobie ciągle, że ciąża się dobrze rozwija i wszystko będzie dobrze:) Siła podświadomości:)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy [emoji8] Od jutra chyba wracam do pracy żeby mniej o tym wszystkim myśleć i przypadkiem nie zaszkodzić tym kropeczce[emoji6]

reklama
@Justin87 jak samopoczucie? Ja oszaleje do czwartku a napewno posiwieje. Wczoraj tak mnie bolalo podbrzusze, pewnie z tego stresu.
Kobietki a wy czulyscie na poczatku po transferze tj tak od 10dpt ciagle jakies ciagniecie w brzuchu czy cos? Czy bylo tez bez objawowo?

Do góry