reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czytam ale tyle tworzycie, że nie ogarniam. ;)
@hope322 to kontroluj tętno i leż. To można bezpiecznie robić często? Czy może to jakoś zaszkodzić maluchowi?

@limoncia1 trzymam kciuki, że tamten wynik, to błąd labo.

@marg88 Twoja mama ewidentnie nie jest mistrzem dyplomacji ale podejrzewam, że nie chce dla Ciebie źle. Ona po prostu nie rozumie przez co przechodzisz. :(

Jeszcze raz dziękuję Dziewczyny za Wasze odpowiedzi na mój post z pytaniem. :*
Podobno mozna 10min dzinnie czy jakis tak. Ja sprawdzalam rano, teraz nie chce naciskac na brzuch i sie boje..

reklama
tak jest kichana z tym ze naprawde droga .. kiedy mi pewien producent podliczył to szok.. naprawde... mamy kroplówki ktore pomagaja ale meza żyły sa juz bardzo kruche przez co nie moge sie wbic itd .. juz mamy odp ze 11 przyjdzie do domu kontrola ... w koncu ... zobaczymy co to bedzie

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
a miał juz 3 wlew?

tak jest kichana z tym ze naprawde droga .. kiedy mi pewien producent podliczył to szok.. naprawde... mamy kroplówki ktore pomagaja ale meza żyły sa juz bardzo kruche przez co nie moge sie wbic itd .. juz mamy odp ze 11 przyjdzie do domu kontrola ... w koncu ... zobaczymy co to bedzie

Asina sorrka za sugestię,a nie możesz ruszyć pieniędzy z tego co zebrał Dami? niech się kurdę nie męczy tak i kupciemu tą marychę...

Czy to chodzi o to:
Hcg 303 IU/I odpowiada 4.556 MoM
Pappa 0,734 IU/I odpowiada0.798 MoM?? Bo niewiem;) pozatym nic z tego i tak nie rozumiem
Tak, o to :)

• W przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.
  • W przypadku zespołu Edwardsa i Patau: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.
  • W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.
HCG faktycznie jest podwyższona, MoM 4 znaczy ze jest czterokrotnie wyższa od średnie. Trisomie 13 i 18 pewnie masz wyliczone na bardzo małym prawdopodobieństwie a ryzyko ZD pewnie tez nie jest zawyżone bo białko Pappa nie jest takie małe. Widziałam cała masę wynikow gdzie MoM fb-HCG było podwyższone a Białko Pappa bliskie normy (norma w MoM zawsze jest 1) i wynik testu nie zawyżał ryzyka :)

Asina sorrka za sugestię,a nie możesz ruszyć pieniędzy z tego co zebrał Dami? niech się kurdę nie męczy tak i kupciemu tą marychę...
no narazie sie boimy gdyby kasa chorych nam odmowiła leczenia po 3 miesiącach.. boimy sie tez mieszac leków .. bo ostatnio Dami zatruł sie i bardzo cierpiał... dlatego teraz wolimy uważac..

Byłaś zadowolona z tej kliniki? Czytałam że tam Wam się nie udało , ale ogólnie tak. Ja jestem po pierwszym nieudanym transferze w Białymstoku u J. Szamatowicza. Mamy jeszcze 2 mrożonki. :)
Nie nie byłam zadowolona ...na początku tak i nie miałam żalu ale porównując opiekę w Artemidzie A tutaj w Fertimedice to..az szkoda pisać.. tam czułam się jak następna w kolejce i przecież jest nas tysiąc A w Fertimedice chociaż wiem że jest nas multum I że nie tylko ja miałam problem to czułam się jakbym była jedyna na świecie z tym problemem.. mam cudowna panią doktor i czuje do niej pełne zaufanie i czuje się naprawdę bezpieczna :)

reklama
Do góry