reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no to taka kompletna bzdure uslyszala moja siostra i dwie kolezanki , od trzech roznych lekarzy. nigdy zadnego nalogu nie mialam, ale widzialam co dzialo sie z nim po natychmiastowym odstawieniu alkoholu, ledwo go odratowali, widzialam co z moim tata sie dzialo jak rzucil palenie z dnia na dziem bo dowiedzial sie o raku. wiec nie wiem czy szoku dla ofganizmu nid ma, nie mowie o stopniowym z niejszaniu tylko o natychmiastowym rzuceniu, wie nie mow mmi ze organizm ktory jest przyzwyczajony do 2 paczek dziennie nagle gdy ich nie otrzymuje to nie ma szoku. c
co do refofmy oswiaty juz zapomnialas jakie byly protesty rodzicow przy wlrowadzaniu gimnazjum, ze dzieci dodatkowo narazone na stres ze wiecej egzaminow itp. na internecie znajdz sobie wypowiedzi z tamtego okresu. wszystkie zmiany zawsze najpierw napotykaja sie na opor bo tak czlowiek jest zlozony ze boi sie nieznanego i woli gnic w tym co jest choc mu jest zle i nie dobrze niz zgodzic sie bez pfotestu na cos co moze okazac sie lepsze ale jest nieznane. i tak jest przy kzzdych zmianach w pracy, szkole, polityce itp. ja wcale nie jestem za obecnym rzadem a juz tym bardziej za poprzednich, uwazam tylko ze skoro ktos ich wybral to niech pokaza co potrafia, a za pare lat znow sa wybiry jak ludzie nie beda zadowoleni to na nich nie zaglosujam proste. co do mediow tak samo tbp jak i tvn mydla oczy wiec tu nie ma o czym pisac nawet, bo kazdy pokazuje dana sytuacje na swoja strone. zniesienie dofinansowania na in vitro , a wzielas pod uwage podniesienie podatku na zabawki, ubeania itp dla dziecie, podniesienie vat do 23 % niby na chwile, moze sumujac to wszystko i odkladajac uzbieralabys akurat na in vitro. 500 + wymaga rzeczywiscie dopracowania bo jest sporo rodzin ktore nie wykorzystuja na dzieci , ald tez jest sporo dzieci ktore maja w koncu wymarzona zabawke, ksiazki czy nowe buty do szkoly a nie po starszej siostrze czy bracie. wiec jesli na 100 przypadkow 5 zdarzy sie ze rodzice przepija to czy nie warto pomoc tym 95 ?

Jesli ktos chce zyc mitem o szoku dla organizmu i truc swoje dziecko - prosze bardzo, jego sprawa. Moj Tato palil 20 lat 2 paczki dziennie, rzucil z dnia na dzien. Szoku nie mial.
Reforma edukacji raz, ze jest niepotrzebna, a dwa zostala wprowadzona w pol roku. Bez zadnych konsultacji, bez prac specjalistow, od tak, na zlosc poprzednim. Bezsens totalny, ktory wprowadza tylko chaos, a dzieki temu odwraca uwage od innych drobiazgow takich jak drastyczny wzrost cen.
Co do programu invitro to ja sie w Pl nie lecze, nie bije to we mnie, tylko w wiekszosc z dziewczyn tutaj. Dzieki programowi w 2 lata urodzilo sie 5tys dzieci, ale dla PiSu to nie argument. Teraz chca karac samorzady za dofinansowanie, a czemu? Bo tak, bo to niezgodne z ich widzimisie.
PiS nie uznaje sprzeciwu ani dialogu. Albo jestes z nimi, albo jestes "zdradziecka morda". Wybacz, ale mi nie po drodze z dyktatura i rzadami nienawisci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i tego nie kumam...lekarz ratuje życie a pacjent dziekuje Bogu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy jest sens roztrząsać. Warto wierzyć, że jest coś więcej.

