reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O co chodzi z tym kalendarzem? [emoji848][emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy swój kalendarz w którym wpisujemy daty wizyt i ich rodzaj (np.wizyta w trakcie stymulacji, punkcja, beta, USG pecherzykowe, serduszkowe, itp.). Codziennie wstawiany jest na forum ten kalendarz, żebyśmy mogły trzymać kciuki za te, które mają dziś swoje wizyty/badania. O żadnej wtedy nie zapomnimy i możemy się na bieżąco wspierać :)

reklama
Czyli najpierw proszę o skierowanie na badania, a potem razem z zaświadczeniem o zdolności (o ile je dostanę:dry:) wysyłam co? zwykłe info że jestem w ciąży? Czy to musi być zaświadczenie od lekarza? I wtedy wracam na jeden dzień do pracy bądź jeden dzień urlop, a potem l4 od gin?
Kurde bo ja też byłam na zwykłym l4 apotem wzięłam ciążowe to nie mam pełnych 240 dni?? :/

Dobrze Wam u mamy :-) no piękny kominek! Super. To już z górki :-)
Pewno ze dobrze. Przede wszystkim pogadalysmy i powiedzialam, ze ja jestem matka i dobre rady owszem ale natarczywosc, naskakiwanie na mnie, czy wychowywanie po swojemu to nie. I jak tak bedzie to wroce na ta budowe nawet.

Mama zrozumiala, babcia slabo i siala panike " o la boga, coz to dziecko tak placze". No pkacze bo jest dzieckiem, sa lepsze i gorsze momenty ale nie potrzeba mi oprocz placzacego dziecka biadolacej babci, bo to podwaza moja i tak watla pewnosc siebie jeśli chodzi o dziecko.

Pogniewala sie na mnie, bo jestem dla niej niemila, i musialam z nia dodatkowa rozmowę przeprowadzic... eh

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Melduje sie na krotko. Powoli sie oczyszczam a raczej mam wrazenie ze juz nie bawem koniec. Wiec pewnie umowie sie na wizyte do gina aby sprawdzil sytuacje i bede czekala do lutego. Bylam tez na USG piersi, bo mi jednak te dawki hormonow i bole spokoju nie dawaly i wyszlo ok.
Wole zawsze pochuchac na zimne, bo mama po in vitro lub jak jej lekarze mowili w zwiazku z in vitro nabawila sie porzadnego polipa, ktory okazal sie zlosliwy.

Badania po poronieniu lekarka na usg mowila, ze powinnam zrobic jezeli by to bylo ktores tam z zrzedu. Mam sie cieszyc, ze tak dobrze zalapalo, bo jest niby potencjal a poronienia sie zdazaja czesto. Mimo to, zrobie ten maly pakiet z testdna o ktorym wspominalyscie.
Tak poza tym, coz... humor oczywiscie nie dopisuje, ale postanowilam troche wziac sie za siebie. Moze tez zaczne sobie dla odprezenia robic pazurki. Troche wyjde na zdjecia, pospaceruje, czyms sie zajme. Postanowilam bo wpisie od anett, ze wszelkie usg piersi tez bede wykonywala co 3 miesiace. Dotychczas co pol roku na nfz, to tak zostawie ale dodatkowo prywatnie porobie.

Iskra w czasie urlopu (usprawiedliwiona nieobecność)nikt cię nie zwolni tym bardziej kobietę w ciąży(chyba nie ma takiego wariata bo w przypadku uznania przrz sąd za bezzasadne to pracodawca płaci pensję za cały okres pozostawania bez pracy a takie sprawy w sądzie trwają 2-3 lata:-) :) . Na twoim miejscu dostarczyłabym zaświadczenie od ginekologa o ciąży do pracodawcy i napisała o urlop na żądanie a następnego dnia poszła na zwolnienie ciąża. Oczywiście zdolność do pracy przy urlopie to kwestie dyskusyjne ale przeważa opinia że dopiero jest potrzebna przy dopuszczeniu do pracy a na urlopie to się chyba nie pracuje:rofl2: buziaczki i uwierz mi że pracodawca nic nie zakwestionuje, bo mu się to poprostu nie będzie opłacało

Dziękuję Margit i pozostałym dziewczynom za wyoślenie tematu :)
Teraz jeszcze raz chyba wezmę od neurologa, a jak bedzie serduszko/ka to skorzystam z rady :)

No ja juz nie mpge sie doczelac az zaczna mi dzialac. W ogole musze napisac dziewczyny ze sie ogarnelam. Nie bede dluzej siedziec i czekac nie wiadomo na co. Od pt.zaktualizowane cv i aktywnie wysylam codziennie[emoji5] rozpoczelam spacery niw siedzw juz w 4 scianach non stop. Planuje wrocic na anglik i szukam wlasnie wtjazdu na ferie [emoji5] aha i najwazmiejsze zaczelam umawiac sie zw znajomymi bo uciekalam ostatni rok od ludzi. Latwo nie bedzie ale trzeba isc do przodu[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem z Ciebie dumna :)
Super podejście, życzę wytrwałości w postanowieniach. Małymi kroczkami, ale do przodu :)

reklama
No ja juz nie mpge sie doczelac az zaczna mi dzialac. W ogole musze napisac dziewczyny ze sie ogarnelam. Nie bede dluzej siedziec i czekac nie wiadomo na co. Od pt.zaktualizowane cv i aktywnie wysylam codziennie[emoji5] rozpoczelam spacery niw siedzw juz w 4 scianach non stop. Planuje wrocic na anglik i szukam wlasnie wtjazdu na ferie [emoji5] aha i najwazmiejsze zaczelam umawiac sie zw znajomymi bo uciekalam ostatni rok od ludzi. Latwo nie bedzie ale trzeba isc do przodu[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram! Powiem szczerze, że zauważyłam, że bardzo się psychicznie nakrecałam na ciążę [a wydawało mi się, że tak nie jest]. Forum nie pozwalało mi się oderwać od tego tematu. Teraz rzadko wchodzę i jest mi lepiej.

Do góry