reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

czytałam że najwcześniejszym objawem ciąży to podniesiona temperatura ciała do 37 C. i że takowa utrzymuje się od owulacji itp.
Jestem po transferze 4 dni i dziś zmierzyłam temp. i wyszła normalna 36 także nie wiem czy sie dalej łudzić,a tak wierzyłam że mieszka ze mną maluszek...:(

reklama
No jak to? Przeciez kto sie daje kluc, rujnuje sobie system hormonalny i poswieca cialo dla invitro jak nie Ty??
Wez sie nie przejmuj. Serio. Ty wiesz jak jest. Wiesz ze Ci zalezy. Nie pozwol zeby to Cie dolowalo.
Jest chory, zmęczony a przez to drazliwy wiec wzbudza konflikty.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
@asinka macie napawde teraz trudny czas... kiedy planowany transfer ?? Podejrzewam że Twój mąż powoli zmienia zdanie... przepraszam ze to pisze ale on chyba po prostu się boi że odejdzie albo ze wam się nie uda i ze finansowo nie dacie rady... przepraszam za szczerość bo może ona boleć ale chce abyś wiedziała co myślę. Jednak nie poddwaj się... przeczekaj po ulewach zawsze wychodzi słońce.

czytałam że najwcześniejszym objawem ciąży to podniesiona temperatura ciała do 37 C. i że takowa utrzymuje się od owulacji itp.
Jestem po transferze 4 dni i dziś zmierzyłam temp. i wyszła normalna 36 także nie wiem czy sie dalej łudzić,a tak wierzyłam że mieszka ze mną maluszek...:(

Nie zawsze jest ona 37 bo ty Nie wiesz jaka temp masz normalnie
Ja mam przed ovulka 36.6 w ovulce 37.2 Ale Keli ty masz 35.7 normalna temp ( w pochwie) to ovulke masz przy temp 36,7,
Temp trzeba mierzyc systematycznie i tylko pochwie Nie pod pacha;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nic nie mierzylam...jak myślisz kiedy najwcześniej testować, którego dnia ? U mnie w sobotę i niedzielę laboratorium nieczynne więc zostają testy tylko

Ja nic nie mierzylam...jak myślisz kiedy najwcześniej testować, którego dnia ? U mnie w sobotę i niedzielę laboratorium nieczynne więc zostają testy tylko

Lekarz kazał bete robić po 14 dniach od trasferu ale ja sikańca wykonam koło środy lub czwartku,.
Temperature mierzyłam pod pachą,myślałam że to jakoś znaczenia nie ma :)

No jak to? Przeciez kto sie daje kluc, rujnuje sobie system hormonalny i poswieca cialo dla invitro jak nie Ty??
Wez sie nie przejmuj. Serio. Ty wiesz jak jest. Wiesz ze Ci zalezy. Nie pozwol zeby to Cie dolowalo.
Jest chory, zmęczony a przez to drazliwy wiec wzbudza konflikty.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Masz racje, jest chory, zmeczony i to wszystko mowi pewnie w zlosci przez bezsilnosc ale musi tez pomyslec o zonie. Jej tez nie jest latwo, martwi sie, pewnie czasami jest tez przerazona jak dalej bedzie. Walka o dziecko sila rzeczy obciaza bardziej kobiete a do tego jeszcze ta okropna choroba. Oboje sa pewnie strzepkiem nerwow i czasamu Dami tez moglby ugrysc sie w jezyk.
Sorki, ze pisze w ten sposob ale moze D przeczyta ten post i przeprosi swoja cudowna zone, bo ma piekny skarb w domu i trzeba sie kochac i szanowac. Takie slowa moga bardzo zranic a nie o to przeciez chodzi. Nie ma sensu sie na siebie fochowac, trzeba sie wspierac ❤️

Tylko ja jeszcze nie wiem ile w ogóle będzie się nadawać do zapłodnienia :(

Za jakieś dwie godziny się w ogóle dowiem ile będzie się do zapłodnienia nadawać. Gdyby wszystkie i wszystkie się zapłodniły byłabym mega szczęśliwa ale tak rzadko jest :(

Tylko musi być 6 zdolnych do zapłodnienia a tego nie wiadomo...

U mnie stwierdzili że ja jestem twardzielka jakaś obudziłam się 5 - 10 minut po zabiegu ubrałam i od razu chciałam wyjść. Tylko jeszcze miałam konsultację. Więc jak zaczęli zabieg 9:10 to ja 9:40 już szłam do apteki. Nie chciało mi się spać ani tam siedzieć.

Jeśli te będzie zdolne do zapłodnienia i się zapłodni. Jeśli...

Bo nie wiadomo ile z tych 6 będzie zdolne do zapłodnienia. Jak masz 15 to masz z czego wybierać ...

Nie wiadomo na razie czy wszystkie dobre dopiero oceniają. :(
Trzymam kciuki! Za 6 pięknych jajek! :-)

reklama
A ja ryczę jak bóbr... :-( o tak. Jak wszyscy maja kiepski dzień to ja też. Właśnie zobaczyłam piękne zdjęcia ciążowe szwagierki mojej siostry... już ma taki piękny duży brzuch, urodzi jeszcze w tym roku. A tak strasznie boli, bo dowiedziałam się o tej ciąży jak nam nie udało się pierwsze podejście... ;-(
Kochana ja mam to samo, nie wchodze na fb, bo tak same fotki znajomych z dziecmi. Wszyscy piekni i szczesliwi, ze patrzec na to nie moge.
Ciebie to boli tym bardziej, ze bylabys na tym samym etapie ciazy..
Cos mi sie wydaje, ze u Ciebie zaczely sie juz pierwsze humorki ciazowe :p

Do góry