Nauka nie daje 100% gwarancji, to nie jest po prostu 2+2, zawsze jest czynnik losowości, ale nauka próbuje jak najbardziej wyjaśnić to co się dzieje i wytyczać nowe drogi. Od nas też zależy jak ją wykorzystamy - nauka sama w sobie nie jest ani dobra ani zła.

Mnie się podobała nasza rodzima wiara słowiańska, Niestety nie miała okazji się ustosunkować do wielu aktualnych tematów, bo najeźdźcy ją wykrzewili (sorry, ale taka prawda - chrześcijaństwo nie jest naszą rodzimą słowiańską wiarą) bądź zniekształcili włączając wiele do swoich "tradycji" i tak naprawdę, żadna z nas nie jest świadoma, że święcąc jajka na wielkanoc, stawiając choinkę, odpluwając "tfu, tfu" przecz prawe ramię czy odpukując w niemalowane" i wiele, wiele innych oddaje cześć dawnym bogom i obyczajom.

Jak czytam co musicie przejść żeby w końcu tulic dziecko...
Tony leków,zastrzyki...
Jak człowiek analizuje czy mu nie zaszkodziła głupia tabletka na ból głowy czy 2 kawy wypite to nerw mnie bierze jak widzę takie i takich co to palą i piją i jedno za drugim

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Uwierz mi ja tez paliłam fajki i rzuciłam nie ukrywam dzień przed transferem ,powiedziałam nie pale a poza tym moj Mąż tez mi kazał.;) piłam kawe z 2,5 łyzeczek dziennie teraz nie pije w ogóle :) nie pije gazowanego gdzie piłam, nie jadłam sniadania nidy i pierwszy moj posiłekto była kawa i fajka teraz pierwsze co robie sniadanie i herbatka, nie pije nawet lampki wina jak gdzies jestesmy, ale co sie nie robi żeby miec upragnione dziecko. jadlam owoce warzywa przed ciaza ale nie duzo teraz w ciazy jej wiecej tak mi sie w głowie poukładało ze zrobie wszytsko i odmowie sobie wszytskiego byle było dobrze :)

No chyba z proporcjami ze na 100 rodzin 5 przepije to przesadzilas... patologia jest wszedzie i jest jej duzo tylko nie kazdy to zauwaza...
500+ zrobilo wiecej zlego niz dobrego..

Kazdy wypalony papieros to trucizna dla dziecka. Ja rzucilam palenie z dnia na dzien i szok to organizm moze ze 3 dni mial (palilam duzo i ponad 15lat) i nie wyobrazam sobie ze kobieta w ciazy pali wiedzac ze te malenkie plucka musza to wdychac razem z nia!
Kobiety ktore nie potrafia fajek poswiecic dla dziecka mowia te mity o powolnym odstawianiu bo albo im wstyd albo szukaja wymowki przed soba i calym swiatem.

Szkolnictwo: mlodziez tak szybko sie rozwija w tych czasach ze trzymanie pierwszo i osmio klasistow razem to przepasc i mlodsi tylko moga zle nawyki podpatrzec niestety...
Mam wrazenie ze Ty nie rozumiesz trgo ze pis sie cofa. Swiat idzie do przodu oni w tyl. Polska szla w strone zachodu a idzie na wschod... az przykro sie patrzy ....
ja jakos chodzilam z osmioklasistami i zyje i wiekszosc z nas tu na forum tez chodzila, nie wiem w jakim wieku jestes ale moze tez. to popatrz sobie na niemcy , szwecje, danie itp. tak im zazroscisz gwaltow, zamachow, bojek?

