reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@dżoasia jak teraz nie wyjdzie to tez bym myslala nad zmiana kliniki. Ja na razie nie mam Gyncentrum zbyt wiele do zarzucenia. Tylko cholercia u Ciebie nie ma problemu ani z jakimis kijowymi komorkami czy cos a to glownie wtedy sie trzeba kierowac dobrym labem...

@JoannaRak :( wiec chyba nie uda nam sie spotkac skoro ty masz wizyte po 13 szkoda :(
Najgorzej to z lodzi do Wawy sie dostac bo z Wawy do Olsztyna mam juz wiele mozliwosci pkp i pare busow

@dżoasia jak teraz nie wyjdzie to tez bym myslala nad zmiana kliniki. Ja na razie nie mam Gyncentrum zbyt wiele do zarzucenia. Tylko cholercia u Ciebie nie ma problemu ani z jakimis kijowymi komorkami czy cos a to glownie wtedy sie trzeba kierowac dobrym labem...
Kurcia ja do konca nie wiem, komorki niby ok bo zarodki dosc ladne, ale czy to moje zakichane zaawansowane pco nie ma.na.nie wplywu w pozniejszym etapie tego nie wiem. Kurde juz mam problem.zeby jechac na drugi koniec.miasta do kliniki a jak mi przyjdzie jezdzic do katowic albo lodzi to sie chyba zadźgam. Ewentualnie poczekam.jeszcze na ta pania dr o ktorej dziewczyny kiedys pisaly, ze jeszcze jest na.macierzynskim. jak bede w klinice to podpytam czy wiadomo kiedy wraca, moze ona bedzie strzalem w 10:) zreszta tak czy srak jak nie wyjdzie z tymi zarodkami to z druga procedura bede musiala poczekac bo kasy brak, trzeba sie odkuc, moze znowu pojezdze na.rowerze to sie naprawie troche. Teraz malo co sie ruszam, sportu 0 bo wiadomo - od wrzesnia zawieszenie, potem.zabieg to tez trzeba sie oszczedzac, potem maraton w pracy, no i teraz znowu leki i chuchanie na siebie zeby sie nie przeziebic, dupa mi tylko urosla. Od wrzesnia 5kg :/ juz calkiem sobie nie radze ehh

Kurcia ja do konca nie wiem, komorki niby ok bo zarodki dosc ladne, ale czy to moje zakichane zaawansowane pco nie ma.na.nie wplywu w pozniejszym etapie tego nie wiem. Kurde juz mam problem.zeby jechac na drugi koniec.miasta do kliniki a jak mi przyjdzie jezdzic do katowic albo lodzi to sie chyba zadźgam. Ewentualnie poczekam.jeszcze na ta pania dr o ktorej dziewczyny kiedys pisaly, ze jeszcze jest na.macierzynskim. jak bede w klinice to podpytam czy wiadomo kiedy wraca, moze ona bedzie strzalem w 10:) zreszta tak czy srak jak nie wyjdzie z tymi zarodkami to z druga procedura bede musiala poczekac bo kasy brak, trzeba sie odkuc, moze znowu pojezdze na.rowerze to sie naprawie troche. Teraz malo co sie ruszam, sportu 0 bo wiadomo - od wrzesnia zawieszenie, potem.zabieg to tez trzeba sie oszczedzac, potem maraton w pracy, no i teraz znowu leki i chuchanie na siebie zeby sie nie przeziebic, dupa mi tylko urosla. Od wrzesnia 5kg :/ juz calkiem sobie nie radze ehh
Hormony tez robia swoje w kilogramach. Nie martw sie. Ja tez tyje w oczach...
Mimo wszystko trzymam za jutro. Bedziemy sie martwic po ostatnim Kropku. A mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby...

Dzoasia już pisze czego dowiedziałam się odnośnie dr Knafel. Będzie przyjmować w gabinecie na Kamiennej,podobno od 15.01 rusza rejestracja.W Macierzyństwie powiedzieli mi,ze u nich dopiero na jesien wraca,ale ze jak będą miec kontakt na tą Kamienna,to będą przekazywać.Jak uda Ci się zdobyć nr to daj znac,bo ja będę dopiero 25.01 w klinice.

@Iskra_82 a u mnie moja teoria z progesteronem by sie sprawdzala. Badalam w pon przed lekami i byl 5.88 a dzisiaj o tej samej porze i tez przed lekami i wyszedl 14. A prolutex biore o 14 wiec chyba on tak ladnie i na dlugo podnosi poziom;)
Kurde o ile beta.express w tym labo to na progesteron czekalam do tej pory

Ja prolutex biorę o 20 więc czy robię badanie o 8 czy o 10 to wynik powinien być podobny. Annemarie zdaje się ostatnio wklejała info o wchłanianiu luteiny dowcipnej i tam było, że najwyższe stężenie osiąga po 7h. I to by się zgadzało, że o 8 miałam jeszcze wysoki poziom po tej dawce z godz 24, a o 10 jej już nie było a ta z godz 8 jeszcze nie zdążyła zadziałać.
No ale to sobie możemy gdybać :p
Trzeba by było sprawdzać wartości co 2h żeby coś z tego wiedzieć :D

reklama
Coś na pewno, ale nie licz na wiele... no chyba, że coś się zmieniło w jego podejściu. Chętnie się dowiem.
Juz z nim wstepnie rozmawialam.. Immjnologi nie poleca badac wg niego mam slabe komorki. Jeszcze jedno podejscie i proponuje dawce komorki. Ale mnie nie stac na ta opcje to raz a dwa nie chce..

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry