reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie w nastepnym cylku zazwyczaj znikały, ale jesli został to leczenie farmakologiczne np. duphastonem albo orgametril. Jeśli to nie daje skutku to niestety usuwanie laparoskopowo. Ale to zazwyczaj jest przy endometrozie...że te dziadostwo nie reaguje na leki....
Dzieki Basia [emoji9] w takim razie sie tym nie martwie, skoro jest tyle roznych sposobow [emoji5]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trzymam kciuki za kropka!niech nadrobi szybko zaległości!o torbiele nie powinnaś się raczej martwić...Ja miałam też po stymulacji i z torbielem podeszłam do transferu. Z czasem sam się wchłoną dzięki ciąży...jeden lekarz mowi że to źle że są torbiele a drugi powie że to bez znaczenia...
Chlopkers miałam też torbiele prawie jak guzy po stymulacji po miesiączce zniknęły, lekarz tylko uczulał żeby nie robić gwałtownych ruchów bo może skręcić jajnik. Kolejny cykl już było czysto. Spokojnie to chyba dość częste.

Ty endometriozy nie posiadasz? z tego co kojarzę.
Nie nie. Bylam jakis czas temu u jednego speca od usg i jednoznqcznie stwierdzil ze ognisk endo brak; u mnie lekka forma pcos. M slaba morfologia plemnikowa (2%) i wysoki stopien fragmentacji chromatyny (32%).

Nie nie. Bylam jakis czas temu u jednego speca od usg i jednoznqcznie stwierdzil ze ognisk endo brak; u mnie lekka forma pcos. M slaba morfologia plemnikowa (2%) i wysoki stopien fragmentacji chromatyny (32%).

W takim razie te torbiele to nic strasznego:)będzie dobrze;)

Ale i niego to musiałabym od nowa cała procedurę przejść??
On jest immunologiem. Wzielabys wszystkie badania jakie masz do tej pory, on jakieś zleci i moze z nich wyjdzie w czym tkwi problem. Jesli by ci cos w immunologii wyszlo to on ci zleci leczenie i da zielone światło do transferu jak juz bedzie ok. Przemysl temat. Moze lepiej jeszcze troche poszukac niz badac od razu zarodki. Ja tez kochana mialam 5 procedur i 7 transferów

Czyli się da! A powiedz mi czy potem wzięłaś te zarodki i się udało czy one defektu nie maja
Na tym etapie na ktorym sa w rozwoju to maja zdolnosc samonaprawy. a czy mak5a defekt to nie wiem. mam jednego w brzuszku a co z tego bedzie to czas pokaze... czekam do wizyty serduszkowej we wtorek. ale zeby one nadawaly sie do zbadania to musza byc na konkretnym etapie a nie wszystkie blastocysty soe nadaja. ( nie znam kryteriow oceny )

reklama
Do góry