reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana twoj przypadek jest podobny do mojego:) powiedz mi dokladnie jak przyjmujesz leki i w jakich dawkach? Chodzi mi o heparyne i encorton. Ktory masz dpt? A Wyroba zwraca uwage wgl na te podstawowe badania jak prolaktyna, insulina itp bo ja mam z tym troche problemy przy pco i szlachta oczywiscie na to nie zwraca uwagi, twierdzi ze jest ok a ja mysle ze oprocz wszystkiego innego to i tu jest ze mną problem. Bierzesz/bralas moze kiedys metformax?

@dżoasia, ja sie zastanawiam czy u mnie to wlasnie nie jest problemem. Kiedys bralam metformin, w sumie dzieki temu moj synus sie poczal przy pierwszej inseminacji. W 2016 wyladowalam w szpitalu przez metformin bo mialam skurcze w plecach co rozwalilo mnie na kilka dobrych miesiecy, przestalam chodzic, oczywiscie lekarze stwierdzili ze to stres ale ja mysle ze to metformin. Kilka miesiecy pozniej zaczelam znow brac i zaraz sie pojawil ten sam bol, od razu odlozylam i minelo. Teraz sie dowiedzialam ze powodem moglbyc niedobor B12 bo metformin cos z tym robi ze sie jej poziom zmniejsza.
Mam zamiar o tym pogadac z Pasnikiem, a czy Ty moze pytalas sie jego o to?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hmmm czy lab maja dobry raczej nie a moze i tak ale dla latwych przypadkow. Mialam tam 3 procedury na punkcje i transfer jezdzilam do Bialegostoku a stymulacja w Olsztynie. Niestety wszystkie 3 proby zakonczone fiaskiem. U nas jest problem z nasieniem i powiem tak nic oprocz imis nie wyprosilam wiecej wiec jesli chodzi o jakiekolwiek dodatki i wspomagacze jest ciezko a to jest naprawde wazne jak jest duzy problem. Nie zwracaja uwagi na wyniki badan czyli immunologia trombofilia maja to gleboko w dupie i sama musialam wymusic heparyne i encorton. Wiec moim zdaniem szkoda twoich nerwow i kasy na tak prymitywne podejscie
Ja teraz zmienilam na invicte w Gdansku maja dobre labolatorium pomagaja wszystkimi dodatkami jesli tylko chcesz z nich skorzystac i lekarz widzi taka potrzebe. W invicta sa darmowe konsultacje po niepowodzeniach wiec mozesz sprobowac nic nie tracac i na nic sie nie decydujac

@gosia321, ja jestem w invicta ale w Wawie i powiem szczerze nie wiem czy zostane, jak dl mnie to slabe zaangazowanie w sytuacje pacjenta.

@JoannaRak :( wiec chyba nie uda nam sie spotkac skoro ty masz wizyte po 13 szkoda :(
Najgorzej to z lodzi do Wawy sie dostac bo z Wawy do Olsztyna mam juz wiele mozliwosci pkp i pare busow

@gosia321, wracasz prosto na pociag?? No moja jest o 13.20, jak bedziesz miala chwile po wizycie to moge troche wczesniej przyjechac.

Ty Paula, żeby Tobie się nic nie stało w tym jajnikiem przy tym dzwiganiu....
Wróciłam właśnie do domu padam miałam do rozłożenia 5 palety warzyw same ziemniaki banany pomarańcze itp mam dość wszystko mnie boli dosłownie wszystko chyba czas najwyższy znaleźć inną pracę bo tam sie fizycznie wykończe

Witajcie Kochane dopiero teraz tak naprawdę miałam czas aby przeczytać all z całego dnia zwariowany był leci że mnie że Masakra jakby odkręcić hydrant:/ miałam na głowie sprzątanie całego domu bo jutro kolęda, plus byłam dzisiaj w Koszalinie na meczu siatkówki z teściami bo M na służbie wkoncu wyszłam trochę do ludzi , a ból głowy minął dopiero po 4 dniach naa szczęściepo ketonalu forte 100 którego nie brałam z pół roku smigam spaciu bo padam masakrycznie buziaki dla wszystkich i trzymam mocno kciuki za wszystkie;*

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-01-11 gooossia17 - podglądanie maluszka <3
2018-01-11 PaulinkaP - wizyta przed transferem
2018-01-11 Ppatka - punkcja !!
2018-01-11 sroka87 - podglądanie jajek :)

2018-01-10 gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
2018-01-12 Ppatka - transfer !!
2018-01-12 goffa13 - podglądanie maluszka <3
2018-01-12 Evelevel - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-12 Bombisz - wizyta przed transferem
2018-01-13 nadziejaprzedewszystki - transfer !!
2018-01-16 Chocolateri - usg genetyczne
2018-01-16 Oczekiwanie2017 - usg 1 trymestru
2018-01-17 aga06 - wizyta serduszkowa <3
2018-01-18 sykatynka - wizyta serduszkowa <3
2018-01-21 KEHA - termin porodu
2018-01-24 jasani - usg 2 trymestru
2018-01-25 hope322 - podglądanie maluszka <3
2018-01-25 HopeFul87 - badania prenatalne
2018-02-02 Oczekiwanie2017 - podglądanie maluszka <3
2018-02-02 zylwia - podglądanie maluszka <3
2018-02-13 Zylwia - usg 1 trymestru
2018-04-05 meg86 - termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 - termin porodu
2018-04-10 ludek - termin porodu
2018-05-06 Evelin83 - termin porodu
2018-06-13 jasani - termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 - termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 - termin porodu
2018-07-16 hope322 - termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

reklama
@zylwia byla u wolczynskiego w artemidzie ale po pierwszej procedurze uciekla do fertimedica w wawie, miala tam tylko 1 zarodek, czyli byc moze labo nie za bardzo - nie wiem, a ferti sie jej udalo za 1 razem ale tez mrozaka nie ma
Tak dżoasia brawo :D no i plus to , że tak powiem w duuu*** mają badania robione na własną rękę.. No i opieka też pozostawia wiele do zyczenia

Do góry