reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ło matko...a po co aż na 3 dni? Ja po 3h wychodziłam do domu, pytali czy chcę L4 ale nie brałam, następnego dnia szłam do pracy.
Moja gin mowila,ze jednego dnia bede musiala jechac zrobic jakies badania,a drugiego zabieg. Tymczasem wyszlo,ze juz tego pierwszego dnia zostaje. A dlaczego 3 dni?bo z tego co wiem,szpital wtedy dostaje jakiś zwrot kasy..

reklama
Dokladnie. Nie jestem w stanoe tego czytac . Odpowiednik in vitro - naprotechnologia !!!!!???? Ciekawe .... a co z czynnikiem meskim w nieplodnosci ? Chyba do tego modlitwa tylko by byla przykazana i liczenoe na cud!!! Bzdury bez zgleboenoa tematu i tego jakie problemy maja pary starajace sie .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas czynnik nie jest męski tylko moja endomenda + niepękające pęcherzyki, a po 4 miesiącach naprotechnolog mi powiedział "jest pani moim najtrudniejszym przypadkiem". Także naprotechnologia kończy się tam, gdzie organizm nie reaguje na ovitrelle i pregnyl.

To super:) wszystko za jednym spuszczeniem krwi:) teraz tam tez jest fajnie bo zrobili osobno punkt podran dla badan platnych bo jak bylam tam pierwszy raz to masakra. Bylo tyle ludzi, jeden punkt pobrac gdzie co prawda pobieraja 2 panie ale ludzi bardzo duzo
Tylko czekania strasznie długo. Miesiąc do badania, potem 21 dni na wyniki. Matko :( transfer to pewnie gdzieś w lipcu dopiero...

Ja też miałam takie bóle dlatego do chyba 10 tc brałam 3 x dziennie leki przeciwskórczowe. Jesteś teraz w terminie spodziewanej miesiączki, więc takie bóle są naturalne, a na inne objawy jeszcze za wcześnie. Bierz nospę i nie panikuj:)

Dzięki wielkie [emoji5]bardziej mnie to denerwuje niż jestem przerażona. Do tej pory też jakieś bóle miewałam, śle były do zniesienia. Przespałam się trochę i jest lepiej [emoji5]na noc chyba od razu zaaplikuje sobie nospe [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny skąd zamawiacie profertil? Jest dostępny w aptekach w Polsce od ręki czy raczej trzeba zamawiać przez internet? Muszę mojemu zamówić 3 miesięczny zapas ale z oficjalnej strony profertilu wychodzi o wiele drożej [emoji52]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja pracuję w biurze, więc ja od razu do pracy poszłam.
Sylwia - trzymamy kciuki mocno!!!

Dziewczyny, które mają betę Ok - jakie są Wasze plany co do prowadzenie ciąży? Zostajecie u lekarza od invitro czy idziecie do swojej lecznicy? Ja mam za darmo ginekologa i prowadzenie ciąŻy z pracy, ale obawiam się bardzo, że normalny lekarz nie utrzyma ciąży, da złe leki itd więc skłaniam się ku prywatnemu chodzeniu do doktora, który prowadził mi invitro.
Jakie są Wasze przmeyślenia?

Ja mam nadzieję że beta będzie ok po pierwszym in vitro odpoczywałam w domu ale nie wyszło teraz postanowiłam wrócić do pracy nie myśleć nie denerwować się

Ja mam nadzieję że beta będzie ok po pierwszym in vitro odpoczywałam w domu ale nie wyszło teraz postanowiłam wrócić do pracy nie myśleć nie denerwować się

Ja przyjęłam taką strategię i nie myślę, nie nakręcam się. Chociaż kusi mnie, żeby betę zrobić drugi raz. Normalnie łażę do roboty i pierwszy transfer pozytywny. Robię wszystko jak robiłam, tylko nie pływam, nie biegam i nie uprawiam żadnych sportów. Trochę się już ociężała robię i mam nadzieję, że po usg pozwolą mi na umiarkowaną aktywność.

reklama
Do góry