reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@gooossia17 kciuki za maluszka ✊ czekamy na zdjęcia ❤
@PaulinkaP kciuki żeby u Ciebie było wszystko dobrze z tym jajnikiem i żebyś jak najszybciej mogła przytulić swoje maleństwo ✊
@Ppatka owocnego jajcobrania :D ✊
@sroka87 kciuki za jajeczka! Niech rosną piękne dorodne :D ✊

Jak widać udało mi się dodać kalendarz bo nie mogłam takich wydarzeń ominąć :D mąż chwilę poczekal powiedziałam mu że to mega ważne :D
Miłego dnia :*

reklama
@dżoasia, ja sie zastanawiam czy u mnie to wlasnie nie jest problemem. Kiedys bralam metformin, w sumie dzieki temu moj synus sie poczal przy pierwszej inseminacji. W 2016 wyladowalam w szpitalu przez metformin bo mialam skurcze w plecach co rozwalilo mnie na kilka dobrych miesiecy, przestalam chodzic, oczywiscie lekarze stwierdzili ze to stres ale ja mysle ze to metformin. Kilka miesiecy pozniej zaczelam znow brac i zaraz sie pojawil ten sam bol, od razu odlozylam i minelo. Teraz sie dowiedzialam ze powodem moglbyc niedobor B12 bo metformin cos z tym robi ze sie jej poziom zmniejsza.
Mam zamiar o tym pogadac z Pasnikiem, a czy Ty moze pytalas sie jego o to?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na metfirminie swego czasu dosc dlugo bylam i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych. Ale w takim razie jakbys suplementowala b12 to moze by ci nic nie bylo:) zapytaj koniecznie Pasnika:) w sumie przed stymulacja tez lykalam metformax jakies 4 miesiace, mialam nadzieje ze to podzialalo cos na te moje komorki ale teraz juz sama nie wiem:/

@gooossia17 kciuki za maluszka ✊ czekamy na zdjęcia ❤
@PaulinkaP kciuki żeby u Ciebie było wszystko dobrze z tym jajnikiem i żebyś jak najszybciej mogła przytulić swoje maleństwo ✊
@Ppatka owocnego jajcobrania :D ✊
@sroka87 kciuki za jajeczka! Niech rosną piękne dorodne :D ✊

Jak widać udało mi się dodać kalendarz bo nie mogłam takich wydarzeń ominąć :D mąż chwilę poczekal powiedziałam mu że to mega ważne :D
Miłego dnia :*
Dolaczam sie do zyczen, powodzenia wszystkim. No i @zylwia zdrowia dla taty :)

Ja na metfirminie swego czasu dosc dlugo bylam i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych. Ale w takim razie jakbys suplementowala b12 to moze by ci nic nie bylo:) zapytaj koniecznie Pasnika:) w sumie przed stymulacja tez lykalam metformax jakies 4 miesiace, mialam nadzieje ze to podzialalo cos na te moje komorki ale teraz juz sama nie wiem:/

Jak zaszlam z Victorem to musialam byc na metformin az do 8 tygodnia chyba, nie pamietam dokladnie ale dosc dlugo jeszcze po pozytywnej becie.
Wtedy tez mi nic nie bylo, dopiero teraz w 2016 roku mi dokuczalo. Zapytam i jak sie cos dowiem to dam znac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na zwolnieniu możesz przebywać 182dni w roku nieprzerwanej choroby lub gdy przerwy są krótsze niż 60dni. Po wykorzystaniu 182dni musisz złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny (60dni wcześniej najlepiej)

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Bądź wrócić na min. dzień do pracy i potem zmiana kodu choroby, lub wrócić popracować 2 miesiace , chyba 61 dni , dokładnie nie pamietam i na ten sam kod można isc
Na zwolnieniu możesz przebywać 182dni w roku nieprzerwanej choroby lub gdy przerwy są krótsze niż 60dni. Po wykorzystaniu 182dni musisz złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny (60dni wcześniej najlepiej)

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Dziewczyny pięknych widoków i owocnych wizyt :) kciuki :)
A ja przy aplikacji luteiny zauważyłam zarozowione resztki starych lutein więc albo się zafrapalam albo się coś zaczyna :) ehh tylko spokój mnie uratuje :D a chorobsko się raczej rozkręca:/

Plemnikow musi byc 2-3 mln przynajmniej. Nie wiem jak jest teraz ale przy ostatniej procedurze mial 38 mln musza sie tez troche ruszac wiec u nas tu moze byc problem ale jesli nie beda mogli zrobic to oddadza kase
U mojego jest zaledwie 2mln/ml A tych dobrych morfologicznie było ostatnio około 6%. Wiec liczby są kiepskie...
Na stronie Novum jest info, że żeby zrobić to badanie musi być 10-50mln/ml...

reklama
Do góry