reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem po punkcji - jeszcze nic nie wiem o ilości i jakości komórek. Embriolog ma dzwonić za jakieś 2 H. Ja już 35 na karku więc od ilości będziemy decydować ile zapładniamy. Miałam mały krwotok przy punkcji, i Endo zmniejszyło się, więc transfer odroczony. Klinika ma polityke że trzymaja zarodki do 5 doby. Dodatkowo zdecydowaliśmy się na stały monitoring zarodków.

Oby telefon od embriologa wywołał uśmiech na Twojej twarzy i pozwolił odetchnąć :)

reklama
Jestem po punkcji - jeszcze nic nie wiem o ilości i jakości komórek. Embriolog ma dzwonić za jakieś 2 H. Ja już 35 na karku więc od ilości będziemy decydować ile zapładniamy. Miałam mały krwotok przy punkcji, i Endo zmniejszyło się, więc transfer odroczony. Klinika ma polityke że trzymaja zarodki do 5 doby. Dodatkowo zdecydowaliśmy się na stały monitoring zarodków.
To teraz pozytywne myślenie i szybkiego powrotu do formy życzę, aby nie czekać zbyt długo na transfer :-)

10 komórek-nm, 4 się zapłodniły, 2 x 8B zamrożone, 1 x 8A podana bez efektu, 1 się zatrzymała na 4A.
6 komorek-nd, 5 się zapłodniło, 2 x 8A zamrożone, 2 x blastka zamrożone, 1 się zatrzymała.
Różnica spora.
Teraz chyba spróbujemy te z nd.
To u nas podobnie z 10 komórek-nm zaplodniły się wszystkie, do trzeciej doby rozwinęło się 7. 4 w 3 trzeciej dobie były 1 klasy. 2 mi podano, 2 zamrożono. Trzy zarodki, które zostały hodowano do blastocysty, żaden nie przetrwał. Z komórek z nd zaplodniło się 6 na 6,z czego wszystkie hodowano do blastocysty, przetrwały 3, które zamrożono. My chcieliśmy, żeby większość zapłodnić nasieniem męża.

Pewnie :) Ale wiesz ja nie chcę na Tobie wywierać presji jakbyś się miała zestresować niepotrzebnie. Ja wiem, że jakoś to psychicznie zniosę jakby był negatyw. Także jak się nie zdołujesz i będziesz wyznawać zasadę "sikańce-oszukańce" to dla zabawy mozemy siknac :)
Hej. Może z wami sikne hehe mimo że w poniedziałek betka

To u nas podobnie z 10 komórek-nm zaplodniły się wszystkie, do trzeciej doby rozwinęło się 7. 4 w 3 trzeciej dobie były 1 klasy. 2 mi podano, 2 zamrożono. Trzy zarodki, które zostały hodowano do blastocysty, żaden nie przetrwał. Z komórek z nd zaplodniło się 6 na 6,z czego wszystkie hodowano do blastocysty, przetrwały 3, które zamrożono. My chcieliśmy, żeby większość zapłodnić nasieniem męża.

No u Was 100% się zapłodniło, u nas tylko 40% :( i tylko 3 dotrwały do 3 doby :(
Co punkcja to te wyniki są coraz gorsze, a supli już tyle bierze, że wątroba wymięka.

No u Was 100% się zapłodniło, u nas tylko 40% :( i tylko 3 dotrwały do 3 doby :(
Co punkcja to te wyniki są coraz gorsze, a supli już tyle bierze, że wątroba wymięka.
Mój też bierze sporo a nie ma poprawy. :( Dzisiaj zamawiam profertil.
Niby się wszystkie zaplodniły ale do blastki żaden zarodek nie wytrzymał.
Czy można zrobić coś takiego, żeby poprosić o rozmrożenie zarodka i żeby był hodowany do 5 doby? Czy to zbyt duże ryzyko?

Czy można zrobić coś takiego, żeby poprosić o rozmrożenie zarodka i żeby był hodowany do 5 doby? Czy to zbyt duże ryzyko?
Mój mąż brał profertil i jemu się wyniki poprawiły. Nie jest jakiś najtańszy, ale akurat nam pomogły.

reklama

Można, ale jest ryzyko że zostaniesz z niczym. Jakbyś miała dużo tych zarodków to można by ryzykować, ale skoro zostały 2 to lepiej transferować w 3 dobie.

Do góry