reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Embriolog stwierdził że bardziej jest problem na tle embriologicznym. Nasienie jest na dolnej granicy normy ale mieści się i nie mieli z nim problemu. Na dzień dobry 3 z 9 jajeczek zaczęły umierać a potem kolejne..
@Edi....... chyba trzeba szybko zbierać kasę i walczyć. Bo jak teraz nasienie jest słabe to za jakiś czas niestety ale może ono się nie polepszac A wręcz odwrotnie... bierzcie witaminki o których tu dziewczyny dużo już pisaly i dzialajcie...

reklama
Czekam czekam. :) oby tylko wyniki byly jutro szybko.
Baby tam sie juz na mnie dziwnie patrza jak zawsze prosze bete na cito. Jakbym conajmniej miala umrzec za godzine ;)
Mi to już te Panie boją się przekazywać wyników... są moimi mamusiami labolatoryjnymi i ostatnio już ważą każde słowo powiedziane w moimi kierunku :p

Witajcie Kobietki☺ Jestem po ICIS, w 8 dpt miałam bhcg poniżej zera i lekarz powiedział żebym odstawila leki. Czy jest może nadzieja, że jeszcze bhcg może urosnąć?
Hej! A jakie miałaś podawane zarodki? Ilu dniowe? Jeśli 5cio dniowe to jeszcze 10dpt możesz powtórzyć, tak, żeby ewentualnie z czystym sumieniem odstawić leki... Jeśli 2 lub 3dniowe to poczekaj do 12 dpt. Przy 5cio dniowych beta teoretycznie w 6dpt powinna być 2cyfrowa, ale zdarzały się tu późniejsze cudeńka, więc niczego nie można być pewnym...

Pierwsza. I chyba ostatnia. Mąż nie chce próbować jeszcze raz. No i kasa się skończyła. A kupno domu i kredyt też kosztuje. Może jak się odbijemy finansowo no i jak mąż dojrzeje do kolejnej próby.
Hej dziewczyny, ostatnio rzadko pisze siedze i codziennie podczytuje;) wszystkim oczywiscie gratuluje a za pozostalych trzymam mocno kciuki i wiem ze sie uda!!;)) KAZDEJ!!
Odpisze Ci Edi na post,bo widze ze przezywasz to samo co ja zaczynajac z In Vitro. Tez za piereszym razem pobrano mi 17! komorek z czego juz nastepnego dnia dowiedzialam sie ze zadne z nich nie dotrwalo do nastepnego dnia-gdyz plemniki byly za slabe i zadne nie podjely proby polaczenia sie z komorkami.. nie chce sobie nawet przypominac co czulam z mezem...
To byl koszmar-pierwsza proba i podeptane nadzieje-17 komorek i nic!!
Myslalam ze to jest prostsze- ale nie poddalismy sie po miesiacu przerwy podedzlismy do proby od nowa tym razem wlasnie zasugerowana przez.lekarzy metoda ICSI. Z 10 pobranych komorek 9 sie zaplodnilo a jedna z nich teraz grzeje sie w moim brzuszku:)))!!
Dlatego nie poddawaj sie!! Warto probowac raz jeszcze choc wydaje sie beznadziejnie czasami!! Widocznie potrzebna wam inna metoda..

Od 6 dpt mam co jakiś czas bóle jak przed @ i za każdym razem jak idę do łazienki to boje się czy mi się @nie zaczela ... I tak szukam pocieszenia na forach w nadziei, ze któraś z Was miała taka sytuację jak ja i oczywiście u której zakończyło się ciążą

Od 6 dpt mam co jakiś czas bóle jak przed @ i za każdym razem jak idę do łazienki to boje się czy mi się @nie zaczela ... I tak szukam pocieszenia na forach w nadziei, ze któraś z Was miała taka sytuację jak ja i oczywiście u której zakończyło się ciążą
Ja tez mialam bole podobne jak na okres;) w zasadzie od dnia transferu tylko trwaly one po kilka minut i przestawalo i tak czasami klika razy dziennie. Nie byly one jednak takie dlugotrwale czyli jednym ciagiem kilka godzin jak to przy okresie bywalo ale tak jak mowie po kilka minut nawet 2-3 razy dziennie;)
Pozdrawiam i trzymam kciuki!

reklama
Do góry