reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie wiem czym, niby nie mam powodów, a w głowie same czarne myśli, że coś będzie nie tak... Boli mnie brzuch to się martwię, że boli, jak nie boli, to już myślę dlaczego przestał.... Piersi z rana mniej bolą to od razu w głowie myśl , że pewnie z kropkiem coś nie tak, że przestaje się rozwijać... Chyba jestem nienormalna
Jesteś calkiem normalna :laugh2:
Tak wyglada cała ciaza :laugh2: " kochanie bo dzis kopneła 200 razy a wczoraj to ze 400 "
" yy dzis kopnela 400 do śniadania moze cos ja denerwuje "
Takie mysli przechodza przez glowe cala ciążę ( przynajmniej mi ) grunt to umieć sie z tego smiac i wyluzować .
Dla mnie detektor tetna co rano to był rytułam uwielbiałam słuchać puk puk puk .
W gorszych chwilach bardzo poprawiał nastrój chodz czasem przez glowe przeszlo a moze za szybko bije a moze za wolno :zawstydzona/y:ale to takie chwile "normalnej" matki

Ja sie boje, ze w trakcie stymulacji lub transferu bede miala takie szopki. Kamieni nie zdiagnozowano, USG jamy brzusznej wypadlo ok a i tak mmie pobolewa pod prawym zebrem i na wysokosci woreczka. Poki co mam Hepatil i Ostroplast. Diete lekko strawna tez probuje trzymac. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale mimo wszystko kolejny stres, kolejna sytuacja ktora wyprowadza czlowieka z rownowagi.
Nie wiedzialam nawet, ze takie dlugie terminy sa na usuniecie woreczka/kamieni

Ja na jesień dostałam skierowanie do szpitala z przypuszczeniem zapalenia wyrostka. Dla pewności poszłam następnego dnia prywatnie na usg. Po długim, dokladnym badaniu dostałam diagnozę: kręgosłup kręg 5 lub 6. Ból tak promieniował, że miałam typowe objawy wyrostkowe.

A która z dziewczyn miała hiperstymulacje? Jak to się objawia i w którym dniu może się pojawić?;-)

Pojawia się na ogół po punkcji. Ja miałam mega wzdęty i bolący brzuch. Przekręcenie się z pleców na bok przyprawiało mnie o łzy w oczach, a do ubikacji to szłam zgięta w pół. 3 dni później na usg lekarz stwierdził znacznie powiększone jajniki, wodę w brzuchu. Dostałam kroplówkę i leki, transfer odwołany. Po tygodniu zaczęło odpuszczać.

Czesc dziewczyny...
Zycze Wam udanego dnia i radosci z wysokich bet, wizyt, jajcozbiorow :).
Niestety dobre wiadomosci przeplataja sie tu z tymi okropnymi i smutnymi...
Mam nadzieje ze kazda z nas w koncu doczeka sie tego malutkiego rozowego szczęścia -musimy mocno w to wierzyc..
Ja zdecydowalam ze w kolejnym cyklu zabiore mojego jednego 3-dniowego mrozaczka do domciu (bedzie to 3 cykl po immunosupresji) i jak sie nie uda to wtedy zrobie ta histeroskopie i powtorze immunosupresje...w czwartek mam wizyte w klinice i zobacze co P. Dr na to...
Powodzenia dziewczny:)

Nie wiem czym, niby nie mam powodów, a w głowie same czarne myśli, że coś będzie nie tak... Boli mnie brzuch to się martwię, że boli, jak nie boli, to już myślę dlaczego przestał.... Piersi z rana mniej bolą to od razu w głowie myśl , że pewnie z kropkiem coś nie tak, że przestaje się rozwijać... Chyba jestem nienormalna

Nienormalna...jak my wszystkie tutaj:-D
Co nie znaczy żeby z tym nie walczyć. Powtarzaj sobie ciągle, że ciąża się dobrze rozwija i wszystko będzie dobrze:) Siła podświadomości:)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy [emoji8] Od jutra chyba wracam do pracy żeby mniej o tym wszystkim myśleć i przypadkiem nie zaszkodzić tym kropeczce[emoji6]

reklama
@Justin87 jak samopoczucie? Ja oszaleje do czwartku a napewno posiwieje. Wczoraj tak mnie bolalo podbrzusze, pewnie z tego stresu.
Kobietki a wy czulyscie na poczatku po transferze tj tak od 10dpt ciagle jakies ciagniecie w brzuchu czy cos? Czy bylo tez bez objawowo?

Do góry