reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej wszystkim! :-)
Trzymam za was kciuki i doskonale rozumiem ! Ja akurat leczę się w PAN klinice w Niemczech. Jestem po pierwszym transferze 2 blastocyst (21.02.) - krotki protokół poprzedzony 3 tygodniami zażywania antykoncepcji. Czas dłuży mi się niemiłosiernie! Mamy z mężem wrażanie, że minął już co najmniej tydzień, a to dopiero 4. dpt. W dzień transferu złapało mnie dodatkowo przeziębienie :-/ pierwsze od roku... Akurat teraz! Ale może to niczego nie przesądza... Mam nadzieję. Pozdrawiam serdecznie! :-)
Ja słyszałam, że przeziębienie nawet pomaga bo organizm walczy z przeziębieniem i "nie zwraca uwagi " na ciążę żeby jej cos tam mącić. Ale nie wiem na ile to prawda.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzieki. Jutro ide na bete.
Testy robie od wczoraj ale sa negatywne. Nie wiem czy na razie czy juz takie zostana...
Kurcia właśnie mi się przypomniało,że moja koleżanka z naturalną ciążą miała tak,że testy jej nie wychodziły. Beta pokazała ciążę,a testy nadal były bialutkie. A dzieciątko się zdrowe urodziło. Także kciukasy nadal zaciśnięte. :)

To tu chyba jest problen z nasieniem
A tak na zaś chcialam zapytac. Jakie badania nasienia powinno sie zrobic zeby wiedziec czy nie ma dodatkowo winy plemnikow? Bo u mnie 2 zarodki tez nie dotrwaly do 5 doby i zastanawiam sie czy np nie jest tak ze te podane 3dniowe umieraja tam w srodku w 5tym dniu? Bo nie chcialabym tej niepewnosci przy nastepnym transferze.
Kurcia właśnie mi się przypomniało,że moja koleżanka z naturalną ciążą miała tak,że testy jej nie wychodziły. Beta pokazała ciążę,a testy nadal były bialutkie. A dzieciątko się zdrowe urodziło. Także kciukasy nadal zaciśnięte. :)
Dziekuje Ci :*

A tak na zaś chcialam zapytac. Jakie badania nasienia powinno sie zrobic zeby wiedziec czy nie ma dodatkowo winy plemnikow? Bo u mnie 2 zarodki tez nie dotrwaly do 5 doby i zastanawiam sie czy np nie jest tak ze te podane 3dniowe umieraja tam w srodku w 5tym dniu? Bo nie chcialabym tej niepewnosci przy nastepnym transferze.

Dziekuje Ci :*

Fragmentacja DNA plemnika, u nas była wysoka chyba (albo niska - nie pamiętam co jest złym wynikiem), mimo że ogólnie wyniki nasienia na początku były dobre. U nas, mimo separacji i FAMSI, 2 komórki się nie zapłodniły w ogóle, a jedna obumarła w 5 dobie. Niby ta separacja po to, żeby wybrać najlepsze, więc to chyba nie jest tak, że jak zarodki obumierają to nasienie złe, po prostu tak jest. Nam lekarz powiedział, że to się zdarza bardzo rzadko, żebyś się wszystkie zapłodniły.

Pierwsza. I chyba ostatnia. Mąż nie chce próbować jeszcze raz. No i kasa się skończyła. A kupno domu i kredyt też kosztuje. Może jak się odbijemy finansowo no i jak mąż dojrzeje do kolejnej próby.

Współczuję :( odchorujcie to, odbijcie się finansowo i walczcie dalej :yes:

Witajcie Kobietki☺ Jestem po ICIS, w 8 dpt miałam bhcg poniżej zera i lekarz powiedział żebym odstawila leki. Czy jest może nadzieja, że jeszcze bhcg może urosnąć?

reklama
Witajcie Kobietki☺ Jestem po ICIS, w 8 dpt miałam bhcg poniżej zera i lekarz powiedział żebym odstawila leki. Czy jest może nadzieja, że jeszcze bhcg może urosnąć?
Justyna witamy Cię serdecznie!
Sprawdź jeszcze jutro dla potwierdzenia a jak wyjdzie dalej poniżej zera to odstaw leki zgodnie z zaleceniem lekarza.

Do góry