reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie da się tego ocenić... każda strata boli równie mocno :-(

Do pierwszego transferu podchodziłam na luzie. Kiedy się nie udało to wiadomo popłakałam, posmuciłam się, ale szybko ruszyłam do walki.
Teraz do drugiego transferu podchodzę już z większymi nerwami. Większy emocjonalny rollercoaster.

Dla mnie im dłużej tym gorzej ...
Nie mogę się pogodzic z tym ze straciłam już 3 dzieci...
Jak mam być szczera to za pierwszy raz dużo łatwiej mi było niż w kolejnym...
Teraz jestem po prostu tym wszystkim przerażona zamiast się cieszyć tym ze koleżanki zachodzą w ciąze to dla.mnie za kaŻdym razem to jest napad paniki i rozpaczy , nie potrafię się pogodzić z tym ze innym się udaje od raZu A ja czekam już 2 lata...

Nie pocieszacie mnie dziewczyny :frown: zastanawiam się, czy transfer jeden po drugim to nie za duże obciążenie dla psychiki... z drugiej strony i tak będę ciągle o tym myśleć, to jaki sens zwlekać :confused:
A powiedzcie czy często się zdarza, że mrozaki nie przeżywają rozmrażania? Jeśli mam dwa, to rozmrożą oba, i jak oba przeżyją, to jednego podadzą a drugiego ponownie mrożą?

reklama
A za pierwsza wizytę ile płaciłaś ??
Ja jestem w strasznej kropce , niby lekarza i lekarz który robił mi histeroskiopie to twierdził że to jest nie wielka wada i ze nie widzi potrzeby od razu robienia plastyki chyba że znowu będzie nie powiedzenie...
Teraz całą winę zrzucilosmy na pilop który był w macicy , w sumie 3 polipy w macicy i jeden w kanale szyjki macicy i teraz od razu po tym chce spróbować jeśli i tym razem się nie uda to wtedy chyba zrobię tą plastykę...

Za wizyte chyba 200zl,ale nie jestem pewna,bo to bylo przeszlo 2lata temu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ok , kurde sama nie wiem co mam robić...
Jestem w rozsypce...

W moim przypadku ta plastyka byla niezbedna,ale u mnie w miescie lekarze sie nie rozpoznawali dobrze na mojej wadzie i wiekszosc mowila ,ze mam macice powdojna a bylam naprawde u wielu specjalistow i kilku szpitalach,dopiero ten lekarz z Gdanska dobrze ,ze mnie tam pokierowal,bo prwnie do dzis bym nie miala dziecka.jak mialam 19lat to dostalam skoerowanie do szpitala i tam mi lekarz powiedZial,ze nie ma potrzeby wycinac tej przegrody i sie bardzo pomylili

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pocieszacie mnie dziewczyny :frown: zastanawiam się, czy transfer jeden po drugim to nie za duże obciążenie dla psychiki... z drugiej strony i tak będę ciągle o tym myśleć, to jaki sens zwlekać :confused:
A powiedzcie czy często się zdarza, że mrozaki nie przeżywają rozmrażania? Jeśli mam dwa, to rozmrożą oba, i jak oba przeżyją, to jednego podadzą a drugiego ponownie mrożą?
Jeżeli rozmrażają to rozmrażają chyba tyle ile potrzeba. A nie oba na raz. Chyba że masz zamrożone oba na jednej słomce? ja miałam zamrożone osobno, a i tak wzięłam oba.
podobno czasem, bardzo rzadko mogą się nie rozwijać po rozmrożeniu.
Także jak masz dwa mrożone osobno i chcesz wziąć jednego to rozmrożą jednego. I gdyby ewentualnie nie daj boże się z nim coś stało to dopiero wtedy drugiego rozmrożą.
Jak są dwa na słomce to chyba powinni oba podać...

Jejku jak patrzę na ten kalendarz lipiec i sierpień same porody [emoji173]️w ogóle tak dużo się tu dzieje ze nie trzeba rano Internetow przeglądać tylko tutaj zaglądać :) ja dziś robię bete 18dpt - dziś jest chyba najbardziej stresujący dzień, a myślałam Że punkcją i znieczulenie to stres [emoji29]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, u mnie niestety źle wieści z poniedziałku.. .puste jajeczko ... 2 podejście i kolejna porażka :hmm:

reklama
Do góry