reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny.
Mam do was pytanie. Bedziemy podchodzic do trzeciego ivf z zamrozonych zarodkow. Za pierwszym razem po podaniu dwoch zarodkow wynik byl negatywny. Za drugim razem tez byly dwa zarodki i mamy cudowna coreczke. Chcemy postarac sie o rodzenstwo i chcemy wykorzystac tu pytanie. Ja chce podac 2 zamrozone zarodki a maz 1, bo sie boi ze bada blizniaki. Od razu wychodzi z zalozenia ze sie uda i bedzie parka :) Patrzac na wczesniejsze ivf wole 2 zarodki by zwiekszyc szanse. Jakie sa wasze doswiadczenia i opinie?
Przede wszystkim gratuluję córeczki :-) w jakim jest wieku?? Wiesz tu chyba nie da.się tego przewidzieć :p ja miałam 4 transfery, 3 pojedyńcze i nic się nie zadziało beta negatywna więc za 4 razem zdecydowaliśmy się na podanie 2 i się udało są bliźniaki 9 tc :-D także musicie sami przemyśleć dokładnie i podjąć decyzję jednak ja brała bym dwa :-)

reklama
Dziewczyny wstałam ,;( bez przekonania wzięłam luteine czekam do 8-9 będę dzwonić do lekarza pytać się co dalej kiedy mam leki odstawić podbrzusze i cycki bola no i głową ale to przez płacz i stres, psychiczne beznadziejnie;((((((
Wiem jak jest ciężko...wszystkie wiemy. Niestety nasza droga do macierzyństwa jest trudna ...ale dasz rade. Podniesiesz się i będziesz walczyć :*

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-01-05 hope322 - badania prenatalne
2018-01-05 Olk@24 - wizyta przed transferem
2018-01-05 Koniczyna82 - monitoring przed transferem
2018-01-05 aga06 - wizyta serduszkowa <3

2018-01-07 dreamscometrue - termin porodu
2018-01-07 Zylwia - wizyta serduszkowa <3
2018-01-07 Jeszczeniematka - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-08 dżoasia - beta ?:)
2018-01-08 Doris30 - transfer !!
2018-01-09 Ppatka - punkcja
2018-01-09 Murawa - transfer !!
2018-01-09 shaggy - transfer !!
2018-01-09 adansonia - beta !!
2018-01-10 gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
2018-01-11 gooossia17 - podglądanie maluszka <3
2018-01-11 PaulinkaP - wizyta przed transferem
2018-01-10 gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
2018-01-12 Ppatka - transfer !!
2018-01-12 goffa13 - podglądanie maluszka <3
2018-01-12 Evelevel - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-16 Chocolateri - usg genetyczne
2018-01-18 sykatynka - wizyta pęcherzykowa :)
2018-01-21 KEHA - termin porodu
2018-01-24 jasani - usg 2 trymestru
2018-02-02 hope322 - podglądanie maluszka <3
2018-02-02 Oczekiwanie2017 - podglądanie maluszka <3
2018-02-02 zylwia - podglądanie maluszka <3
2018-02-13 Zylwia - usg 1 trymestru
2018-04-05 meg86 - termin porodu
2018-04-09 oczekująca 2790 - termin porodu
2018-04-10 ludek - termin porodu
2018-05-06 Evelin83 - termin porodu
2018-06-13 jasani - termin porodu
2018-07-01 Peugeotka36 - termin porodu
2018-07-08 Aguleczka29 - termin porodu
2018-07-18 hope322 - termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Powodzenia dziewczyny! Samych dobrych wieści życzę.
@hope322 wierzę że to będzie dla Ciebie piękny dzień. Pamiętaj że czekamy na fotki:-D

Dziewczyny wstałam ,;( bez przekonania wzięłam luteine czekam do 8-9 będę dzwonić do lekarza pytać się co dalej kiedy mam leki odstawić podbrzusze i cycki bola no i głową ale to przez płacz i stres, psychiczne beznadziejnie;((((((

Przykro mi bardzo. Ciężkie jest to co nas spotyka. Wypłacz się teraz, posmutaj masz do tego pełne prawo. Po @ i wizycie u lekarza zrobi Ci się i wiele lepiej, nabierzesz nowych sił do walki. Ściskam [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Nawet nie wzięłam nospy nie wim czy sens jest a ci do leki nie będę na własną rękę tak dużej dawki sama odstawiać bo to aż luteina 600 dziennie duphaston 3x2 encorton 10 i prolutex i acard
Ja miałam jeszcze większy zestaw cukierków i lekarz kazał odstawić wszystko na raz...tylko dziewczyny mi tutaj mówiły że encorton to stopniowo się odstwia. Miałam tak robić ale po dwóch dniach zapomniałam brać leku

Witajcie dziewczyny.
Mam do was pytanie. Bedziemy podchodzic do trzeciego ivf z zamrozonych zarodkow. Za pierwszym razem po podaniu dwoch zarodkow wynik byl negatywny. Za drugim razem tez byly dwa zarodki i mamy cudowna coreczke. Chcemy postarac sie o rodzenstwo i chcemy wykorzystac tu pytanie. Ja chce podac 2 zamrozone zarodki a maz 1, bo sie boi ze bada blizniaki. Od razu wychodzi z zalozenia ze sie uda i bedzie parka :) Patrzac na wczesniejsze ivf wole 2 zarodki by zwiekszyc szanse. Jakie sa wasze doswiadczenia i opinie?
U mnie nawet nie było mowy o podaniu 2 że względu na mlody wiek i dobrze rokowalam.Musicie podjąć decyzję i sie dobrze zastanowic jesli boicie się bliźniaczej ciąży brać 1 zarodek.Oczywiscie skonsultujcie z lekarzem.Powodzenia

Witajcie dziewczyny.

Witaj Glinkaa :)
Kiedyś tu się pojawiła taka aparatka, ktora była załamana, że po podaniu dwóch zarodków jest w ciąży bliźniaczej. Tak się zdaża i to nie rzadko. Twój organizm jest już po ciąży, wiec może chętniej przyjąć dwa zarodki:) Musisz mieć tego świadomość.
Oczywiście nie namawiam na jednego, bo bliźniaki są fantastyczne. Wiele dziewczyn się bała jak to będzie po urodzeniu, ale okazywało się że wszystko jest do ogarnięcia:D i jest pięknie.
Ale to już Wasza decyzja. Jeżeli absolutnie nie chcecie parki, to bierz jednegi.
Ps. Gratuluje córeczki :)

reklama
@Olk@24 @Koniczyna82 niech ten transfer zakończy się upragnioną ciąża! Czekamy na info kiedy startujecie ❤
@hope322 mam nadzieję że już dziś dobrze u Was :* kciuki za maluszka ✊@aga06 serducha jak dzwon. !! ❤✊

Za wszystkie dziewczyny mocne kciuki ściskam. Odzywajcie się po wizytach i przekażcie dobre wiadomości :)

Do góry