reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja piję tony soku z marchwi i witaminowych a do tego dużo wody i kakao. Obżeram się jak prosię no ale co zrobić jak tylko leżakuje.

Dziewczyny kiedy już betę można robić jak we wtorek był transfer? Mi kazali po 10 dniach ale nie da się coś wcześniej?
Z tym obżeraniem to ostrożnie kochana, bo nadprogramowych kilogramów jeszcze sporo Cie czeka :-p:-p:-p Bete lekarz kazał 30 .09 zrobić,ale nie bardzo mam gdzie, bo to sobota wypadnie, więc chyba dzień wcześniej zrobię.

reklama
Nystatyna za słaba, tu trzeba szybko działać. Dostałam orungal i pimafucort.
Tylko że to leki nie wskazane w ciąży...
Przynajmniej w piereszym trymestrze...
No ale skoro lekarz zlecił...
Doczytałam że maść. Maść to może ok
Ale ten doustny lek...ja musiałam odstawić flukonazol jak zaczęliśmy się starać...
Orungal nie czytałam ulotki ale wydaje mi się że ogólnie te leki doustne przeciwgrzybicze to niewskazane..
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko że to leki nie wskazane w ciąży...
Przynajmniej w piereszym trymestrze...
No ale skoro lekarz zlecił...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzwonił do mnie lakarz od ivf i powiedział, że nie ma jeszcze łożyska na tym etapie, które przekazuje takie leki przez krwioobieg. Więc sam zlecił właśnie takie leki. Dziś się z nimi wyrobię, bo to dawka na 1 dzień co 12 godzin.

Dziewczyny, chyba jak dobrze pójdzie to zrobimy podejście w następnym cyklu. Więc mam cały cykl, aby się jakoś przygotować. Jak? Zacznę łykac witaminki od dzisiaj, co jeszcze?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Moze zrob sobie jakies badania podstawowe np morfologie no i wymazy z pochwy bakteriologiczne, kanalu szyjki macicy w kierunku chlamydii, mykoplazmy i ureaplazmy, cytologie...
Oprocz tych eitaminek w tabletkach to troche ruchu i naturalne witaminki z warzyw i owocow:)

Dobra jestes! A masz umowe na stale? Ja mam l4 jeszcze tydzien ale tak mysle zeby jeszcze przeciagnac. Tez mi sie nie chce wracac - na zewnatrz zimno mokro, paskudnie az sie spod koldry nie chce wychodzic. Z drugiej strony jak tak bede wymyslac w domu co bym zjadla to wnet sama o wlasnych silach nie wstane hehe
Tak mam umowę na czas nieokreślony i szczerze mówiąc mam na nich wyjebane a wrócić to tylko dlatego że bym nie przekroczyła 160 dni w ciągu roku i bym dostała 13 pensje w maju Ale czy to warte kurwy dadzą mi same nocki na złość bo ja mam mordę nie wyparzona i zawsze powiem co myślę i potem pod górkę mi dają nie będą chciały da mi wolnego jak będę jechała do lekarza więc nie qiem co robić jak sądzisz ??

reklama
Do góry