reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A co sie z ta ciaza dzieje ze tak sie przestraszyli. No fakt duze ryzyko ale przeciez nie zdaza sie u co 2 pacjentki
A jakies wielkie problemy zdrowotne miala ta matka i trojaczki, ze az tak sie przestraszyli w Novum?

Nie mam pojęcia. Ja tylko spytałam co się stało bo jeszcze dwa tygodnie temu byłam na wizycie spytana czy chcęjeden czy dwa. Powiedziałam ze jeden ale zmieniłam zdanie i się okazało ze są trudności. Pani dr na to ze sytuacja się zmieniła bo nowe procedury maja od niedawna. Ja na to ze słyszałam o jakiejś potrójnej ciazy a ona ze no właśnie.

Lekarze nie chcą robić nam bliźniaków, jest to zawsze ryzyko a jak ciaza trojaczków to tym bardziej.

Swoją droga ja bardzo pracowałam w dniu owulacji żeby zwiekszyc szanse „po domowemu” ;) więc kto wie, bliźniaki teoretycznie mogą być

Ja też po wizycie. Wszystko u nas dobrze. Moje Maleństwa mają już po 7 cm :-) kręcą się tak że trudno je dokładnie zmierzyć. Wszystko w normie,test pappa też prawidłowy :-) ryzyko wystąpienia jakichkolwiek chorób genetycznych maleńkie. Ja padam dziś ze zmęczenia,fotki spróbuję wrzucić jutro.
Cudownie! [emoji173] [emoji173] [emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam pojęcia. Ja tylko spytałam co się stało bo jeszcze dwa tygodnie temu byłam na wizycie spytana czy chcęjeden czy dwa. Powiedziałam ze jeden ale zmieniłam zdanie i się okazało ze są trudności. Pani dr na to ze sytuacja się zmieniła bo nowe procedury maja od niedawna. Ja na to ze słyszałam o jakiejś potrójnej ciazy a ona ze no właśnie.

Lekarze nie chcą robić nam bliźniaków, jest to zawsze ryzyko a jak ciaza trojaczków to tym bardziej.

Swoją droga ja bardzo pracowałam w dniu owulacji żeby zwiekszyc szanse „po domowemu” ;) więc kto wie, bliźniaki teoretycznie mogą być
My mielismy wizyte startowa 29.12 i juz wtedy Doktor na moje pyt o dwa zarodki wyjasnil ze to niewskazane ze wzgledu na powiklania, ze celem ivf jest zdrowa ciaza i urodzenie zdrowego dziecka itd itd.. wiec moze wczesniej juz mieli ta sytuacje z trojaczkami?

My mielismy wizyte startowa 29.12 i juz wtedy Doktor na moje pyt o dwa zarodki wyjasnil ze to niewskazane ze wzgledu na powiklania, ze celem ivf jest zdrowa ciaza i urodzenie zdrowego dziecka itd itd.. wiec moze wczesniej juz mieli ta sytuacje z trojaczkami?

Może niekoniecznie, ja miałam swój pierwszy transfer we wrześniu w innej klinice jak zapytałam czy może dwa byśmy podali zarodki to lekarz powiedział to samo co Tobie. Jakby nie patrzeć ciąż bliźniacza jest odstępstwem od normy ;)

A powiem Wam ze kupilam sobie poduszke do spania dla kobiet w ciazy. Brzuszka jeszcze nie mam ale boje sie na nim spac a dodatkowo jest obolaly po heparynie i powiem Wam ze rewelka! Tylko jest problem bo mojemu psu sie tez spodobala:) dzis bedzie walka w nocy:)

A o co chodzi z tą poduszką? Bo ja inaczej niż na brzuchu nie zasnę i aż się boję co to będzie jak mi balon wywali:baffled:

reklama
Ojj dziewczyny gadacie tak o tych kilogramach a ja mam "problem" w drugą stronę.
Ja przy 158 cm ważę 44.5 kg.
Wiem że praca w stajni i częsta jazda sprawiły że wyglądam tak a nie inaczej.
Ale jak słyszę od mojej babci ( najczęściej) że wyglądam jak 16- latka i z taką budową ciała to ja nigdy nie zajdę w ciążę a o porodzie to już w ogóle nie ma mowy to **uj mnie strzela i kończy się wyciem...

Co dziwne mój mąż zauważył że się sporo poprawiłam ( taaak utylam całe 1,5 kg w 4 lata) ale jak obcielam włosy o ok 20 cm to się w ogóle nie zorientował ;)
Ja przy tym samym wzroście ważę 61kg [emoji22] no ale urodziłam 3 tygodnie temu...

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry