reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wlasnie oby zdrowe bylo:) fajnie,ze i u cb wszystko dobrze.. Bylam dzis u lekarza i tez mam sie nie przejmowac tym testem Pappa bo jest bardzo male prawdopodobienstwo choroby.Kurcze tak patrze Twoj dzieciaczek ma 6cm to prawidlowo dla rego tygodnia a moj juz ponad 9cm chyba bedzie dlugie i chudziutkie:D
Mi wedlug usg wychodzi 12+4 dzis i tak mam liczyc i termin mam na 16.07 teraz.

reklama
hejka...odebrałam rtg kręgosłupa...niespojenie łuku s1 i hypoplastyczny łuk l5...z tego co czytam to mogę mieć bóle ogromniaste w ciąży...a i cesarka nie wiadomo a naturalnie niebezpiecznie...ja pierd...zawsze coś-zobaczę ,co dr C. powie... no i ortopeda....masakra jakaś... ale chyba nie przekładam tego transferu..

Zobacz załącznik 834315 Jestem juz po badaniu. Dzieciaczek zdrowy, ma 6cm :) wyniki badan nifty byly ale nie chciala mi dr powiedziec jaka plec, powiedziala, ze nie badali tego.. tia jasne. Mowila, ze za 4tyg poznam juz plec na usg. Najwazniejsze, ze badania dobrze wyszly, plec nie ma znaczenia. Co do plamien to podobno tak sie zdarza i mam sie nie martwic, nie zbadala mi szyjki, bo to tez przy kolejnym usg, tsh tez do powtorzenia za 4tyg. Ach ta Dania..
Slicznosci niech dalej tak zdrowo rosnie :)

hejka...odebrałam rtg kręgosłupa...niespojenie łuku s1 i hypoplastyczny łuk l5...z tego co czytam to mogę mieć bóle ogromniaste w ciąży...a i cesarka nie wiadomo a naturalnie niebezpiecznie...ja pierd...zawsze coś-zobaczę ,co dr C. powie... no i ortopeda....masakra jakaś... ale chyba nie przekładam tego transferu..
Kuzwa a wiadomo co z tym robic? Jakas rehabilitacja? Operacja? :/

Zobacz załącznik 834315 Jestem juz po badaniu. Dzieciaczek zdrowy, ma 6cm :) wyniki badan nifty byly ale nie chciala mi dr powiedziec jaka plec, powiedziala, ze nie badali tego.. tia jasne. Mowila, ze za 4tyg poznam juz plec na usg. Najwazniejsze, ze badania dobrze wyszly, plec nie ma znaczenia. Co do plamien to podobno tak sie zdarza i mam sie nie martwic, nie zbadala mi szyjki, bo to tez przy kolejnym usg, tsh tez do powtorzenia za 4tyg. Ach ta Dania..
Tak patrze na Twoje usg bardzo podobne te nasze dzidziusie:) jak spytalam o plec tez nie chcial strzelac.Cos o wyrostku mowil o tej kresce jasnej ktora jest widze i u cb i wyglada to na dziewczynke:biggrin2: ale moze sie myle:-D

reklama
Kuzwa a wiadomo co z tym robic? Jakas rehabilitacja? Operacja? :/
rehabilitacja zalecana... operacja -nie wiem...chyba się nie da ,bo to tak jakby rozszczepienie w dolnym odcinku...wada wrodzona- kształtuje się w pierwszym trymestrze...możliwe,że przez niedobór kwasu foliowego i wit.b6....ach kuwa... lata dżwigania w handlu rejczel nie pomogły..Zobaczę co mi ortopeda odpisze...
Najgorsze,że teraz mnie złapało mega i biorę leki przez które we łbie mi się miesza a ból dalej...no.
I CHYBA trza się będzie przyzwyczaić.Boję się mówić mojemu M ,bo już całkiem anty się nastawi :(

Do góry