reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja bralam na cyklu sztucznym Estriadol,Duphaston,Luteine, Encorton,Acard do potwierdzenia ciązy do 7 tyg ,został mi teraz tylko Duphaston i zamist luteiny dostałam Prolutex zastryki.A przy pierwszym jak pisałas udanym transferze bo rozumiem ze dziecka jest z tego pierwszego udanego?
Pierwsze crio mialam na naturalnym cyklu i nic nie bralam. Jestem mama Aniolka. Moj synek zyl tylko 4 miesiace :(

reklama
Najlepiej sprawdzic sklad wszystkich witamin i lykac te, w ktorych nie wystepuja wszystkie takie same witaminy. Np jak kupisz to cudo na zagniezdzanie zarodka to juz chyba nie ma sensu lykac dodatkowo wit d. Mozesz sobie w diagnostyce zrobic badania poziomu niektorych witamin :)
Robilam ostatnio i tylko d mialam troche malo to zwiekszylam dawkę ;-) ok porownam sklad coz tsm dokladnie jest

A jakies witaminki lykasz? Kwas foliowy itp? Ostatnio wysluchalam w tv ze zeby zapobiec wadom serca u plodu to warto sie suplementowac wit b3. Mozesz sobie jakis zestawik dla ciezarnych kupic:) poza tym zachodzisz w ciaze bez problemu wiec mysle ze im mniej lekow tym lepiej:) gratuluje drugiej kreseczki:)
Lykam caly zestaw witamin dla kobiet w ciazy. B3 tez tam jest. Zaczelam brac te witaminy na 2 miesiace przez planowanym crio. U mnie wskazaniem do ivf jest "tylko" brak jajowodow. Mam nadzieje, ze ta druga kreseczka potwierdzi sie w becie ale to bedzie tylko polowa sukcesu. Bede sie cieszyc jak urodze zdrowe dziecko.

l

Leki sa refundowane,ale niestety nie jestem w stanie powiedziec jaka to kwota,poniewaz zalezy od Waszej sytuacji,ale sądzę ze ok 1 - 1,5 tys trzeba sie przygotowac. A w jakiej klinice się leczysz lub planujesz leczyć??
Ja miałam refundowane za gonapeptyl za 21 zastrzyków płaciłam koło 10 zł, za menopur i gonal łącznie 890 zł chyba. Jak musiałam przerwać protokół przez torbiel i w tym momencie lekarz przepisywał mi cetrotide to wypisywał mi te zastrzyki na 100% ponieważ nie chciał tak jaby zaczynać drugiej refundacji. Za cetrotide płaciłam 130 zl za jeden zastrzyk, potrzebowałam 4. Na refundację kosztuje ob koło 60-70 zł bo tylko 50% jest refundowane.

reklama
No właśnie sama nie wiem, niby nic nie ma ale jak sie przyjrzysz... hmmm na zdjęciu nie wychodzi, wiec albo za wcześnie albo lipa

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Poczekaj jeszcze. Wydaje mi sie to bardzo wcześnie na sikance. Trzymam kciuki za Twoja grubą kreche,obstawiam ze pokaże się we wtorek ;-)

Do góry