reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana wez mi przypomnij ktore ty.mialas teraz bąble.podawane? Jakiej one byly klasy?
Jak sie czujesz?
Miałam mrożoną blastkę 3 BC oraz 1 ( bez oznaczenia literowego bo była zbyt późna i mrożona w 6 dobie)
Jak pojechałam na transfer to nie chcieli podać nam dwóch bo jedna po rozmrożeniu była 4 BC a ta jedynka jakimś cudem była 3 AB. Musiałam podpisać masę papierów o ryzyku i świadomości ciąży mnogiej. Embriolog mi powiedział, że po rozmrożeniu zdarza się że blastki przeskakują nawet o dwie klasy wyżej!
Czuje się psychicznie najszczęśliwsza na świecie, fizycznie raczej bez większych zmian. Wczoraj miałam spokojne popołudnie. Dziś noc i dzień w standardzie głównie w objęciach wc :-D

reklama
Przepraszam że dopiero teraz ale jakoś umknęło,tak po dostarczeniu zaświadczenia o ciąży do pracodawcy dostaniesz wyrównanie zwolnienia w zależności od tygodnia który wskazał lekarz ginekolog np. 5 tydzień ciąży to wyrównają 5 tygodni.

Margit dziękuje!Wyslalam do Ciebie Priv [emoji4] Moja "kadrowa" napisała mi właśnie,ze powinnam dostarczyć jakaś korektę do zwolnienia,żeby widniał kod B,bo ZUS z automatu nie zmieni mi zwolnienia.Juz głupieje.

Hej kochane ja zaraz wstaje i ruszam boję zie tej wizyty jak ognia bo nie puścił mnie od wczoraj ból boli jak diabli zobaczymy co tam sie dzieje ale wiem jedno jak będzie dawał l4 WGL nie bede sie zastanawiała biorę od razu za to jak wczoraj zostałam potraktowana po 5 miesiącach daje mi warzywa to jest po prostu chore i na złość robione więc ja sie nie bede martwić czy brac czy nie biorę i tyle jak powie że mam iść na l4 idę; ) zdrowie moje jest ważniejsze niż jakaś praca
Właśnie zdrowie masz jedno a praca wiadomo ważna ale nie kosztem zdrowia.Powodzenia

Hej kochane ja zaraz wstaje i ruszam boję zie tej wizyty jak ognia bo nie puścił mnie od wczoraj ból boli jak diabli zobaczymy co tam sie dzieje ale wiem jedno jak będzie dawał l4 WGL nie bede sie zastanawiała biorę od razu za to jak wczoraj zostałam potraktowana po 5 miesiącach daje mi warzywa to jest po prostu chore i na złość robione więc ja sie nie bede martwić czy brac czy nie biorę i tyle jak powie że mam iść na l4 idę; ) zdrowie moje jest ważniejsze niż jakaś praca
Trztmam kciukasy! Dawaj znaka po. Obawiam sie ze jak powiesz ze masz prace fizyczna to dostaniesz l4 nacten jajcor

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Margit dziękuje!Wyslalam do Ciebie Priv [emoji4] Moja "kadrowa" napisała mi właśnie,ze powinnam dostarczyć jakaś korektę do zwolnienia,żeby widniał kod B,bo ZUS z automatu nie zmieni mi zwolnienia.Juz głupieje.
Ja robię na podstawie zaświadczenia, ale skoro twoja kadrowa tak chce, no cóź czasami nie ma się co kopać z koniem,myślę, że lekarz,który wystawiał zwolnienie dopisze ci kod b ( pewnie będzie chciał zobaczyć zaświadczenie od ginekologa, tylko przypilnuj żeby przybił obok pieczątkę:-) :):-) :) )oj coś czuje że będzie zadowolony:wink: pozdrawiam

Ja robię na podstawie zaświadczenia, ale skoro twoja kadrowa tak chce, no cóź czasami nie ma się co kopać z koniem,myślę, że lekarz,który wystawiał zwolnienie dopisze ci kod b ( pewnie będzie chciał zobaczyć zaświadczenie od ginekologa, tylko przypilnuj żeby przybił obok pieczątkę:-) :):-) :) )oj coś czuje że będzie zadowolony:wink: pozdrawiam

Ale ja tego zwolnienia już nie mam-wysłałam do pracodawcy 27.12 [emoji53] Zwolnienie miałam z kliniki,w której robiliśmy IVF tyle,ze na tamtym etapie nie mogły mi jeszcze wystawić ciążowego.

Cześć dziewczyny :)
dawno mnie tu nie było - wczoraj miałam transfer 1 blastka ale dopadło mnie od kilku dni jakieś osłabienie/przeziebienie i mam do Was pytanie - czy takie leki jak gripex max do picia, wit c, wit d, tantum werde czy isla są teraz dla mnie szkodliwe? męczę się z kaszlem strasznie... co polecacie?

reklama
Miałam mrożoną blastkę 3 BC oraz 1 ( bez oznaczenia literowego bo była zbyt późna i mrożona w 6 dobie)
Jak pojechałam na transfer to nie chcieli podać nam dwóch bo jedna po rozmrożeniu była 4 BC a ta jedynka jakimś cudem była 3 AB. Musiałam podpisać masę papierów o ryzyku i świadomości ciąży mnogiej. Embriolog mi powiedział, że po rozmrożeniu zdarza się że blastki przeskakują nawet o dwie klasy wyżej!
Czuje się psychicznie najszczęśliwsza na świecie, fizycznie raczej bez większych zmian. Wczoraj miałam spokojne popołudnie. Dziś noc i dzień w standardzie głównie w objęciach wc :-D
Mnie tylko zastanawia jeden fakt, że mimo, że nasze zarodki chociaż wszystkie niby ładne to większość ma część zarodkową słabszą. Tzn tylko 2 mieliśmy klasy 1.1 (AA) a pozostałe 3 - 2.1 (BA). Ten ostatni nie wiem jakiej klasy jest bo nie mam opisu na filmiku ale też wygląda na to, że zarodkowa część jest słabsza. Może one potem się degradują i dlatego tylko te biochemiczne ciąże. Ehh... Można sobie gdybać...
Wyczytałam ostatnio, że przy bliźniakach te mdłości i wymioty często są bardzo silne, więc to by było wytłumaczenie Twojego stanu, ale na szczęście niedługo powinno minąć. Niech tylko maleństwa rozwijają się jak trzeba. Zazdroszczę Ci takiego szczęścia, ale wiadomo - pozytywnie, przeszłaś swoje i należy Ci się :* Niech tylko wszystko będzie dobrze do samego końca :)

Do góry