reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja bralam na cyklu sztucznym Estriadol,Duphaston,Luteine, Encorton,Acard do potwierdzenia ciązy do 7 tyg ,został mi teraz tylko Duphaston i zamist luteiny dostałam Prolutex zastryki.A przy pierwszym jak pisałas udanym transferze bo rozumiem ze dziecka jest z tego pierwszego udanego?
Pierwsze crio mialam na naturalnym cyklu i nic nie bralam. Jestem mama Aniolka. Moj synek zyl tylko 4 miesiace :(

reklama
Najlepiej sprawdzic sklad wszystkich witamin i lykac te, w ktorych nie wystepuja wszystkie takie same witaminy. Np jak kupisz to cudo na zagniezdzanie zarodka to juz chyba nie ma sensu lykac dodatkowo wit d. Mozesz sobie w diagnostyce zrobic badania poziomu niektorych witamin :)
Robilam ostatnio i tylko d mialam troche malo to zwiekszylam dawkę ;-) ok porownam sklad coz tsm dokladnie jest

A jakies witaminki lykasz? Kwas foliowy itp? Ostatnio wysluchalam w tv ze zeby zapobiec wadom serca u plodu to warto sie suplementowac wit b3. Mozesz sobie jakis zestawik dla ciezarnych kupic:) poza tym zachodzisz w ciaze bez problemu wiec mysle ze im mniej lekow tym lepiej:) gratuluje drugiej kreseczki:)
Lykam caly zestaw witamin dla kobiet w ciazy. B3 tez tam jest. Zaczelam brac te witaminy na 2 miesiace przez planowanym crio. U mnie wskazaniem do ivf jest "tylko" brak jajowodow. Mam nadzieje, ze ta druga kreseczka potwierdzi sie w becie ale to bedzie tylko polowa sukcesu. Bede sie cieszyc jak urodze zdrowe dziecko.

l

Leki sa refundowane,ale niestety nie jestem w stanie powiedziec jaka to kwota,poniewaz zalezy od Waszej sytuacji,ale sądzę ze ok 1 - 1,5 tys trzeba sie przygotowac. A w jakiej klinice się leczysz lub planujesz leczyć??
Ja miałam refundowane za gonapeptyl za 21 zastrzyków płaciłam koło 10 zł, za menopur i gonal łącznie 890 zł chyba. Jak musiałam przerwać protokół przez torbiel i w tym momencie lekarz przepisywał mi cetrotide to wypisywał mi te zastrzyki na 100% ponieważ nie chciał tak jaby zaczynać drugiej refundacji. Za cetrotide płaciłam 130 zl za jeden zastrzyk, potrzebowałam 4. Na refundację kosztuje ob koło 60-70 zł bo tylko 50% jest refundowane.

reklama
No właśnie sama nie wiem, niby nic nie ma ale jak sie przyjrzysz... hmmm na zdjęciu nie wychodzi, wiec albo za wcześnie albo lipa

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Poczekaj jeszcze. Wydaje mi sie to bardzo wcześnie na sikance. Trzymam kciuki za Twoja grubą kreche,obstawiam ze pokaże się we wtorek ;-)

Do góry