reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moje TSH to 2,6, panel tarczycowy w normie. Biorę od poprzedniego czwartku euthyrox 25 po pół tabletki dziennie.
Miałam jeden transfer w listopadzie 2 trzydniowych zarodków z nasienia męża. Oczywiście były piękne, klasa sama w sobie. ;) Była wtedy "przygoda" z betą: w 11 dpt = 2, w 13 dpt = 10,3, w 15 = 24 (coś koło tego), 18 dpt = 42,5 i po tym zaczęła spadać. Wtedy podchodziłam do transferu bez ruszania tsh, bo nie wiedziałam, że 2,68 (tak było wg badania z sierpnia), to za dużo i lekarz nie zwrócił na to uwagi.
Nie mieliśmy intralipidu ani embryoglue, bo wg ginekolog było to zbędne.

Teraz jestem w 6 dpt blastocysty nd (oczywiście piękna i cudowna ;) ) i beta = 0. Też nie brałam intralipidu ani embryoglue, bo doszliśmy do wniosku, że skoro mamy czynnik męski a moje komórki są takie super i ze mną jest ok, to po co. Widać błąd.

Przy jednym i drugim transferze 3x1 luteina 100, 3X1 duphaston, 3x1 estrofem, w tym cyklu również acard raz dziennie wieczorem. Przed transferem teraz brałam estrofem 3x1 i tydzień przed włączony został duphaston i luteina.

No i pytanie, co zrobić przed kolejnym transferem? Nie mam totalnie pomysłu, bo nie mam wiedzy. Na lekarzy z kliniki raczej w kwestii porady i ukierunkowania nie liczę.
Mamy jeszcze 4 mrożaczki - 2 trzydniowe z nasienia męża i 2 blastki nd.

Dziękuję za wszelkie sugestie. :*
Jeśli mialas transfer w listopadzie i cos drgnelo to.moze zrobilabym badania z immunologi-allo mlry, NK i test mikrocytotoksyczny

reklama
@dżoasia @Kurcia @misis188

następnym razem biorę embryo i intralipid.

Nie miałam nigdy histero.
Jakie badania @annemarie wrzuciła, bo chyba coś przeoczyłam. :(
Zapisuję allo mlr na listę badań do zrobienia. :)

Tak się też zastanawiam, bo mam zawsze bardzo obfite miesiączki, naprawdę bardzo mocno, aż mi się słabo robi. To też chyba niedobrze.

Do in vitro miałam tylko badania podstawowe. Nic ekstra.
No o histeroskopii moglabys pomyśleć. Embrio glue bierz bo to nie zaszkodzi, jesli zrobisz NK (tylko to sa badania robione w kilku tylko miejscacg ja robilam w szpitalu dzieciecym w krakowie prokocimiu i na nie sie trzeba zapisywać) to bedziesz wiedziec co z intralipidem i mozliwe ze beda konieczne wlewy przed transferem-ja mialam jeden tydzien przed a jeden dzień przed i kolejny 3 tygidnie pi transferze i na tym koniec. Można pomyslec o AH bo to tez nie zaszkodzi. Ja jeszcze w dniu transferu mialam podawany atosiban to jest lek na skurcze macicy choc ich nie odczuwalam to zdecydowalismy sie wydac te kilka stowek bo o nóż pomoże. Mozna jeszcze pomyslec o sterydzie i na pewno heparyna

Justin,
wyspij sie dzisiaj z kielichem winka na dobranoc, a jutro zrobisz sobie nowy plan dzialania. Nie ma tez sensu 10 srok za ogon ciagnac. Pogadaj z dokiem , zapytaj co on na to i tamto. Od czegos trzeba zaczac, a jesli hormony u Ciebie nie szaleja to moze warto pomyslec o kolejnym transferze na naturalnym cyklu.?

reklama
Do góry