reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak u G. Jest bardzo specyficzny, ale ufam mu jak żadnemu innemu, czasem tak mam z ludźmi i jakoś tak zostaliśmy przy nim. 1.02 miałam transfer dziś robiłam progesteron a 13 mam zrobić betę, chociaż dziś już mnie kusiło. A nie myślałaś żeby iść do niego na wizytę?
Myślę nad tym ale trochę mi tak głupio. Myślę, że jeszcze trzeci transfer zrobię u mojej dr a jak się nie uda, to pójdę do dr G. Może coś innego jeszcze mi zaproponuje.

reklama
Dziękuję moje kochane miałam u mamy pod ręką paracetamol i lyknelam jedna tabletke i odrazu lzej !! :rolleyes: to moj pierwszy paracetamol w ciąży więc myślę, że nie zaszkodzi ;)

Powiedziałam mojemu M o tych serach plesniowych, tych które można.... " zapomnij ":laugh2: A wie że uwielbiam:realmad: A najbardziej gorgonzole:rolleyes: ah...

W poniedzialek o 15;45 :))))
Super mam nadzieję że szybko zleci i będziesz niedługo mamusią. Tylko pisz, będę czekać razem z tobą, jejku fajnie że chociaż jakaś bidusia odnajdzie w was rodziców. Takie dzieci umieją kochać bezwarunkowo, mamy w rodzinie takie cudo i każdemu życzyłabym tak empatycznego dziecka.

Poszperaj troche na forum ale jakies 2 lata wstecz. Była tu dziewczyna, nick cos od rybki ale nie pamietam dokladnie i ona tez miala taka sytuacje ze transfer miala jednego zarodka i on sie podzielil i jeszcze doszly tam jakies problemy i byla u jakiegos soecjslisty. Tez sie stresowala a wszystko jest dobrze i bodajze 2 chlopcow urodzila. Moze ktoras ze starszych forumowiczek pamieta jak nick albo da namiary na fb. Juz nie mam fb bo bym Ci podala
To @rybka14

Dziewczyny, co do figury po ciąży to nie dajmy się zwariować! Jest teraz jakaś straszna presja, że matka z porodówki prawie że ma wyjechać z sześciopakiem. Dla mnie to smutne, tak jak byśmy negowały siebie, a oczekiwały nierzeczywistego ideału z wyretuszowanych zdjęć.

Natury nie przeskoczysz. Po trudach ciąży i porodu, po całej tej rewolucji w ciele organizm musi mieć czas się zregenerować i dojść do siebie. I po to jest właśnie połóg, gdzie wg mnie kobieta ma karmić i dbać o siebie, wolno dochodzić do równowagi, podchodzić do swojego ciała, które dało życie, z czułością i miłością, pomimo, że nie jest doskonałe!

Ja miałam cc więc długo miałam spory brzuch, ale w ogóle nie było to dla mnie ważne. Cycki też wyglądały kiepsko, choć zrobiły się duże, ale bolały i były żylaste plus. Przy karmieniu piersią nie jadłam, a żarłam bo taki wilczy miałam apetyt, ale to taka kolej rzeczy. Przyszedł czas i na Chodakowską, ale to znacznie później.
Podpisuje się pod tym rękami i nogami:) :tak:

U nas lepiej sprawdzają się te niemieckie krople Sab Simplex

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Kiedys czytalam, ze oba te leki maja identyczny sklad tylko te niemieckie sa mocniejsze i zeby espumisan dzialal tak samo trzeba podac wieksza dawke. Trafilam na jakis blog i tam jakis tata dokladnie podawal proporcje. Pisze tylko jako ciekawostke, bo ja pewnie wolalabym podac te niemieckie bez kombinacji ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry