reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochana ale to naprawdę różnie bywa i nie można się porównywać. Niektórym w 7dpt wychodzi beta pozytywna bo mają w sobie jeszcze resztki zastrzyku na dojrzewanie pęcherzyków i ich pęknięcie, który bierze się przed punkcją a jak się ma tak szybko jak ja transfer to może to też zafałszować wynik i mają wcześniej. Niektóre dziewczyny dopiero w 14 dpt nawet blastek mają dopiero coś w becie. Spokojnie zrób jeszcze jedno badanie ja naprawdę jakoś mocno w Ciebie wierzę.

Kochana masz AŻ 5 zarodeczków to jest superowa wiadomość. Pochlastać bym się dała za taki "zapas". A co do jakości to poczytaj ile razy jest tak, że piękne A się nie przyjmowały a BC a nawet C dawały piękną zdrową ciążę. Może one właśnie Ciebie potrzebują by poczuć się lepiej i rozwijać. Może w Tobie pięknie się rozwiną. To że masz jeszcze tyle szans z jednej punkcji to naprawdę dużo.

My od razu chcieliśmy dwa zarodeczki. Oboje jednomyślnie stwierdziliśmy, że bliźniaki byłyby super dlatego tak bardzo byśmy chcieli żeby oba z nami zostały.Co będzie czas pokaze.
Co do klasy zarodków to jakaś dziwna teoria wiele razy słyszałam że podaje się słabszy i silniejszy. U nas nie było wyjścia i jeden jest 6A drugi 2A nie wiem może to komuś chodziło nie o ilość komórek a raczej właśnie A,B,C choć to też bez sensu. Najlepiej porozmawiać jak ja dziś z embriologiem. Mi powiedział, że podanie obu było bardzo dobrą decyzją jego zdaniem a przecież tak bardzo się różnią. Nie wierzę za bardzo w opcję, że zarodki różne nie dają większej szansy na ciążę skoro u mnie i dwóch lekarzy i embriolog powiedzieli, że dzięki podaniu ich dwóch zwiększyłam szanse na ciążę a wszyscy wiedzieli że są różne...
Wiedziałam, że o kimś zapomniałam - najpierw nadrabiałam a potem pisałam do Was:D Cieszę się bardzo, że masz już konkretne info i chyba faktycznie może być tak, że to los zesłał ci pana G na punkcję, który chyba wzorowo zadziałał, mimo, że wtedy na tej IUI faktycznie zachował sie jak dupek.
Kochana ja też nie mam pojęcia jak jeden słabszy zarodek może przeszkodzić drugiemu lepszemu, ale ponoc jakieś badania na to są:confused: U ciebie za bardzo się nie różnią, tylko jeden jest na wcześniejszym etapie a drugi troszkę szybszy ale oba są tej samej najwyższej klasy A :) Trzymam kciuki, żeby oba zostały!!

reklama
ilu dniowe miałaś zarodki?
Moja nadzieja się skończyła dziś w 11dpt beta <2, progesteron nie całe 15, lekko spadł mimo iż sama sobie zwiększyłam o 1 tabletkę od ostatniej bety, więc u mnie te bóle brzucha i macicy to przebijająca się @
Tak bardzo mi przykro... Nie mam słów pocieszenia. Przytulam Cię mocno

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super! Bardzo się cieszę z takich informacji ;)
A jak Twój kręgosłup? Dajesz radę? ;-) ;)

Powiem tak nie jakos często ale coś tam pobolewa. Największym dla mnie ciążowym problemem jest że drętwieją mi przez 24h dłonie, nic nie mogę dłużej w nich utrzymać i od tygodnia jak to pan doktor nazwał dręczą mnie nerwobóle pod prawa łopatką tylko leżenie przynosi ulgę...

Do góry