reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-01-05 hope322 - badania prenatalne
2018-01-05 Olk@24 - wizyta przed transferem
2018-01-05 Koniczyna82 - monitoring przed transferem
2018-01-05 aga06 - wizyta serduszkowa <3

2018-01-07 dreamscometrue - termin porodu
2018-01-07 Zylwia - wizyta serduszkowa <3
2018-01-07 Jeszczeniematka - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-08 dżoasia - beta ?:)
2018-01-08 Doris30 - transfer !!
2018-01-09 Ppatka - punkcja
2018-01-09 Murawa - transfer !!
2018-01-09 shaggy - transfer !!
2018-01-09 adansonia - beta !!
2018-01-10 gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
2018-01-11 gooossia17 - podglądanie maluszka <3
2018-01-11 PaulinkaP - wizyta przed transferem
2018-01-10 gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
2018-01-12 Ppatka - transfer !!
2018-01-12 goffa13 - podglądanie maluszka <3
2018-01-12 Evelevel - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-16 Chocolateri - usg genetyczne
2018-01-18 sykatynka - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-21 KEHA - termin porodu
2018-01-24 jasani - usg 2 trymestru
2018-02-02 hope322 - podglądanie maluszka <3
2018-02-02 Oczekiwanie2017 - podglądanie maluszka <3
2018-02-02 zylwia - podglądanie maluszka <3
2018-02-13 Zylwia - usg 1 trymestru
2018-04-05 meg86 - termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 - termin porodu
2018-04-10 ludek - termin porodu
2018-05-06 Evelin83 - termin porodu
2018-06-13 jasani - termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 - termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 - termin porodu
2018-07-18 hope322 - termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Dziewczyny kciuki zaciskam i życzę samych pięknych wieści i pomyślnych wyników. @zylwia dziękuję za wpisanie w kalendarz :)

reklama
Dziewczyny a ja mam za sobą masakryczy wieczór:( Już wczoraj pisałam że mnie trochę mdli, ale po 20 to już był koszmar. Co chwilę latałam do kibelka ale żaden ptaszek nie chciał wyfrunąć. Doszły dreszcze i zawroty głowy. Dopiero po północy popuściło z drugiej strony :p
Albo jelitówka albo się czymś strułam.
Mam nadzieję że bejbikom to nie zaszkodziło. Dziś dieta ryżowa.

Aniaasia co u Ciebie? Mdłości przeszły, to już wiem, ale jak maleństwo? Znasz juz płeć? :)
Przepraszam, że dopiero teraz ale mało tu zaglądam. Znam już płeć :) będzie chłopiec :) wszystko z nim dobrze mimo wszystkich przeciwności ( tak mi powiedział lekarz). Określił moją ciąże jako ciąża wysokiego ryzyka ponieważ mam cukrzyce ciążową i nadczynność tarczycy ciążową więc musze brać leki, które mogą zaszkodzić maluszkowi :( Ale musimy być dobrej myśli.
A co u Ciebie ?:) miałaś w styczniu zaczynać prawda ?:)

Hej Dziewczyny, czytam forum od kilku dni i od samego czytania mam już mnóstwo otuchy :) jestem 11 dpt i odchodzę od zmysłów, nie mogę sobie miejsca znaleźć. rwą mnie jajniki. jutro jadę do kliniki na betę, ale oczywiście zrobiłam dziś rano test sikany. Jest delikatna druga kreska, myślę sobie że to dobry znak i że "coś" się tam jednak dzieje. Dodam, że to moje 2 invitro. Z pierwszego mam 5 letniego synka, teraz walka o rodzeństwo! Pozdrawiam wszystkie czekające!
Skoro jest słaba kreseczka to musiało się udać :) też miałam słabiutką kreseczke a teraz mam w sobie 15 cm szczęścia :)

Coreczka ma 4 latka. Ja chce 2 zarodki. Jakby okazala sie ciaza blizniacza bylabym szczesliwa. Maz boi sie. Lekarz nie sugerowal. Podczas wczorajszej wizyty powiedzialam ze chcemy 2 patrzac na poprzednie transfery. Maz w domu powiedzial ze woli 1. Za tydzien transfer :) ciesze się i jesnoczesnie stresuje.

Uciekaj z tamtad doswiadczenie to moze i maja choc go nie uzywaja kiedys i moze szczycili sie skutecznoscia i dobrym podejsciem do pacjenta. Ja w Olsztynskiej Artemidzie przeszlam 3 stymulacje i 3 transfery w Bialymstoku. Problem glowny byl w nasieniu wiec mnie wogole nie badano a jak przynosilam wyniki ktore robilam na wlasna reke to nie zwracano na nie uwagi i mowiono po co wydawac pieniadze. Kolezanka dopiero w Novum dowiedziala sie ze ma zbyt waska szyjke i wykrzywiona w lewo macice. W Artemidzie nikt tego nie zauwazyl albo specjalnie nie mowil bo przeciez po co sztuka to sztuka transfer sie odbyl kasa wzieta to bylo najwazniejsze
Mamy tam jeszcze 2 mrożonki więc nie mam wyjścia.

U mnie nawet nie było mowy o podaniu 2 że względu na mlody wiek i dobrze rokowalam.Musicie podjąć decyzję i sie dobrze zastanowic jesli boicie się bliźniaczej ciąży brać 1 zarodek.Oczywiscie skonsultujcie z lekarzem.Powodzenia

To samo na poczatku mi mowiono. Jednak po zmianie lekarza i drugim nieudanym transferze podano mi dwa zarodki. Lekarz stwierdzil, ze juz probowalismy, nie wyszlo no to teraz dwa. Teraz juz przekroczylam oficjalna bariere wieku, wiec kolejna stymulacja i transfery nie musze prosic sie o dwa a bez problemu mi je podadza.

Dziewczyny a ja mam za sobą masakryczy wieczór:( Już wczoraj pisałam że mnie trochę mdli, ale po 20 to już był koszmar. Co chwilę latałam do kibelka ale żaden ptaszek nie chciał wyfrunąć. Doszły dreszcze i zawroty głowy. Dopiero po północy popuściło z drugiej strony :p
Albo jelitówka albo się czymś strułam.
Mam nadzieję że bejbikom to nie zaszkodziło. Dziś dieta ryżowa.
Taaak zatrucie :p ja tak mam od miesiąca :-) także witaj w klubie. Jeszcze chwila i ptaszki będą wyfruwać :-D

reklama
Przepraszam, że dopiero teraz ale mało tu zaglądam. Znam już płeć :) będzie chłopiec :) wszystko z nim dobrze mimo wszystkich przeciwności ( tak mi powiedział lekarz). Określił moją ciąże jako ciąża wysokiego ryzyka ponieważ mam cukrzyce ciążową i nadczynność tarczycy ciążową więc musze brać leki, które mogą zaszkodzić maluszkowi :( Ale musimy być dobrej myśli.
A co u Ciebie ?:) miałaś w styczniu zaczynać prawda ?:)
Najważniejsze że z Syneczkiem wszystko dobrze. Wierzę że leki Wam tylko pomogą i nie zaszkodzą Maluszkowi:-)

Do góry