no to taka kompletna bzdure uslyszala moja siostra i dwie kolezanki , od trzech roznych lekarzy. nigdy zadnego nalogu nie mialam, ale widzialam co dzialo sie z nim po natychmiastowym odstawieniu alkoholu, ledwo go odratowali, widzialam co z moim tata sie dzialo jak rzucil palenie z dnia na dziem bo dowiedzial sie o raku. wiec nie wiem czy szoku dla ofganizmu nid ma, nie mowie o stopniowym z niejszaniu tylko o natychmiastowym rzuceniu, wie nie mow mmi ze organizm ktory jest przyzwyczajony do 2 paczek dziennie nagle gdy ich nie otrzymuje to nie ma szoku. c
co do refofmy oswiaty juz zapomnialas jakie byly protesty rodzicow przy wlrowadzaniu gimnazjum, ze dzieci dodatkowo narazone na stres ze wiecej egzaminow itp. na internecie znajdz sobie wypowiedzi z tamtego okresu. wszystkie zmiany zawsze najpierw napotykaja sie na opor bo tak czlowiek jest zlozony ze boi sie nieznanego i woli gnic w tym co jest choc mu jest zle i nie dobrze niz zgodzic sie bez pfotestu na cos co moze okazac sie lepsze ale jest nieznane. i tak jest przy kzzdych zmianach w pracy, szkole, polityce itp. ja wcale nie jestem za obecnym rzadem a juz tym bardziej za poprzednich, uwazam tylko ze skoro ktos ich wybral to niech pokaza co potrafia, a za pare lat znow sa wybiry jak ludzie nie beda zadowoleni to na nich nie zaglosujam proste. co do mediow tak samo tbp jak i tvn mydla oczy wiec tu nie ma o czym pisac nawet, bo kazdy pokazuje dana sytuacje na swoja strone. zniesienie dofinansowania na in vitro , a wzielas pod uwage podniesienie podatku na zabawki, ubeania itp dla dziecie, podniesienie vat do 23 % niby na chwile, moze sumujac to wszystko i odkladajac uzbieralabys akurat na in vitro. 500 + wymaga rzeczywiscie dopracowania bo jest sporo rodzin ktore nie wykorzystuja na dzieci , ald tez jest sporo dzieci ktore maja w koncu wymarzona zabawke, ksiazki czy nowe buty do szkoly a nie po starszej siostrze czy bracie. wiec jesli na 100 przypadkow 5 zdarzy sie ze rodzice przepija to czy nie warto pomoc tym 95 ?
Moim zdaniem te wszystkie podwyzki sa spowodowane wlasnie tym 500+ Jakos musza zapchac ta dziore budzetowa. Moze i trafia to do biednych ale co z tego jak przez te podwyzki i tak czesc musza oddac. Poza tym osoby, ktore pracuja i nie maja lub tak jak my nie moga miec dzieci za te 500+ tez placa. A dlaczego takim ludziom odbiera sie pomoc w leczeniu? Dla mnie to jest bardzo niesprawiedliwe. Na ten temat moznaby dyskutowac do rana. Chce tylko powiedziec, ze ja doskonale wiem dlaczego nienawidze pisu. Kazdy ma swoje zdanie i wolnosc wypowiedzi i nie powinien byc za to krytykowany.

Uwierz mi ja tez paliłam fajki i rzuciłam nie ukrywam dzień przed transferem ,powiedziałam nie pale a poza tym moj Mąż tez mi kazał.;) piłam kawe z 2,5 łyzeczek dziennie teraz nie pije w ogóle :) nie pije gazowanego gdzie piłam, nie jadłam sniadania nidy i pierwszy moj posiłekto była kawa i fajka teraz pierwsze co robie sniadanie i herbatka, nie pije nawet lampki wina jak gdzies jestesmy, ale co sie nie robi żeby miec upragnione dziecko. jadlam owoce warzywa przed ciaza ale nie duzo teraz w ciazy jej wiecej tak mi sie w głowie poukładało ze zrobie wszytsko i odmowie sobie wszytskiego byle było dobrze :)
Mialam tak samo ;)

Dokladnie! Ja rzucilam fajki dlugo przed ivf bo wiedzialam ze to tylko dla mojego dobra. Kawy nie pilam od kilku miesiecy... herbate zastapilam wersja decaf + ziolowe, gazowanego nie pije.. i tak samo kiedys moj dzien zaczynal sie od fajki i kawy tak teraz przykladnie jem sniadanka z warzywami serkami itd.. pije inke i calkiem mi z tym dobrze[emoji16]

reklama
Do góry