reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dzieki Ci wielkie, Aska odstapila mi na chwile dojscie do forum. Tak jak ona jestem w szokubna odzew akcji bo jestesmy z gatunku tych ktorzy sa nauczeni samemu walczyc o wszystko ale czasem jestesmy zbyt mali. Z ta terapia jest tak, ze gdy i ta chemia zawiedzie badz nie da spodziewanych efektow klinika wystapi z wnioskiem do naszego ubezpieczyciela w Niemczech o przejecie kosztow za ta eksperymentalna immunoterapie. W zwiazku z tym nie mozemy zbierac na to bo bylibysmy nie fair w stosunku do ludzi gdyby koszty zostaly zaplacone przez ubezpieczalnie. Niestety jak wszedzie pozostalo nam czekac na info i miec nadzieje. Ta zbiorka jest na wydatki ogolne zwiazane min. z transportem do kliniki, specjalna dieta itd. bo czasem naprawde przy koncu miesiaca myslimy co zrobic. [emoji50] Jestesmy tez troche w szoku, ze wy kobietki placicie naprawde kupe kasy na marzenie o dziecku i walke o nie a jeszcze cos umiecie innym podarowac.
pozdrawiam,
Dami[emoji4]

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dami ja siedze w tym od lat juz 12 lat pracuje na oddzialach onkologicznych i wiem jaka to heroiczna walka i ile trzeba miec sily zeby sie nie poddac. Zawsze pocieszalam wszystkich pacjentow gdy lapali dola probowalam im dodac sil. Pozytywne myslenie i bieg po marzenia tak postarajcie sie przestawic swoje mysli. A jak przyjdzie zalamanie to glosno krzycz nie dam sie tobie skurwi... zwalcze cie bo chcem zyc i nie przeszkodzisz mi w dotarciu do tego celu do szczescia do wymarzonego dziecka.
Wiem jak to jest gdy po kolejnych kiepskich wynikach dostajesz obuchem w leb ale najwazniejsze ze jest szansa ze klinika sama chce podejsc do tej kolejnej terapi. To przy nadrabianiu musialo mi gdzies umnkac ze kolejnny etap bedzie mogl sie odbyc u was na miejscu.
A pomagac sobie trzeba nawet niewielkimi kwotami dla was kazda taka kwota to duzo dla mnie jedne malutkie zakupy wiec nie zbiednieje wspomagajac was co jakis czas. Jesli jest wazny cel to nie liczy sie ze ja tez zbieram na leki czy na podejscie wazne jest dla mnie tez wasze zycie.
Dobro powraca :)

reklama
Uuuu to miałaś zbiory. Mieli z czego wybierać. Ja miałam 11 z czego 7 dobrych wiec może dlatego tez patrzyli na wielkość? Powtarzam tylko słowa mojego lekarza :)
spoko no tyle to trwało hihi...oczywiscie była hiper.. i 1 byl criotransfer po 2 miesiacach przerwy..

Świetna sprawa ale to nie jest na zasadzie fundacji, że tylko część pieniędzy trafia do Was? Cała wpłata jest przekazywana dla Was tak?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
zabieraja od kazdej wpłaty 7.5% a reszta jest dla nas...z tego co czytałam fundacje i inne portale zabieraja wiecej takze jest ok :)

hmm u mnie ginekolog patrzył na usg i mierzył kazde jajko musiało miec ok. 1cm i dopiero po tym kazał wstrzymac stymulacje ..

No wiec wlasnie tu mi nic nie pasuje bo skoro ok 200 przypada na jedna komorke to co ona chce wychdowac jak przy 700 chce przerwac stymulacje

No tak. Ja też się musze rozluźnić bo jestem okropna i sie wszystkim przejmuje a to chyba przecież dobrze że coś się dzieje ;) dobrze że jesteście takie wyrozumiałe :)
Madziu mam pytanie do Ciebie bo jesteś raczej tu na bieżąco. Któraś z dziewczyn wstawiała kiedyś co sie dzieje w poszczególnych dniach po transferze dzień po dniu. Pamietasz może kto to wstawił albo masz właśnie tą rozpiske ?:)
2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

zabieraja od kazdej wpłaty 7.5% a reszta jest dla nas...z tego co czytałam fundacje i inne portale zabieraja wiecej takze jest ok :)

to bez sensu bo jak robiłam przelew to mi wyskoczyła opcja czy chcę wspomóc portal wpłacając dodatkowe 2zł - nie jest to duża kwota, ale w takim wypadku powinni się odstosunkować od wpłaty na Wasz cel.

reklama
Dami ja siedze w tym od lat juz 12 lat pracuje na oddzialach onkologicznych i wiem jaka to heroiczna walka i ile trzeba miec sily zeby sie nie poddac. Zawsze pocieszalam wszystkich pacjentow gdy lapali dola probowalam im dodac sil. Pozytywne myslenie i bieg po marzenia tak postarajcie sie przestawic swoje mysli. A jak przyjdzie zalamanie to glosno krzycz nie dam sie tobie skurwi... zwalcze cie bo chcem zyc i nie przeszkodzisz mi w dotarciu do tego celu do szczescia do wymarzonego dziecka.
Wiem jak to jest gdy po kolejnych kiepskich wynikach dostajesz obuchem w leb ale najwazniejsze ze jest szansa ze klinika sama chce podejsc do tej kolejnej terapi. To przy nadrabianiu musialo mi gdzies umnkac ze kolejnny etap bedzie mogl sie odbyc u was na miejscu.
A pomagac sobie trzeba nawet niewielkimi kwotami dla was kazda taka kwota to duzo dla mnie jedne malutkie zakupy wiec nie zbiednieje wspomagajac was co jakis czas. Jesli jest wazny cel to nie liczy sie ze ja tez zbieram na leki czy na podejscie wazne jest dla mnie tez wasze zycie.
Dobro powraca :)
to znasz moj temat od podszewki. Nigdy bym nie pomyslal ze ktos w moim wieku moze tak zachorowac ale co poradzic. Puki co sie nie poddaje chociaz bardzo duzo osob za ktore bylem pewny nas zawiodlo i olalo. Jednak mamy tu jak widze takie male grono prawdziwych dobrych duszkow i to dalo nam wiare w czlowieka. Ja nie mam charakteru proszenia o pomoc bo od 15 roku zycia bylem zmuszony na siebie pracowac dlatego moja kochana pociagnela ten temat. Ja rozumiem ze sa to male kwoty ale kazda zlotowka dana z serca to skarb i wiem ze ktos musi na nia ciezko zarobic[emoji11] [emoji4]
puki walcze jest nadzieja i to tez przeslanie dla tych dziewczyn ktore maja chwile zwatpienia- poddac mozna sie zawsze ale sztuka jest zwyciezyc problemy[emoji6] [emoji8]
Dami

Do góry