reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pęcherzyk, 0,5 cm, wizyta serduszkowa 18 maja, termin porodu - wystrzałowy:31.12.2018. Dziewczyny, nie zapeszając, ale przypominam swoją historię wszystkim, którym ciężko- 1. podejście do ICSI, z 9 pobranych komórek 5 zapłodnionych, ale tylko 1 blastka transferowana 4AA, reszta nie przetrwała :(. Trzymam mocno za wszystkie staraczki kciuki i życzę samych pozytywnych transferów. Oczywiście przed betą czułam się na maksa okresowo i nie wierzyłam, że przy 1 blastce się uda, a jednak nie warto tracić nadziei!

No wlasnie 3 miesiace beda zmarnowane tylko na czekanie na badania i dostrojenie ich do dnia cyklu i terminow. Jeszcze przez ta głupia majowke nie robia cytokin. Wiec po majowce dopiero cytokiny, nk... ble :(
Terminy do Pasnika na polowe czerwca wiec sie zapisze gdyby mi babki z GynC nie chcialy Sydora na pozniej przelozyc i by mnie wpisaly na liste rezerwowa... to juz wtedy wole isc do Pasnika...Niestety wszystko od nowa. 2 transfery nieudane i zadnych mrozakow wiecej nie ma.
Mie wiem jak teraz ale ja w Gyn mialam 2 wizyty u niego, 2razy zapisyealam sie na listy rezerwowe i final finałów wizytę mialam wczesniej niz najblizsza wizyta w dniu zapisu ale jak bylam naa prebatarnych to mowilt ze dal 4 terminy na jakis tam miesiac a jak ja bylam to byl 1 więc w sumie na dwoje babka wrozyla. A moze lepiej jechac do Pasnika z wynikami, w razie watpliwosci bedziesz mogla do niego maila wyslac i odpowie bezplatnie... no ciezki wybor. Ale u mnie on miał takie same zalecenia jak doc P

Mam pytanie dziś na wizycie zaproponowano mi test nifty ...Co myślicie o tym? lekarz dawał jakby znak że to potrzebne a czy nie wystarczy tylko papa bo różnica w cenie kolosalna

Kamilos - ja miałam taka sytuacje jak zylwia.
na prenatalnych wszystko idealnie a przy wynikach tesu pappa duze ryzyko trisomi 21 mialam prawdopodobienstwo chyba 1:72.
Miałam propozycje albo amniopunkcja albo test nifty badz jeszcze jeden nie pamietam nazwy. tyle ze koszt 2,5 tys
Zdecydowalam sie na nifty i wtedy dowiedziałam sie ze mam zdrową córeczke pod sercem

Jakim powodem jest propozycja lekarza zeby go robic?

Pęcherzyk, 0,5 cm, wizyta serduszkowa 18 maja, termin porodu - wystrzałowy:31.12.2018. Dziewczyny, nie zapeszając, ale przypominam swoją historię wszystkim, którym ciężko- 1. podejście do ICSI, z 9 pobranych komórek 5 zapłodnionych, ale tylko 1 blastka transferowana 4AA, reszta nie przetrwała :(. Trzymam mocno za wszystkie staraczki kciuki i życzę samych pozytywnych transferów. Oczywiście przed betą czułam się na maksa okresowo i nie wierzyłam, że przy 1 blastce się uda, a jednak nie warto tracić nadziei!

gratulacje :)

reklama
Do góry