reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@nieagatka U nas nie.. leca po najmniejszej linii oporu w tej kwestii.

Ale ja po pierwszej nieudanej procedurze zrobilam bo doktor wtedy zalecil.

Nie zgodzę się z Tobą. U nas to było jedne z pierwszych badań jakie zalecili.
Zresztą w naszym przypadku mieliśmy sporo badań genetycznych.
Wszystko zależy od przypadku i konkretnego problemu z jakim się zmaga dana para .

U nas na pierwszej wizycie juz nam powiedziano, ze kariotypy to podstawa i ze bez tego ani rusz.
Jak widac sa kliniki, ktore twierdza, ze to zbedne tak jak i sa lekarze, ktorzy robia iui bez zbadania droznosci. Dla mnie to logiczne, ze robi sie podstawowa genetyke przed pierwsza procedura. My mielismy to szczescie, ze nasze ubezpieczene to pokrywa (normalnie kosztuje 180€ od osoby) i czeka sie na wyniki miesiac.

Zapraszamy serdecznie.;)
Rozgość się
Powiesz coś o sobie? W czy problem? Gdzie się leczycie? :)
Dziekuje :) Mam 28 lat z mezem staralismy sie ponad dwa lata o dzidzie zawsze myslalam ze to we mnoe problem tkwi bo mam nadczynnosc tarczycy.Po wszystkich badaniach jakie przeszlam moj gin powiedzial ze teraz trzeba sprawdzic meza no i dwa moesiace temu okazalo sie ze meza morfologia wyszla 2%.

Dzień dobry . Kobietki powiedzcie mi co mam zrobić . Wczoraj byłam u stomatologa i dostałam antybiotyk ale od jutra Zaczynam działać ... dziś przyszła @@@, wiec siw zastanawiam cZy odstawić antybiotyk ?? Może jakos wpłynąć na stymulację ?
Kalno a na co ten antybiotyk? Kurcze, chyba bym nie brała jak nie ma noża na gardle.

@shaggy no nie wiem mam różne myśli :dry:, od stymulacji miałam bardzo obrzmiałe i i wrazliwe piersi, a dziś "sflaczaly" i przedtaly boleć, więc to byłoby dziwne chyba przy rozwijającej się ciąży- co myślicie?

Nie przejmuj się. Moje piersi podczas ciąży przechodziły i przechodzą różne stany. Raz bolą tak, ze się dotknąć nie da a raz nie bolą w ogóle. Raz żyły widać, aż są czarne wręcz, raz w ogóle. Rozmiar mi się praktycznie nie zmienił [emoji2]

Aneetee jaki nowy lekarz?9:rolleyes: Murawa co u ciebie? Pamiętaj że masz mi coś udowodnić?:rofl2: Paulinka ty się lepiej przebadaj na dziesiątą stronę, czasami lepiej wiedzieć. Anuska bardzo mi przykro ale widzę że twarda z ciebie kobieta i idziesz dalej...no a my z tobą.

Dziewczyny, jestem przerażona: 6 dpt 5dniowej blastki, a brzuch boli mnie jak na okres, piersi całkiem "sflaczały", a do czwartku były mega nabrzmiale. Wczoraj robiłam betę, wyszło 9,18. Biorę duphaston i luteine 3 x dziennie i encorton 20 mg. Boję się, że gdyby nie te leki, to miałabym już krwawienie, bo czuje wszystkie objawy w srodku :hmm:. Czy myślicie, że jest jeszcze szansa, czy organizm zaczyna się już zachowywać jak na okres?
Kochana ja zawsze przy pozytywnej becie miałam straszne bóle jak na @. Zażywaj nospę, (maksymalnie możesz 3x2), bierz magnez (do 400mg dziennie), pij melisę... Pamiętaj o dobrym nawodnieniu, żeby rozrzedzać krew (30ml/kg masy ciała to podstawa, a przy naszych lekach powinno się jeszcze więcej). Przy ostatnim transferze nic a nic mnie nie bolało i beta nie drgnęła, więc ja trzymam kciuki za pięęękny przyrost :)

Dziekuje :) Mam 28 lat z mezem staralismy sie ponad dwa lata o dzidzie zawsze myslalam ze to we mnoe problem tkwi bo mam nadczynnosc tarczycy.Po wszystkich badaniach jakie przeszlam moj gin powiedzial ze teraz trzeba sprawdzic meza no i dwa moesiace temu okazalo sie ze meza morfologia wyszla 2%.
I co teraz robicie? od razu IVF? A próbowaliście IUI? Czasem to wystarczy przy słabszej morfo. Gdzie się leczycie? Co by nie było, trzymamy kciuki :D

reklama
I co teraz robicie? od razu IVF? A próbowaliście IUI? Czasem to wystarczy przy słabszej morfo. Gdzie się leczycie? Co by nie było, trzymamy kciuki :D
Bylam na konsultacji w czwartek.Odrazu chcemy podejsc do invitro.Lekarz nas namawia na IUI najpierw ale to tez nie male koszyy sa.My jestesmy w stanach wiec tu siw leczymy.Dziekuje za kciuki i za Was dziewczynki tez bede trzymac kciuki:*

Do góry