reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny jestem w trakcie procesu in vitro . I mam mały problem . Pomóżcie:(( punkcje mam w środę a dziś ( poniedzialek) wróciłam od profesora który potwierdził że jajeczka urosły bardzo dobrze no i wróciłam do domu po godzinie jazdy poleciałam do łazienki siusiu i patrzę... :(( czerwone plamki na wkladce.. co to znaczy ? Pomocy ;( któraś tak miała? Co robić? :(((

A czy jedynym sposobem na przeciwdziałanie tej mutacji nie jest i tak metylowany kwas, który i tak będę brała w związku z homocysteiną?
na homocysteinę to kochana bardziej witamina B12 metylowana, kwas foliowy dodatkowo, a mutacja mthfr oznacza, że masz problem z metabolizowaniem syntetycznego kwasu foliowego i jest też wskazaniem do heparyny przynajmniej w pierwszym trymestrze ciąży :)

Hej dziewczyny jestem w trakcie procesu in vitro . I mam mały problem . Pomóżcie:(( punkcje mam w środę a dziś ( poniedzialek) wróciłam od profesora który potwierdził że jajeczka urosły bardzo dobrze no i wróciłam do domu po godzinie jazdy poleciałam do łazienki siusiu i patrzę... :(( czerwone plamki na wkladce.. co to znaczy ? Pomocy ;( któraś tak miała? Co robić? :(((
Może to po badaniu albo efekt jakichś leków np estrofem

---32tc---

Taki mam zamiar kochana :-) :) my wojowniczki silne jesteśmy dzisiaj ciężki dzień ale od jutra zaświeci słońce na nowo....
kochana ja też prawie nikomu nie mówię kiedy podchodzę, o ivf wiedzą tylko dziewczyny w pracy bo jakoś musiałam wytłumaczyć 4 l4, 2 urlopy i ciągłe urywanie się z pracy przez ostatni rok. A tak to nikt o tym nie wie, nikt nie wypytuje, nikomu nie muszę tłumaczyć i jestem przez to szczęśliwsza w tym nieszczęściu :p

Hej. Odebrałam wyniki posiewu nasienia męża i wynik jest taki: pojedyncze kolonie Coagulase Negative Staphylococcus. Szukałam w necie ale kompletnie nie wiem co to znaczy. Wychodzi gronkowiec ale... możecie pomóc? Lekarza mamy dopiero w piątek :/
a ty kochana robiłaś posiewy z pochwy? jeśli wyjdzie to samo to razem pewnie będziecie łykać jakiś antybiotyk

@Sylwetka86 kiedy podchodzisz do następnego transferu? Ja mam wizytę 11.12 jak wrócę z urlopu nie wiem na co mam się przygotować bo została mi jedna komórka jak się nie uda to znów hormony a tak nie lubie się kłuć

reklama
Do góry