reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dobrze kojarzysz. Mój crinone pochłania plamienie tzn.nie widzę typowego plamienia na wkladce tylko crinone wychodzi taki zabatwiony na ciemno brązowo/czarno. Myślałam, że już się uspokoilo, ale od wczoraj znów to widzę :(. Moja dr szukała przyczyny, szukała i do końca nie jest przekonana skąd to się bierze. Mam niby malusienki obszar bardziej ukrwiony (na szczęście z dala od Maleństwa) i to może być właśnie stąd (czyli pękające naczynka czy coś takiego). Z tego powodu mam L4, bo lepiej dmuchać na zimne. Wszystko inne zawsze dobrze, szyjka długa więc dbam o siebie, nie dzwigam, nie przemeczam się, itp. Myślę, że u Ciebie to też nic groźnego, bierzesz progesteron (mimo cyklu naturalnego), nie przemeczasz się (tak pisałaś) więc może taka nasza uroda...
No wlasnie ja tez od czasu do czasu mam crinone zabarwione na ten sam kolor, tylko do tej pory to tak tylko czesciowo byl brudny a po wczorajszym plamieniu to caly. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok. Jeszcze troche do 14 zostalo. Mialam sprawdzac serduszko detektorem ale za chwile bedzie usg to nie chce przesadzac.
Ja tez nie pracuje, nie przemeczam sie, duzo leze. Tez poprosze o zbadanie szyjki, bo ostatnio tylko usg przez brzuch bylo.

Poszłam dzisiaj dziewczyny na kontrolne badanie:bhcg(jestem ciekawa ile urosło od 30.12),progesteronu(po 5 dniach prolutexu),tsh (przed transferem 2,85) i proby wątrobowe (przed transferem miałam obniżoną fosfatazę zasadową).Czekam zniecierpliwiona,ale poszłam już o 7.30 z nadzieja,ze nie będę czekać tak jak ostatnio do poznego wieczora.Trzymajcie kciuki![emoji11]
@limoncia od rana myśle o Tobie-trzymaj się teraz i rusz z nowymi siłami do kolejnej walki.

Przepraszam, że dopiero teraz ale mało tu zaglądam. Znam już płeć :) będzie chłopiec :) wszystko z nim dobrze mimo wszystkich przeciwności ( tak mi powiedział lekarz). Określił moją ciąże jako ciąża wysokiego ryzyka ponieważ mam cukrzyce ciążową i nadczynność tarczycy ciążową więc musze brać leki, które mogą zaszkodzić maluszkowi :( Ale musimy być dobrej myśli.
A co u Ciebie ?:) miałaś w styczniu zaczynać prawda ?:)
A jakie leki bierzesz? Raczej lekarz powinien przepisac takie, ktore dziecku nie beda szkodzily. Gratki chlopca:)
Ja dzis 3dpt;)

U mnie dzis na szczescie czysto. Pol nocy nie spalam i latalam do lazienki patrzec czy krwawie. Na szczescie to byla tylko plamka i crinone dzisiaj wylecialo cale brazowe. @Oczekiwanie2017 Ty chyba kiedys pisalas, ze masz male plamienia tylko ich nie widac, bo crinone je pochlania, dobrze kojarze? Wiesz od czego one byly? W ogole dziewczyny jak lekarze tlumacza brazowe plamienia?
Dziekuje Wam za wczorajsze wsparcie :* jestescie kochane.
Że macica się oczyszcza z resztek tak mi mowili

reklama
Do góry