dżoasia
Fanka BB :)
Wiedziałam, że o kimś zapomniałam - najpierw nadrabiałam a potem pisałam do Was Cieszę się bardzo, że masz już konkretne info i chyba faktycznie może być tak, że to los zesłał ci pana G na punkcję, który chyba wzorowo zadziałał, mimo, że wtedy na tej IUI faktycznie zachował sie jak dupek.Kochana ale to naprawdę różnie bywa i nie można się porównywać. Niektórym w 7dpt wychodzi beta pozytywna bo mają w sobie jeszcze resztki zastrzyku na dojrzewanie pęcherzyków i ich pęknięcie, który bierze się przed punkcją a jak się ma tak szybko jak ja transfer to może to też zafałszować wynik i mają wcześniej. Niektóre dziewczyny dopiero w 14 dpt nawet blastek mają dopiero coś w becie. Spokojnie zrób jeszcze jedno badanie ja naprawdę jakoś mocno w Ciebie wierzę.
Kochana masz AŻ 5 zarodeczków to jest superowa wiadomość. Pochlastać bym się dała za taki "zapas". A co do jakości to poczytaj ile razy jest tak, że piękne A się nie przyjmowały a BC a nawet C dawały piękną zdrową ciążę. Może one właśnie Ciebie potrzebują by poczuć się lepiej i rozwijać. Może w Tobie pięknie się rozwiną. To że masz jeszcze tyle szans z jednej punkcji to naprawdę dużo.
My od razu chcieliśmy dwa zarodeczki. Oboje jednomyślnie stwierdziliśmy, że bliźniaki byłyby super dlatego tak bardzo byśmy chcieli żeby oba z nami zostały.Co będzie czas pokaze.
Co do klasy zarodków to jakaś dziwna teoria wiele razy słyszałam że podaje się słabszy i silniejszy. U nas nie było wyjścia i jeden jest 6A drugi 2A nie wiem może to komuś chodziło nie o ilość komórek a raczej właśnie A,B,C choć to też bez sensu. Najlepiej porozmawiać jak ja dziś z embriologiem. Mi powiedział, że podanie obu było bardzo dobrą decyzją jego zdaniem a przecież tak bardzo się różnią. Nie wierzę za bardzo w opcję, że zarodki różne nie dają większej szansy na ciążę skoro u mnie i dwóch lekarzy i embriolog powiedzieli, że dzięki podaniu ich dwóch zwiększyłam szanse na ciążę a wszyscy wiedzieli że są różne...
Kochana ja też nie mam pojęcia jak jeden słabszy zarodek może przeszkodzić drugiemu lepszemu, ale ponoc jakieś badania na to są U ciebie za bardzo się nie różnią, tylko jeden jest na wcześniejszym etapie a drugi troszkę szybszy ale oba są tej samej najwyższej klasy A Trzymam kciuki, żeby oba zostały!!