nieagatka
Fanka BB :)
no to taka kompletna bzdure uslyszala moja siostra i dwie kolezanki , od trzech roznych lekarzy. nigdy zadnego nalogu nie mialam, ale widzialam co dzialo sie z nim po natychmiastowym odstawieniu alkoholu, ledwo go odratowali, widzialam co z moim tata sie dzialo jak rzucil palenie z dnia na dziem bo dowiedzial sie o raku. wiec nie wiem czy szoku dla ofganizmu nid ma, nie mowie o stopniowym z niejszaniu tylko o natychmiastowym rzuceniu, wie nie mow mmi ze organizm ktory jest przyzwyczajony do 2 paczek dziennie nagle gdy ich nie otrzymuje to nie ma szoku. c
co do refofmy oswiaty juz zapomnialas jakie byly protesty rodzicow przy wlrowadzaniu gimnazjum, ze dzieci dodatkowo narazone na stres ze wiecej egzaminow itp. na internecie znajdz sobie wypowiedzi z tamtego okresu. wszystkie zmiany zawsze najpierw napotykaja sie na opor bo tak czlowiek jest zlozony ze boi sie nieznanego i woli gnic w tym co jest choc mu jest zle i nie dobrze niz zgodzic sie bez pfotestu na cos co moze okazac sie lepsze ale jest nieznane. i tak jest przy kzzdych zmianach w pracy, szkole, polityce itp. ja wcale nie jestem za obecnym rzadem a juz tym bardziej za poprzednich, uwazam tylko ze skoro ktos ich wybral to niech pokaza co potrafia, a za pare lat znow sa wybiry jak ludzie nie beda zadowoleni to na nich nie zaglosujam proste. co do mediow tak samo tbp jak i tvn mydla oczy wiec tu nie ma o czym pisac nawet, bo kazdy pokazuje dana sytuacje na swoja strone. zniesienie dofinansowania na in vitro , a wzielas pod uwage podniesienie podatku na zabawki, ubeania itp dla dziecie, podniesienie vat do 23 % niby na chwile, moze sumujac to wszystko i odkladajac uzbieralabys akurat na in vitro. 500 + wymaga rzeczywiscie dopracowania bo jest sporo rodzin ktore nie wykorzystuja na dzieci , ald tez jest sporo dzieci ktore maja w koncu wymarzona zabawke, ksiazki czy nowe buty do szkoly a nie po starszej siostrze czy bracie. wiec jesli na 100 przypadkow 5 zdarzy sie ze rodzice przepija to czy nie warto pomoc tym 95 ?
Jesli ktos chce zyc mitem o szoku dla organizmu i truc swoje dziecko - prosze bardzo, jego sprawa. Moj Tato palil 20 lat 2 paczki dziennie, rzucil z dnia na dzien. Szoku nie mial.
Reforma edukacji raz, ze jest niepotrzebna, a dwa zostala wprowadzona w pol roku. Bez zadnych konsultacji, bez prac specjalistow, od tak, na zlosc poprzednim. Bezsens totalny, ktory wprowadza tylko chaos, a dzieki temu odwraca uwage od innych drobiazgow takich jak drastyczny wzrost cen.
Co do programu invitro to ja sie w Pl nie lecze, nie bije to we mnie, tylko w wiekszosc z dziewczyn tutaj. Dzieki programowi w 2 lata urodzilo sie 5tys dzieci, ale dla PiSu to nie argument. Teraz chca karac samorzady za dofinansowanie, a czemu? Bo tak, bo to niezgodne z ich widzimisie.
PiS nie uznaje sprzeciwu ani dialogu. Albo jestes z nimi, albo jestes "zdradziecka morda". Wybacz, ale mi nie po drodze z dyktatura i rzadami nienawisci.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom