reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

1506111851-aaaaaa.jpeg
733gramy szczęścia [emoji7]

---24tc---

reklama
I nas embriolog sam z siebie zaproponował IMSI do tego ESOME i jeszcze dał plemnikom w gratisie jakąś pozywke ale nie znam jej nazwy...
Ja teraz postawiłam na swoim... Jak zapłodnia to mają trzymać wszystkie do 5 doby... Mimo wyraźnego sprzeciwu jednej p dr reszta wyraziła zgodę

Chyba każdy facet tak samo kiepsko to znosi.. To na Maxa uderza w ich ego..
I nas już chyba nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej zanim zaczęliśmy leczenie... I chodzi mi głównie o sferę sexu ale nie tylko....

Podziwiam.... A jak pijesz z wodą? Czy dodajesz do soku herbaty?
Widzisz jak widac sa embriolodzy i embriolodzy tacy ktorzy chca zrobic wszystko zeby pomoc i tacy ktorzy sa nastawieni na kase i maja wszystko w dupie bo wiedza ze chec posiadania dziecka jest tak silna ze predzej czy pozniej i tak wrocimy

Tak to prawda to uderza w ich ego i mimo ze udaja twardzieli to czasami juz nie maja sily z tym walczyc i placza z bezsilnosci :(

Hmm to fakt u nas w strefie sexu tez juz nie jest tak jak bylo odkad wszyscy lekarze zaczeli powtarzac ze glowny problem to nieplodnosc meska

Facet inaczej to przechodzi. Kryje swój stres w sobie
U nas jest tak właśnie

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie podobnie. Czasem mam wrażenie, że ma to głęboko w d... Ale jak już jest negatywny wynik to widzę że cierpi. A najbardziej to się martwi ...o mnie. Dziś mi powiedział że woli czekać pół roku lub wcale nie mieć dzieci niż żeby mi się coś stało.
My baby zniesiemy wszystko...zastrzyki, punkcje, hiperki itd, narazimy własne zdrowie żeby się udało.
Oni tego nie ogarniają i to może ze strachu są tacy wycofani.

Gosiu my mielismy tylko badanie ogolne nasienia,posiew i genetyczne... czy nie powinniśmy miec jeszcze czegos? Nie mam na tym badaniu ogolnym morfologii ani defragmentacji :/
Morfologia powinna byc w ogolnym badaniu. Nie macie kolowego wykresu na wyniku?
My teraz bedziemy robic defragmebtacje dna plemnika, test wiazania z hialuronianem i test oksydacyjno redukcyjny. To ostatnie to jakis nowy wymysl invicty ze niby na podstawie tego badania widac wplyw stresu oksydacyjnego na plemniki. Nie wiem czy jest to wiarygodne i potrzebne ale przy tym ile juz wydalismy i ile bedzie nas kosztowac kolejne podejscie to te 270 zloty to pikus wiec skoro kazali to zrobimy.
Uwazam ze powinniscie zrobic defragmentacje dna i wiazanie z kwasem hialuronowym

reklama
U mnie podobnie. Czasem mam wrażenie, że ma to głęboko w d... Ale jak już jest negatywny wynik to widzę że cierpi. A najbardziej to się martwi ...o mnie. Dziś mi powiedział że woli czekać pół roku lub wcale nie mieć dzieci niż żeby mi się coś stało.
My baby zniesiemy wszystko...zastrzyki, punkcje, hiperki itd, narazimy własne zdrowie żeby się udało.
Oni tego nie ogarniają i to może ze strachu są tacy wycofani.
Myślę, że oni nie ogarniają tej całej medykalizacji procedur i ilosci leków które musimy w siebie pakować, pomijając jeszcze nasze złe samopoczucie, zmnienne nastroje, lęki i obawy.

Do góry