reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz co nie pamiętam teraz dokładnie ale ...pamiętam ,że Ciepiela mówił,ze u mnie ta rezerwa jest bardzo ok- i że będziemy musieli uważać by mnie nie przestymulować... A! muszę dopisac to do listy pytań na jutro! dzięki! w ogóle to chyba wyciągnę od nich wszystkie wyniki. Ja nie miałam przerw i protokół był krótki.

To bardzo dobrze,że masz wysokie amh, pozwala Ci to na dobrą stymulację .
W moim przypadku niestety nie jest różowo.
Teraz będziesz podchodzić do krio?

Z apki wychodzi 1 lipiec;), Ale dr powie w czwaryek , jesli zapyta ost dzuen okresu tj 23/9 i to termin Na 1/7 ;)
Ciesze sue a szukalam JuZ klinike na drugi transfer !, czytalam opinie itd , normalnie szok
Pomyslec ze transfer byl tez w lipcu kiedy drugi cud ma Sie uridzic

Czy to nie zbieg okolicznosci [emoji7]
A ty na czerwiec ? Jesli drugie ur Sie w czerwcu to msc urodzin meza a Nicole marzec miesiac ur moich Ja 26 Nicole 14[emoji7]
Mam nadzieje ze bog da mi doniesc ciaze nie jak z Nicole 35 tc koniec poprzez lozysko zle

Jak Sie czujesz? Ja normalnie nic kompletnie Ale beta wysoka,
Pamietam cie dobrze bo weszlas na forum jak Ja w 2016;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w czerwcu mam urodziny wiec miałabym najcudowniejszy prezent na świecie[emoji7] Czuje sie rożnie, mdłości i cały czas jakieś plamienie wiec tez sie modlę,żebym chociaż do 35 donosiła [emoji12]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Nie martw się ja dwudniowe. Co lekarz i badania to ognia. Ja w to nie wierzę że tylko 5 dniowe i że one dają większe szanse. Najpierw musi taki zarodek do 5 doby przetrwać w sztucznym środowisku a to dla niego też nie takie łatwe. U mamusi im najlepiej to moje zdanie i tego się będę trzymać.
no ja sie wkurzyłam bo nie mam prawa wyboru i lekarka mowi ze bedziemy prubowac do skutku.. no mam nadzieje ze sie w koncu uda i jakis kropek zostanie ..szczegolnie ze ładnie sie rozwijały przy oststnim transferze.. no zobaczymy ..za niedługo drugi

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale nie powiedzieli ile prób się nie udało czyli ile zarodków nie przetrwało a w kobiecie by się rozwinęło. Ten film właśnie idealne pokazuje że dużo trudniej utrzymać zarodek w labo niż u matki moim zdaniem, że dopiero uczymy się jak stworzyć im warunki jak w kobiecie.
Co klinika to opinia i co embriolog to opinia ale jednak jestem za tym że trzymanie do 5 doby musi być uzasadnione np słabym nasieniem lub czymś ale nie być regułą. Jak wiecie nie przepadam za moją kliniką ani doktorem G ale jak mi powiedział że przez pewien czas tylko z 5 dniowych zarodków to odczynnik nie że samych transferów ale ogólnie ciąż spadł to chyba jednak znaczy że trzydniowe dawały radę a w labo nie.
Sama nie wiem. Wierzę że wpływ ma wiele czynników i gdybym miała więcej zarodków na pewno też bym chciała dwa zostawić do 5 doby ale na pewno nie wszystkie. Bałabym się że je stracę a że może we mnie by im się udało. U mnie sam transfer to 800 zł to zapłodnienie kosztuje kilka tysięcy więc na tym tak naprawdę zarabiają i nie sądzę żeby te 800 zł ich już tak przy kilkunastu tysiącach kusiło żeby tylko podać nie ważne jakie.
Muszę w to wierzyć że jednak choć o tym decydują patrząc indywidualnie na pacjentkę. Ja o decyzji ilodniowe rozmawiałam z lekarzem naprawdę długo i mnie przekonał no ale sam dzień podania zarodka myślę że to jeden z tysiąca czynników decydujących o tym czy się uda czy nie

Wklejam małe info odnośnie podziału :
"Tempo podziału zarodka w głównej mierze uzależnione jest od potencjału rozwojowego komórki jajowej. Tak się dzieje przez pierwsze trzy dni. Dalej tempem podziałów zarodka zaczyna sterować genom zarodkowy, powstały z genomu komórki jajowej i plemnika. Oczywiście nie należy zapominać, że dużo zależy też od warunków laboratoryjnych i doświadczenia zespołu embriologów".

To nie do końca polityka ale tez doświadczenie i obserwacje embriologów. Trzeba pamiętać ze przy 5 dniowych dają większe szanse na powodzenie co nie przekreśla oczywiście sytuacji ze dwu dniowe nie dadzą rady . Po prostu taki 5 dniowy jest już bardziej podzielony i rozwinięty. Ja straciłam osobiście cztery zarodki trzydniowe a przy 5 dniowy odrazu była ciaza .
Wczoraj pixi wkleiła ten film warto zobaczyć naprawdę . Link do: Polka potrafi

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super film ;)

Oj moje to są dopiero wiekowe :D
JA po 2 transferach:1 ze świeżaka-nic :( ale od początku czułam,że to nie ten moment...
2 crio- 6/10 i niestety biochemiczna :( Także zaczynam się martwić...ale będę walczyć do upadłego-choć czasami miewam chwile zwątpienia-jest tyle zagrożeń-tym bardziej,że ze mnie juz staruszka 37 od nowego roku-czyli czuję presję czasu w huuu.....

reklama
Do góry