reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja robię na podstawie zaświadczenia, ale skoro twoja kadrowa tak chce, no cóź czasami nie ma się co kopać z koniem,myślę, że lekarz,który wystawiał zwolnienie dopisze ci kod b ( pewnie będzie chciał zobaczyć zaświadczenie od ginekologa, tylko przypilnuj żeby przybił obok pieczątkę:-) :):-) :) )oj coś czuje że będzie zadowolony:wink: pozdrawiam

W klinice powiedzieli,ze nie wystawia mi korekty,bo ZUS takiego czegoś nie zaakceptuje.Kurde znów zaczyna mi się bujanie z papierami [emoji53] Nienawidzę tego.

reklama
Cześć dziewczyny :)
dawno mnie tu nie było - wczoraj miałam transfer 1 blastka ale dopadło mnie od kilku dni jakieś osłabienie/przeziebienie i mam do Was pytanie - czy takie leki jak gripex max do picia, wit c, wit d, tantum werde czy isla są teraz dla mnie szkodliwe? męczę się z kaszlem strasznie... co polecacie?
Nie wiem jak te specyfiki które wymieniłaś ale na ból gardła mi w aptece kiedyś dali fiordę albo pren.alen (z kropką, bo mi wyskoczy, że spam). Oprócz tego herbata z sokiem malinowym i imbirem świeżym - imbir działa trochę przeciwbólowo więc powinien przynieść ulgę. Polecam tez sok z żurawiny 100%

dawno mnie tu nie było - wczoraj miałam transfer 1 blastka ale dopadło mnie od kilku dni jakieś osłabienie/przeziebienie i mam do Was pytanie - czy takie leki jak gripex max do picia, wit c, wit d, tantum werde czy isla są teraz dla mnie szkodliwe? męczę się z kaszlem strasznie... co polecacie?

Griiex Max bym sobie odpuściła na twoim miejscu. tantum werde wg mnie Ok, sama biorę na gardło

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wit C bym odpuscila. Wczoraj czytalam ze przeszkadza przy implantacji a tez mnie cos bierze a jestem jeszcze przed punkcja [emoji40]

Mnie tylko zastanawia jeden fakt, że mimo, że nasze zarodki chociaż wszystkie niby ładne to większość ma część zarodkową słabszą. Tzn tylko 2 mieliśmy klasy 1.1 (AA) a pozostałe 3 - 2.1 (BA). Ten ostatni nie wiem jakiej klasy jest bo nie mam opisu na filmiku ale też wygląda na to, że zarodkowa część jest słabsza. Może one potem się degradują i dlatego tylko te biochemiczne ciąże. Ehh... Można sobie gdybać...
Wyczytałam ostatnio, że przy bliźniakach te mdłości i wymioty często są bardzo silne, więc to by było wytłumaczenie Twojego stanu, ale na szczęście niedługo powinno minąć. Niech tylko maleństwa rozwijają się jak trzeba. Zazdroszczę Ci takiego szczęścia, ale wiadomo - pozytywnie, przeszłaś swoje i należy Ci się :* Niech tylko wszystko będzie dobrze do samego końca :)
Nie wiem, a masz możliwość kontaktu bezpośrednio z embriologiem? Może Oni by coś wyjaśnili czy rzeczywiście jakość zarodków może być przyczyną tych niepowodzeń.
Wiesz to okropne, że o jedną z najbardziej naturalnych spraw w życiu musimy tak walczyć. Tak wiem, że ciążę mnogie nasilają mdłości. Mam tylko nadzieję, że moje Maluchy czują się lepiej niż ja! ;-)

Oby ta blastusia została z Tobą i dala dużo szczęścia :)

Ja już w ciąży (jakiś 7 tydzień chyba) byłam przeziebiona i udało się domowymi sposobami wyzdrowiec - płukanie gardła woda z solą, picie herbaty z miodem i sokiem malinowym lub z czarnego bzu (wszystko własnej roboty więc myślę,że lepsze działanie ma niż ze sklepu). Syrop z cebuli tak jak dziewczyny piszą też jest bardzo dobry. Ja bałam się brać leki z apteki ale pewnie są takie, które można stosować w ciąży.

Cześć Asiulka!spróbuj może świeżo wyciskamy sok z buraka czerwonego i jabłka+inne owoce jakie tam Dami lubi. Kiwi ma dużo chemi chyba że bio masz. Sok z sokowirówki ale najlepszy z wyciskarki wolnoobrotowej z niej wiecej witamin w soku zostaje. :*
no robie mu soki ale nic nie pomaga... nie wiem juz nawet srodki lekko przeczyszczajace dostaje .. hmm moze to przez ta wode ..

reklama
W klinice powiedzieli,ze nie wystawia mi korekty,bo ZUS takiego czegoś nie zaakceptuje.Kurde znów zaczyna mi się bujanie z papierami [emoji53] Nienawidzę tego.
No to trzeba z grubej rury, napisz pismo z prośbą o prawidłowe naliczenie chorobowego do pracodawcy ( kopia za potwierdzeniem) załącz zaświadczenie od ginekologa. Dopisz że lekarz odmówił dopisania na druku l4 kodu B ( według mnie miał rację, tu kadrowa jest nadgorliwa) i niech kadrowa myśli, ręczę, że się dowie, że zaświadczenie wystarczy i prawidłowo je naliczy.

Do góry