Powodzenia!Dzwonili z kliniki.
Pobrali wczoraj 8 komórek, z czego 6 było dojrzałych i je zapłodnili. Na chwilę obecną jest 5 zarodków. Także transfer jutro o 11.30.
reklama
Modlę się o to serduszko, jak chyba już wszyscy co wiedzą o naszej ciąży :* tak tak..wkoncu napiszę i powiem to głośno JESTEM W CIĄŻY wiem ze różnie się może wszystko skończyć...Ale jakieś szanse są więc trzeba wierzyć.Jasne, ze jestem spokojniesza ale wiem, ze prawdziwy stres to dopieto sie zacznie przed kazdym badaniem. Modle sie codziennie o zdrowie tego malenstwa, bo drugi raz takiej tragedii bym nie zniosla. Dzisiaj wyjatkowo mocno odczuwam mdlosci, mecza mnie non stop ale nie narzekam.
Zobaczysz serduszko, wszystko sie dobrze skonczy
a Ty się ciesz z mdłości każdej dolegliwości, niech Ci dokuczaja tak długo jak się da to znsczy ze ciąża rozwija się prawidlowo.
Ja z synem jak byłam w ciąży wymiotowalam 9 miesięcy, a nawet w okresie połogu ale teraz to miło wspominam
W przyszłym roku urodzisz piękne i zdrowe dzieciątko... a my ciocie z forum będziemy się cieszyć razem z Tobą :* :*
Justin87
Fanka BB :)
Pomimo witamin jednak spróbuj włączyć do diety warzywa takie jak brokuł, szpinak, buraki, sałata. Żaden suplement nie zastąpi zdrowego odżywiania. :*Mam 400
A tak się zastanawiałam. Może znacie jakieś wit. prenatalne (niekoniecznie popularne w Polsce), które mają w sobie tylko metylowany kwas foliowy (folian)? Bo wszystkie te Femibiony itp mają mieszankę syntetyku z metylowanym, a ja przy mthfr nie chcę w ogóle syntetyku brać, żeby homocysteiny nie zwiększać...
Patrzyłam na jakieś Garden of Life - niby wszystko uzyskiwane z warzyw (folian z brokułów), ale czy ja wiem czy to się dobrze wchłania?
Bo teraz biorę po prostu folian z Solgara, ale jakby się transfer powiódł to warto by dołożyć jeszcze jakichś witamin, magnezu itp bo nie jestem przykładem idealnie zdrowego odżywiania...
Mam 400
A tak się zastanawiałam. Może znacie jakieś wit. prenatalne (niekoniecznie popularne w Polsce), które mają w sobie tylko metylowany kwas foliowy (folian)? Bo wszystkie te Femibiony itp mają mieszankę syntetyku z metylowanym, a ja przy mthfr nie chcę w ogóle syntetyku brać, żeby homocysteiny nie zwiększać...
Patrzyłam na jakieś Garden of Life - niby wszystko uzyskiwane z warzyw (folian z brokułów), ale czy ja wiem czy to się dobrze wchłania?
Bo teraz biorę po prostu folian z Solgara, ale jakby się transfer powiódł to warto by dołożyć jeszcze jakichś witamin, magnezu itp bo nie jestem przykładem idealnie zdrowego odżywiania...
Ja biore Pregnal Evital
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To jasne. Włączam warzywka, robię z nich soki. Ale i tak nie jestem w stanie dobić tych 5 dawek warzyw dziennie.Pomimo witamin jednak spróbuj włączyć do diety warzywa takie jak brokuł, szpinak, buraki, sałata. Żaden suplement nie zastąpi zdrowego odżywiania. :*
gooossia17
Ja miałam zalecenie żeby aplikować, ponieważ oni i tak Ciebie wyczyszczą a ona powinna już się rozpuścić i wchłonąć tyle co trzeba, ale najlepiej zapytaj lekarza@misis188 zadzwoniłam do kliniki. Dr G nie było, ale dr M powiedział, żeby brać Encorton...
Mam pytanko odnośnie transferu - skoro mam brać lutinus to nie przeszkodzi on jakoś w transferze? Wezmę go powiedzmy o 8 rano, a o 11.30 transfer.
gooossia17
Hehe po kilku tabletkach dodatkowy poślizg nie będzie Tobie potrzebny bo będzie wystarczająco ślizgo@dżoasia jeszcze się nie zadźgałam bo go nie użyłam bałam się ;D
Może jak się przyzwyczaję. Chociaż w ogóle ciężko to idzie. Nie wiem czy można stosować jakiś "poślizg"...
No właśnie ja przed chwilą zjadłam pół paczki chipsow teraz mam takie wyrzuty sumienia ostatnio sobie popuscilam i jem takie byle cbiecuje sobie poprawę koniec ze smieciami.Pomimo witamin jednak spróbuj włączyć do diety warzywa takie jak brokuł, szpinak, buraki, sałata. Żaden suplement nie zastąpi zdrowego odżywiania. :*
Dziewczyny... potrzebuję wsparcia.właśnie dowiedziałam się ze moją siostra jest w ciąży...cieszę się??a ona?? Chyba nie za bardzo, jest zaskoczona. To jej trzecie dziecko. Życzę jej jak najlepiej ale co jeśli mi się nie uda ?? Za każdym razem patrząc na jej dziecko będę myślała o mojej okruszynce. przeciez ja tego nie wytrzymam...
reklama
Justin87
No właśnie ja przed chwilą zjadłam pół paczki chipsow teraz mam takie wyrzuty sumienia ostatnio sobie popuscilam i jem takie byle cbiecuje sobie poprawę koniec ze smieciami.
Ja po zobaczeniu w poniedziałek bety 2 też zjadłam pakę chipsów, to samo we wtorek. Coś mnie powstrzymało tylko przed wypiciem wina z żalu. Teraz wracam na dobre tory i mocno wierzę.
Podziel się: