reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzewczyny czy ktoras z Was na cyklu sztucznym brala tylko estradiol i progesteron? Tyle lekow bierzecie, ze zastanawiam sie czy ja nie mam za malo i czy nawet jak okaze sie, ze beta potwierdzi ciaze to potem bedzie przez to klapa.
A jakies witaminki lykasz? Kwas foliowy itp? Ostatnio wysluchalam w tv ze zeby zapobiec wadom serca u plodu to warto sie suplementowac wit b3. Mozesz sobie jakis zestawik dla ciezarnych kupic:) poza tym zachodzisz w ciaze bez problemu wiec mysle ze im mniej lekow tym lepiej:) gratuluje drugiej kreseczki:)

reklama
Joaszka też coś o ty słyszałam, o odpowiednim AMH, wiek i coś jeszcze.

anett96 dzięki wielkie za odp ;-) ;) mam nadzieję, że więcej się coś dowiem przy najbliższej wizycie.

orientuje się może któraś z Was jakie to są koszty w przybliżeniu? ciekawa jestem ile to całościowo by nas wyniosło, bo nie ukrywam, że nie śpimy na pieniądzach...
l
Joaszka też coś o ty słyszałam, o odpowiednim AMH, wiek i coś jeszcze.

anett96 dzięki wielkie za odp ;-) ;) mam nadzieję, że więcej się coś dowiem przy najbliższej wizycie.

orientuje się może któraś z Was jakie to są koszty w przybliżeniu? ciekawa jestem ile to całościowo by nas wyniosło, bo nie ukrywam, że nie śpimy na pieniądzach...
Leki sa refundowane,ale niestety nie jestem w stanie powiedziec jaka to kwota,poniewaz zalezy od Waszej sytuacji,ale sądzę ze ok 1 - 1,5 tys trzeba sie przygotowac. A w jakiej klinice się leczysz lub planujesz leczyć??

No ja miałam trzydniowy więc rzeczywiście nie ma co próbować. Ja chcę przed betą zrobić sikańca żeby już być psychicznie nastawiona.
Wciąż nic nie czuję... zero objawów...
Jak juz koniecznie chcesz "siknac" do nie wczesniej niz 9dpt. A kiedy masz bete? Objawy ciazy zaczynaja sie pozniej. Ja mialam mdlosci od 8tc i chcialo mi sie caly czas spac. Sikalam co chwila dopiero w 3 trymestrze ciazy.

reklama
A najlepiej jeszcze to polaczyc z magnetyczna separacja plemnika. Wowczas sa wybierane te ktore przezywaja. Bo moze byc tak ze plemnik jest super pod wzgledem budowy ruchu i morfologi a i tak plemnik jest objety procesem apoptozy ktora to i tak skazuje go ba smierc i nic z takiego plemniora nie ma
Nawet nie widzę czegoś takiego na stronie naszej kliniki,nigdy o tym nie slyszalam... moze sprobuje podpytac we wtorek. A jaki jest tego koszt mniej wiecej??

Do góry