reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hmy... A skoro zapladnialiscie pół na pół to w pierwszej kolejności zabieracie zarodki" męża "?
Przepraszam że tak dopytuje.... Ale jeszcze jedno pytanie.
Były jakieś znaczące różnice w rozwoju między tymi od M a od dawcy?

10 komórek-nm, 4 się zapłodniły, 2 x 8B zamrożone, 1 x 8A podana bez efektu, 1 się zatrzymała na 4A.
6 komorek-nd, 5 się zapłodniło, 2 x 8A zamrożone, 2 x blastka zamrożone, 1 się zatrzymała.
Różnica spora.
Teraz chyba spróbujemy te z nd.

Oj tam oficjalne kółko i tak jest betowe :) :) także bety będziemy robić tak czy siak <3

W pierwszej ciąży zrobiłam sikańca najdroższego najlepszego jaki był w aptece w 11dpt jedna kreska, zalałam się łzami, stres i rozczarowanie było ogromne. 14 dnia poszłam na bete bo musiałam a tam ciąza ;-)
Więc u mnie może on po prosu nie wyjść sikaniec ;-) więc ja grzecznie poczekam to terminu ;-)

Dobra juz po wizycie:tak: widzielismy jedno pikajace serduszko cudownie.. a drugi pecherzyk ma sie wchłonąć.Dr powiedziala,ze dobrze nawet lepiej.ciesze sie ,ze wzielismy dwa,a przekonywano nas do jednego.Juz jestem szczęśliwa termin na 20lipca:tak:

Bijące serduszko to marzenie, które u Ciebie już się spełniło. Wspaniale :)

Dziewczyny które miały odroczony transfer przez hiperke - ile przeważnie się czeka z podejściem, jeden pełen cykl? Kiedyś już miałam odroczony ale ze czekaiśmy na wyniki badań genetycznych wtedy które się spóźniały No i to były moje pierwsze kroki w in vitro nie pamietam dokładnie. Z leków wykańczam dziś antybiotyk, mam dostinex do wykończenia - jakiez 7 dni i heparynę nie wiem na jak długo.A od wczoraj dostaje Orgametril 2x1 Przez 10 dni i odstawiłam przesterowane z estrofemem. Nic mi się starsze go nie dzieje, jajniki miały 10 cm, bylotroche płynu ale poza lekkim dyskomfortem przy schylaniu nic mi nie jest. Tylko jelita bola od tych wszystkich leków ;)

Zastanawiam się kiedy pozwolą na transfer i obstawiam styczeń, a wy jak myślicie?
ja miałam hiperke tez jajniki 18cm musiałam odczekac 2 cykle ..zeby podejsc do criotransferu ..

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie :) Ale wiesz ja nie chcę na Tobie wywierać presji jakbyś się miała zestresować niepotrzebnie. Ja wiem, że jakoś to psychicznie zniosę jakby był negatyw. Także jak się nie zdołujesz i będziesz wyznawać zasadę "sikańce-oszukańce" to dla zabawy mozemy siknac :)
Spokojnie nawet tak nie pomyślałam :D jak będę miała odwagę to sikne :p

Oj kochana jestem pewna że te bóle to tylko dlatego że choroba powoli się zmniejsza ...aby szybko minęły. Jestem pewna że będzie wszystko dobrze. Niedługo wygracie z rakiem i będziecie mogli znowu starać się o potomstwo :* :*
no mamy taka nadzieje oby sie sprawdziły twoje słowa.. a jak u Ciebie? bo czytałam troche ale nie wszystko ..

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra juz po wizycie:tak: widzielismy jedno pikajace serduszko cudownie.. a drugi pecherzyk ma sie wchłonąć.Dr powiedziala,ze dobrze nawet lepiej.ciesze sie ,ze wzielismy dwa,a przekonywano nas do jednego.Juz jestem szczęśliwa termin na 20lipca:tak:
Cudnie...teraz grzecznie czekać pozostalo:) takimi informacjami dajecie nadzieję ze leczenie jednak się udaje :*

reklama
Do góry