reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Narazie musze poronic do konca... nie sadzilam ze to moze tyle trwac... w piatek ide to tego szpitala w ktorym babka uznala ze lyzeczkowanie nie bedzie potrzebne na kontrolne usg i zrobie tez bete, potem zobacze co dalej... a Tobie zycze zeby te cholery zniknely calkiem i zebys spokojnie mogla przytulic malenstwo
Nie dziękuję :)

Dziewczyny na infekcje w ciąży możecie spokojnie stosować iladian direct, zenella med, hexa tiab. To wszystko jest bezpieczne i pani doktor sama mi to polecała jak czuje że coś jest nie tak to te globulki mogę sobie aplikować. Ja oprócz tego co drugi dzień jem kapsulki provag z dobrymi bakteriami, polecam, bo niestety cały ten progesteron dopochwowy może powodować podrażnienia i infekcję. A takie dobre bakterie zawsze pomogą wam utrzymać lepszą florę bateryjna w pochwie właśnie.
;)
Ale jak ja mam 3 razy dziennie dopochwowo luteine to juz nie dam rady nic wiecj tam stosować. Dlatego doustnie dostałam orungal i do smarowania pimafucort.

Ja wypilam wczoraj 2 litry wody plus prawie 1,5l kefiru :p Troche chyba przesadzilam. W kibelku juz bylam. Musze sliwki sobie kupic, bo po odstawieniu kawy troche ciezko bylo :p
Ja nie mierze temperatury. Trudno co ma byc to bedzie. Dzisiaj mam juz dosc lezenia i ide na grzyby.
Ja z chodzeniem do kibelka na szczęśćie nie mam problemu. Chociaż z tym jednym :rolleyes2:

Co do grzybicy...wiem że często tabletki anty powodują...koleżanka dopiero po odstawieniu wyleczyła. Skoro przy ivf bierze się tyle hormonów to pewnie ma się większą skłonność do infekcji...plus te leki dopochwowe...
Tak sobie dedukuję...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
I to jest główną przyczyną, bo jak nie brałam tych leków to rok czasu miałam spokój z infekcjami.

Moim też ale tak się zastanawialam że jak już wcześniej przed szpitalem byłam na l4 to że mi tego nie uznają w ubezpieczalni.
Też lezalam tydzień na patologii może spróbuję do nich zawnioskowac. Dzięki
Ale to nie zus i nie musisz ich informować ze byłaś na l4. Zresztą czym innym jest zwolnienie z tytułu ciąży a czym innym jeśli jest szpital z racji podejrzenia nieprawidłowości np u płodu

[emoji127] 28.10.2017

Ale jak ja mam 3 razy dziennie dopochwowo luteine to juz nie dam rady nic wiecj tam stosować. Dlatego doustnie dostałam orungal i do smarowania pimafucort.

Ja też na początku brałam 3x2 lutinusa i mimo to jeszcze dopochwowo nystatynę brałam (akurat na mnie działa dobrze). Mi pani w aptece powiedziała że musi być minimum 2h odstępu w wieczornej dawce lutinusa i nystatyny wiec lutinus brałam o 20:00 a nystatynę po 22:00.

reklama
Dziewczyny, chyba jak dobrze pójdzie to zrobimy podejście w następnym cyklu. Więc mam cały cykl, aby się jakoś przygotować. Jak? Zacznę łykac witaminki od dzisiaj, co jeszcze?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry